Ботев Пловдив постигна нова важна победа след заставането на чело на тима на Душан Керкез! В изключително завързан мач канарчетата успяха да надделеят над Арда с 0:2 в Кърджали. Силно второ половреме за жълто-черните и рисуващ по терена Ивелин Попов донесе успяха за пловдивчани. Капитанът на Ботев с две страхотни отигравания изработи и двата гола. Попов можеше да запише и три асистенции в мача, но гол на Акере след негово извеждащо подаване бе отменен заради 20-сантиметрова засада.

В 4-ата минута дойде първата добра възможност пред вратата на Ботев Пловдив, Ебенезер Окезие задържа топката отляво и прати центриране, което стигна до Ел Мами Тетах, който обаче не успя да нанесе добър изстрел. Минута след това Уме Емануел успя да открадне топката и нахлу в наказателното поле. Той опита изстрел от трудна позиция, с който Анатолий Господинов се справи. В 13-ата минута Ебенезер Окезие демонстрира страхотна скорост, включвайки се по левия фланг. Той успя да настигне топката и пусна остро подаване в наказателното, където Преслав Боруков обаче не успя да стреля. Пет минути по-късно Абубакар Тунгара направи отличен индивидуален рейд, тръгвайки отдясно, след което проби към вътрешността и навлезе в наказателното поле на противника. Той не се замисли и шутира, но встрани от целта.

Арда бе близо до гола в 23-ата минута, когато Станислав Иванов успя с глава да продължи центриране на Мартин Стойчев. Топката стигна до далечната греда, където свободния Пламен Крачунов стреля отблизо. Хидайет Ханкич блесна със страхотна намеса. Антоан Бароан не успя да нанесе хубав изстрел с глава в 29-ата минута, след като се стигна до разбъркване в наказателното на домакините при центриране отдясно. В 37-ата минута Антоан Бароан бе намерен с дълго подаване на далечната греда. Нападателят на “канарчетата” стреля с глава, но от малък ъгъл и ударът му бе избит от Анатолий Господинов. Последва ъглов удар, но без нова опасност за стража на Арда.

Две минути преди края на първото полувреме дойде и най-добрата ситуация за тима от Кърджали. Преслав Боруков изскочи зад защитата, за да настигне дълъг пас. Нападателят успя да се справи с Атанас Чернев, след което нанесе изстрел с левия крак по земя. Топката мина покрай излезлия напред Хидайет Ханкич, но не влезе във вратата, минавайки на сантиметри от левия страничен стълб.

В 51-ата минута Ивелин Попов пусна страхотен извеждащ пас към Самюел Акере, който остана лице в лице с Анатолий Господинов. Той стреля, а стражът игра с топката, но тя все пак влезе във вратата му. Първоначално бе отсъдена засада, а след преглед на ВАР това решение бе потвърдено. Десет минути след това Атанас Чернев успя да играе с топката след центриране на близка греда, но не и да осъществи достатъчно добър контакт с нея, за да я насочи към вратата на Господинов.

В 63-ата минута Ботев Пловдив поведе, след като Ивелин Попов бе изведен отдясно от Янис Карабельов. Бившият халф на Левски майсторски надигра Атанас Чернев, който скочи на шпагат, след което прати пас към Емануел Уме. Свободният футболист на Ботев Пловдив пък не сгреши и прати топката във вратата на Арда. В 74-ата минута Тонислав Йорданов си опита късмета с изстрел извън наказателното топката. Изпълнението му обаче мина встрани от вратата. Четири минути след това Ботев Пловдив бе близо до нов гол. След добра атака на “канарчетата” топката стигна до Уме Емануел, който обаче не успя да преодолее Анатолий Господинов.

Ивелин Попов подаде много проницателно към Янис Карабельов в наказателното поле, който си бутна топката, за да елиминира съперник и нанесе мощен шут. Топката срещна левия страничен стълб на вратата и се озова в мрежата на тима от Кърджали, а попадението се получи изключително красиво!

96 КОМЕНТАРИ

  1. ДУБРЕ ДЕ, А КВО ШИ ПРАЙМ СИГА НИЙ РОМИТ, КЪТ НИ ЗАКРИАТ ЛУБИМИА КЛОАКОМОТИФФФФФ???

  2. Деба гадните буфери още ми кърви анала.

  3. МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ.......С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:)))

    БРАТЯ РОМИ, ПУСКЪМ ТУК ИДНО СУБШТЕНИИ ШТОТ ЗНАМ, ЧИ ВИСИТИ ТУК ПУ СЯЛ ДЕН КЪТ БРЪСНАРСКИ КАИШИ!!!!
    ИСЧЕЗНЪФТИ КЪТ КУКЪРЖИ Ф ПУСЛЕДНУ ВРЕМИ???
    БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ, ЧИ ПУЛУЖЕНИИТУ Е БЕСНАДЕЖНУ!!! НЕМА БАХУРИ, БАКЪР И АЛЮМИН!!! СВЪРШЕНКА НИ Е!!! ПУФ ПАФ!:)))

  4. Л-лъжливи
    О-отвратителни
    К-крадливи
    О-осрани
    М-мързеливи
    О-обратни
    Т-тулупи
    И-изкукуригали
    В-вонящи

  5. (Л)-лъжливи
    (О)-отвратителни
    (К)-крадливи
    (О)-осрани

  6. 10

    Във 2023 г 40000 армия не може да се придвижи за един ден на 100 км .
    Но това не важи за Лаута арми😂😂😂те са безброй те са непобедими те са истинските майни😂😂😂😂
    Ювентина ,ювентина😂😂😂😂

  7. По мръсни,злобни и противни от локоциганите няма.Лъжливи и гнусливи мангали.

  8. 14
    1

    Манго,май някой ти е разказвал приказка от Андерсен Сандоканов и ти си му повярвал!Както,че сте основани 19?6 година!Виж си годината на основаване на емблемата от въпросния мач!Истинската!Както има един лаф:Лъжи като дърта циганка!Това сте Вие лъжливи мангали!

  9. 8
    1

    И така влез в чичко Гугъл и виж капацитета на стадион Христо Ботев в Ихтиман!А той е 5000 човека!Смешници!

  10. 10
    1

    Ха ха ха!Сега прочетох за 40000 в Ихтиман отново!Абе мангал прост аз бях на мача и Апчитата бяха свалили свирките от кларинетите и саксофоните!Същото бяха направили и от оркестъра на Киро Волгата!Ти на мен басни от рода на 40000 не можеш да приказваш!Почти половин стадион пловдивчани бяхме!И се заинтересувай какъв е капацитета на стадиона в Ихтиман!Спрете с лъжите и измислиците!Ставате за смях!

  11. 8
    1

    Май си скаран с мисленето миризлив циганино!Та сега проследи моята мисъл!

  12. 11
    2

    Ами незнам на кой стадион Арда си играеха мачовете докато се ремонтираше тяхния!И така връзката с ДПС май е във вашата градина мангали!Питайте Зулума и Камбура.Те Ви казаха кои сте!

    • 1
      4

      “Желязна” логика, селски!

  13. 3
    13

    Следете ми сега мисълта:
    Адра -> Кърджали -> издържани от кмет от ДПС
    Ботев -> издържани от лидера на ДПС Делян Пеевски

    И защо изобщо си говорите тук, бе балъци?!

  14. 7
    1

    Тогава Антон Милков вкара три попадения във вратата на Левски

  15. 10
    1

    Най посетения мач в Пловдив беше този на Ботев с Барса , а втория най посетен мач беше през 1978 година , когато Ботев победи Левски четири на един 1978

  16. 8
    1

    Ботев бие – мачът бил купен, ако падаме, значи сме слаби. Само за равните трябва за измислите опорка.

    А това за Пеевски е най-смехотворната мисъл, която може да роди някой “гений”. Измислете нещо наистина вероятно. Това с ДП е плоско като пастата за зъби на габровец.

  17. 15
    1

    Чета за мача Ботев и Барса и искам да кажа,че стадиона беше препълнен и имаше хора даже на всяка стълбичка на пилоните на осветлението и по върховете на тополите наоколо.Ние бяхме една група приятели от около 30 човека и бяхме на стадиона още от обяд около 12ч.А за сувенири предния ден след тренировката на Барса ми дадоха флагче,значка и снимка на целия отбор и се подписаха на нея доста от футболистите и между тях беше и подписа на носителя на златната топка Алън Симонсен!И да този мач заедно мача с Байерн беше най-посетения мач в Пловдив!

    • 3
      1

      Аз бях с баща ми, нямам спомен кога сме отишли там,защото не ме е интересувало тогава,но явно е било по късно, защото седяхме на стълбичките между секторите и когато седнахме,повече не мръднахме защото и да искахме нямаше как.Беше фраш и от горе и от соло пред нас на стълбите и на всякъде Имаше хора,които висяха от последните сектори от парапета,тогава чашата не беше завършена.Бях на 7 години и си спомням като цяло малко от мача,само радостта от гола на Славков и невероятната търпана,която ме впечатли тотално. Никога до тогава не бях виждал толкова хора на едно място. Рев,песни,просто Велико чудо. Не знам колко души официално е имало ,но буферите си вярват за най посетения мач в историята на света. Къде???? В Ихтиман на стадион с 50000 места. Ех локомотивцо,ех дребна завистлива душицо!

  18. 12
    2

    А Ботев защо изтърваха толкова много срещу локо последноя мач , локо малоумници , ако останете в шестицата ще ви разцепят циганските дупари

    • 4
      8

      Ами изтърваха защото дивия кръв сере от 6-те бахура ва салкъме.

      • 6
        1

        Пич, ти въобще знаеш ли, какво означава салкъм (robinia)? Това е най-неуспешният начин да обидиш или да се обърнеш към някого… все пак гледам, че постоянно го ползваш, което е супер смешно.

  19. 2
    9

    Стоян канара каза, в гроба жа са обърна ама таквуз порно не мога да преживея ва да сейба.

  20. 2
    13

    А някой задава ли си въпроса защо Арда изтърваха толкова много?
    Да не е случайно по линия на ДПС?

    • Май единият отбор на Шиши е стискал палци на другия и сега мургавите му фенове са нещастни.

  21. 8
    1

    Предишния ден взех автограф на Бернд шустер , той бе втори в Европа за Златната топка тогава !

  22. 9
    1

    Най-голямата публика на мач в Пловдив беше на мача на Ботев с Барса през 1981 година, аз бях на този мач

    • 2
      10

      Лъжеш. Лщболмире (Лщбомир Минчев от ПД24)
      На Локо с Ювентус са били много повече. За тези неща си има статистика

      • 9
        1

        Най-посещаваният мач на Ботев Барса 1981 година сто процента

    • 10
      1

      Не колега бъркаш
      Най голямото гостуване в БГ е в Ихтиман -40000 древни беси страховити хулигани биещи всички по пътя си.
      Това е най голямото гостуване не само у нас ами и в Европа.
      Това е защото Локомотив е отбора на културната общественост😂😂😂интелигенцията е от Локо а ти си селянин😂😂😂.
      Цигански оркестри не е имало това са жълти лъжи не .
      И не на последно място 1926 това е годината на създаването на отбора на Пловдив 😂😂😂😂😂
      И мощен вик ще отеква във вечността-Ювентина,Ювентина Ювентина😂😂😂😂😂

  23. 7
    1

    А и за още една доковска лъжа!Някой напомни за 40000 при гостуването Ви в Казанлък или Ихтиман!В Ихтиман бях на мача и чорбарите и местните бяха повече от половината стадион!А и в Казанлък имаше горе долу половин стадион местни фенове!И най важното и двата стадиона са за доста по-малко от 40000 човека.Е как само Вие сте били 40000!Пак басни и лъжи!Или Броите един ваш фен за четирима?Хайде изпечени лъжци,отговорете!

  24. А и пак питам:Къде Колев е казал,че Ботев е отбор на ДПС?Покажете нещастни и безочливи лъжци и завистници!

  25. Ами потна мангуста,не коментарите на журналистите от Спортал,а коментарите на феновете на отборите от цяла България под статията за казаното от Колев за престоя си в Левски!Почти всеки коментар за черно тото е за Доко Кюстендил и няма нито един,че Ботев е участвал в такъв мач!

  26. 19
    1

    До всички майстори на пропагандата …станало ли е нещо през 1926????не мога да открия никъде инфо!!!!
    И нека започнат любимите ми пропаганди :
    За културната общественост😂😂😂
    И за гостуването в Ихтиман от 40000😂😂😂😂
    Давайте хулигани давайте безстрашни неаполитани

    • Съдиите ша ва порежат, наши хора са

  27. 11
    1

    Стикс плешив нещастнико , докато си жив стадиона на локо няма да е завършен !

  28. 20
    1

    Заебете ги Тия прости буфери,те преди мач говорят колко ще поемем,след мача – купили сме го….смешници!!!
    Сега за мача…..май сполучихме с треньор!!!Прави ми впечатление още от мача с Лудогорец как променя нещата на полувремето….така беше и на мача с говедата,така беше и днес….коренна промяна след почивката видях и хода на треньора беше да дръпне Попето 10 метра назад и всичко минаваше през него….казано е,че треньора си изкарва заплатата на полувремето…много добре променя играта,което в БГ се вижда много рядко!!!Арда не знаеха какво да правят с топката и нямаха положение през второто полувреме,така че напълно заслужена победа,браво!!!

    • 6
      1

      Канарче, един спортен коментар да прочета от сто в тоя сайт. Андрей, време е за цензура, защото ще си четеш сам сайта.

  29. 14
    1

    Стикс урунгел нещастен плешив , централна трибуна кога ?

    • 2
      15

      Тц тц тц и после се сърдите, че се говори лошо за онова нещо , убито в Солун???

      • Отивай да носиш кроасаните с изтекъл срок на свинята-зулум на воща,и ги пускайте един след друг в хобота на слона!

  30. ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    АПАПИ, ИСКЛЮЧИТИЛНУ СЪМ ПРИТИСНЕН, ШТОТ АКУ ТАКА Я КАРЪМ, Ф БУРБАТА ЗА СЕДМУТУ МЯСТУ ША СРЕШНИМ УТБОРИ КАТУ АРДА, ЧИСЛОТУ, ЛЕФСКИ И БИРОИТУ!!! КОЙТУ И ДЪ НЪ ФАТЯ УТ ТЕЗИ ША НЪ МЛАТИ КЪТ ТЪПЪНА НА ДИВЕТИ ПОЛК!!! УТ СИГА МИРИШИ НА ДИСЕТУТУ МЯСТУ!! УТ ПЪРВУ………………………….., НА ДИСЕТУ???? ПУЗОР ЗА НАШИА СТУЛЮПИНСКИ УТБОР!!! ПУФ ПАФ!:)))))))))))))))

  31. 12
    2

    Само погледнете собствениците на пловдивските отбори.В кюстендилският Пришълец.Турци,туркиня,мафиози,наркомани,затворници,мюсюлмани,комунисти и престъпници .Имат повече убити и затворени президенти от всички на тази планета.Кръв и пот за всички.

    • 3
      20

      Нямаме президент, който да продаде финала на финалите. Легнахте на Локомотив като най-долни проститутки . Продадохте се на кръвния враг, нещо повече.Гордеете се, че сте дали мача на Локомотив, а не сте загубили, защото сте по слаби.Гордеете се , че сте леки жени….

      Срещу вас да тичаме, никога няма да ви стигнем курвалъка!!!

  32. 19
    1

    До мангустата за това което уж е казал мишока Павел Колев,че Ботев е отбор на ДПС!Покажи го къде го има в интервюто му!И прочети коментарите в Спортал кой отбор в БГ е най-спряган за черно тото!Май е Доко,Доко!

    • 4
      8

      Къде в спортал?В тоя измислен сайт кога стана фактор за каквато и да било новина ? Че и коментари да чета ? Ти нали знаеш кои вярват на коментари… тъпаците .. честито олигофрен!

  33. 15
    1

    ЦИГАНИ,ГОВОРИ ВСИЧКО И ЗА ВСЕКИ ЦИГАНИ ОТ ЛЮЛКА ДО ГРОБ.ЗЛОБНИ МАНГАЛИ БЕЗ ИСТОРИЯ,РОЖДЕННА ДАТА И ФЕНОВЕ.

    • 2
      24

      Спринтьор, виждаш ли разликата между феновете на любимия отбор на културната общественост и селянията от Коматево… Ние питахме СТАДИОН КОГА, а вие питане за една трибуна. В превод, когато си бездомен си Глупак, Локомотив не страда от жълтата глупост, дом си имаме…

      • 10
        1

        Стикс,абе кога ще се бесиш? Нали си от “културната общественост”,а тая “общественост си държала на думата уж!
        И…на кръстовището на ЧХ-то…бягайте крачета…🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      • 12
        1

        Ако не бяха феновете на Ботев,нямахте да имате стадион,затова си затваряй лайняната уста

  34. 23
    2

    Много неща искат мангалите, но благодарение на Ботев направиха три трибуни, така ще си останат !

        • 1
          6

          По-добре от тва да бягам дрогиран по улиците в Гърция и да се прибия като олигофрен?

      • Като слона мрете с изгнилия хобот

  35. 17
    2

    Мангали утре говедата ще ви изнасилват мощно хахаха !

    • 2
      12

      Както 20годни ви ебът вас ли … ? Кажи поне хубаво ли е?

  36. 3
    25

    Арда се издържа от ДПС. Ботев също….
    Цингата (поставено лице) обеща…. и го изпълни…

    На наивниците- Честито

    • 15
      1

      Само циганин като ероп ще ти върже стснславке.

    • 18

      Ти виж легендата, почетния ви президент, какво каза, другите не ги мисли!

  37. 3
    18

    Хаха. Евтин цирк.
    Все пак да благодарим на г-х Пеевски

    • 27

      Абе, то тоя Пеевски според някои е шеф на половината отбори в групата! Ако бяхме паднали, то Тунчев ни е изработил, като бием тото! Ебах ти и простите мангали майна!

  38. 21
    1

    Платек и бил скаут в Борусия Дортмунд , не забравяйте това , очаквам добра зимна селекция за Ботев Пловдив

  39. 26
    1

    Страхотна игра на Ботев Пловдив второто полувреме, мисля че седмото място ще ни осигури участие в евротурнирите

    • 1
      22

      И кво ще правиш на тия турнири … ? Още зимата като разпродадат всичко което горее долу става за Агрупа?

      • 22
        2

        Гледай си скапаното локо , че като гледам може и шесто място да изтървете с тази смотана игра

        • 2
          13

          Шушумига слушай ся … на теб верно харесва ли ти това което гледаш ? И кое те кара да си вярваш? Ти тъп ли си или си много тъп? През годините и Локо и Ботев са имали отбори които могат да бият всеки … не ти ли прави впечатление,че и в двата лагера когато нещата потръгнат и нещо се случва и 2 мача по-късно както гледаш приличен футбол от любимия ти отбор виждаш футболисти които все едно днес са се запознали ? Ти верно вярваш ,че има клуб който практикува играта честно и без уговорки? Сериозен ли си ? Имам приятели ботевисти и се радвам ,че не са слепи като теб! Днес мача беше уговорен! Ще биете до нова година … после Европа и в двата лагера ще гледаме по телевизията ! Айде лека нощ и полека да не глътнеш вода..

          • От твоето писане което си писал чак ми хвана разстройство хахаха

        • 1
          8

          Тез пък всяка година се притесняват дали ще сме в шестицата… тях не мога да ги намеря и в десетката дори ?

  40. 3
    17

    Попето синия венец сготвил Арда… пък Арда първите 45мин. Правеха всичко възможно да не уцелят вратата… трагедия!

  41. 3
    21

    Милиардерите от Ман сити, Тотнъм и Уест хям отварят клубни барове за хомосексуалисти.Време е и нашият милиардер да отвори хомосексуален бар за нас бултрасите!Доказали сме, че бягането е нашият спорт, време е да имаме бар с рекламен надпис: “Горе ръцете, долу гащите и разтвори задни бузи”…

    В този гей бар ще сме в пълна безопасност всички ботевисти, знаем как държавата пази своите хомосексуалисти по гей парадите! Зинга , ТИ СИ, стига са ни гонили из улиците…

    • 17
      3

      Ахахаха майка ти деба циганска, тва ли само можа да измислиш сгърчен от мъка и безсилна злоба, плешив помияр.

      Утре те искам, тука на линия да се обясняваш що така грозно ви ебаха говедата и да говориш за класиране, точки и на майка ти вмирисаната мушмула.

    • 12
      1

      Ами нека Круши Да отваря хомо бар, той знае кои гей дружината с нивелирите! А, и да покани Наджи Шенсой за диджей, защото той пък ви разкри гей играчите!

    • 3
      1

      Абе божо,абе гей хулиган! Купи билет доведи гей приятел на джесика 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  42. 6
    12

    От тук искам да попитам феновете на ботев който не искаха попето в отбора .

  43. 29
    1

    Честита победа!Остават още 2 мача които трябва да бъдат изиграни за победа.Само “Ботев”!

  44. 18
    4

    Емиии…кво да ви кажа пичое…щур късмет и гения на Попето ни извадиха мача, ама много важно-все някога и на на ни беше ред да сме късметлии.
    Тея Арда не са лоши въобще-затваряха ни бореха се, изтърваха 4-5 положения, ние живнахме малко второто полувреме, ама майната му-три точки са си три точки.
    Айде сега да обърнем и Пеневата чета и да вървят да ядат сърми.

    Ма мноо ме кефи тва Попето деба, хем играе хем дава пасове хем пък се е превърнал в Големия Брат в отбора, страшно попадение беше привличането му, да е жив и здрав още няколко сезона така да я цъка.

  45. 1
    24

    БЛАГУДАРИМ ТИ ДИЛЯНЕ ПАГ ЖЪ ГЛАСУВАМИ ЗА ДПС

Коментарите са затворени