Вчера стана ясно, че градската управа на Пловдив е пратила заявка за нови 75,5 млн. лева до министерство на финансите. С тях трябва да бъдат довършени клубните съоръжения на Ботев Пд и Локомотив. Този път основният пай от парите ще потече към „Лаута”, ако проектите бъдат одобрени от ведомството, поверено на Асен Василев. Както е известно, строителните дейности там трябва да продължат с изграждането на нова централна трибуна. Смята се, че тя ще струва 42 млн. лева.

Иначе още 33 583 440 се искат за „Христо Ботев”, който ще е един от вариантите за дом на националния отбор по футбол. Първоначално от общината обявиха, че ще настояват за 50 млн. лева от правителствената програма за подпомагане на общините. Оказа се обаче, че под тепетата ще се борят докрай за двата местни гранда.

Интересното е, че парите за стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив” са равни на тези, които Община Пловдив е заявила за останалите проекти за подобряване на условията в града. На този етап обаче на заден план остава „Тодор Диев”, където също започна мащабен ремонт, но не е ясно кога ще бъде довършен./ “Мач Телеграф”

31 КОМЕНТАРИ

  1. Тия от ПИМКА не се накрадаха.Супер некачествено строителство на стадиона и на всичките им сгради.За тези пари направо смях а и пари още искат.Но когато Ахмед Доган седи зад теб няма ПРОБЛЕМ.

  2. 4
    1

    На тоя глад 75 млн ,вие да несте полудяли нещо

  3. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

    ДЪРЖАВЪТА И УПШТИНАТА СИ ЗНАЯТ РАБТАТА! ПОВИЧИ МАНГИ ДА ИМА ЗА ЧАВИТАТА И СТУЛЮПИНУ!!! ТАМ Е БЪДИШТИТУ НА КЛОАКУМУТИФФ!!! ТАКА ДА СЕ КАЖИ, ПУДРАСТВЪШТУТУ ПОКОЛЕНИЯ!!! ЗА КАШОНЯ НА ЛАУТЯ ЗА КВО СА МУ МАНГИ?? ТАКА СИ Е ДУБРЕ, КЪТ ВИКНИМ МОШТНУ, ЗВУКУВАТА ВЪЛНА СЕ УТПРАВЯ ДИРЕКТНУ КЪМ МААЛАТА, ШТОТ НА ИСТУК Е ПРАЗНУ, ДИМЕК ПОЛУМЕСИЦА Е УТВОРИН КЪМ МААЛАТА! ПУФ ПАФ!:)))

  4. 2
    6

    Защо ще се дават пари за стадиона на селско-изгрев бойското сдружение ботевЪ 6!?Твърденията от страна на харманлийските пришълци е че стадиона бил готов и спокойно могат да играят и Реал и Барселона!?Явно пак се подготвя голяма кражба!

    • Нали вие искахте да има равнопоставеност? Ето, сега има. Като дават на едните, ще трябва да дават и на другите.

  5. 2
    10

    33 583 440 лева се искат за „Христо Ботев”?????? Той ще стане по-скъп от Бернабеу ве селски чукундури

    • Бернабеу струва над 1 милярд евро. Тук говорим за 18 милиона евро. Има ли разлика спред теб?

    • Глупако,това са за да се покрият задълженията на общината към Филипов и към заема към банката.Тези 33,милиона и 25те от Борисов 58толкова колкото излиза стадиона,не че са нужни още толкова

  6. 2
    3

    СИЧКАТА ПАРА ДА ДОЙДИ НА КУЛЕЖЪТ НИКВИ ДРУГИ СТАДОНИ САЛ ЕДИН КУЛЕЖЪ

  7. 11
    2

    В задният двор на селскостопанският работят 10 човека.И сегашният капацитет на стадиона е голям дори за дербитата.Свлачущето няма нужда от разширяване.На Колежа работят стотици.Стига глупости.

    • 4
      9

      Кажи кажи на дербито вие напълнихте ли си стадиона?

      • 12
        1

        13 хиляди имаше. Надявам се, че няма да започнеш да ми се обясняваш, че не е така. Има снимки – 3 пълни трибуни, север без първите 4-5 реда, секторът за гости остана празен.

        Ботев има 4 хиляди картодържатели. Мисли над този факт. Вие една Бесика не можахте да продадете като карти, въпреки маркетинговите напъни.

        • 1
          7

          2300 са картите . Не знам защо трябва да лъжеш.
          4000 са продали Левски тази година.

          • Много лесно може да ги преброиш сега, защото са пуснали билетите за последния домакински мач и към днешна дата са блокирани всички места с карти. Около 2000 има само на трибуна Изток.

          • 1
            6

            Пич цялата трибуна север беше празна отдечно ъгловите сектори в южната трибуна също 😂😂😂 айде по-сериозно ! Има снимки и клипове не сме сляпи

          • Братле, не му се обяснявай на тоя дървен философ. Той не може да схване, че Колежа събира 19 хиляди и при 13 реално 6 хиляди седалки са празни. Север била празна… смешник.

  8. 13
    1

    Ще е интересно да се види, как Асен Василев дава 75 милиона лева за стадионите в Пловдив при кмет от ГЕРБ. Шансът е нула, но е добре, че администрацията си прави устата.

  9. 14
    4

    Колежа го остави. Той е готов. По-добре задай тези въпроси “Лаута повече ли ще струва от Колежа. И защо не си затваряхме лайнените усти когато се строеше Колежа, а сега мълчим като путки”

    • 5
      7

      Моля? Хахаха колко ще излезне Лаута и колко Колежа ? Я ги сметни хубаво глупако, но сложи и парите , които е вложил Цветан Василев тъпако

      • 11
        2

        Боли ли дупарата манго? Виждаш ли полумесеца вече? 3 трибуни, защото няма пари за четвъртата?

        • 1
          9

          Няма да има пари само в жълтите усти 😂😂😂 скоро има ротация и смяна на министри и всичко е уговорено, но простия жълтур няма как да знае

  10. 14
    6

    И дума да не става да давам пари за столипинския коптор, там е смрад мизерия, пичи въшки и гей съборища. Краде се бакър, продават се булки и идват на мач с каруци. Само позорят името на България тея гниди.

    За Ботев ще дам. Те са симпатяги.

  11. 2
    6

    НЕ СЕ НАКРАДОХТЕ ! ГЕРБАДЖИЙСКИ ПАРАЗИТИ ДОЛНИ

  12. 10
    3

    Джовани Бариани Маркес скъса новия договор с Локо Пловдив, ЦСКА му предлага да бъде шампион

  13. 7
    1

    Интересно колко пари са дадени за Колежа до сега и за какво са тези 33 милиона примерно? За Лаута също 40 и косур милиона да много пари!

    • 7
      2

      12милиона плюс още 5милиона заем на общината към банка и 17милиона към Филипов Това са парите които общината дължи.Кандидатства за тези 33милиона от държавата за да си покрие заемите,не че са нужни още толкова пари.Стадиона на Ботев е почти пред завършване и ако са необходими още 33милиона дали щеше да се строи.

      • 1
        4

        Въобще не си прав. Стадионът наистина е изцяло финансово обезпечен и почти готов, но по проект има и 10,000 квадратни метра търговски площи, които може да се финансират с тези 33 милиона лева.

        • Търговски площи ,около стадиона,за 33милиона,хайде по сериозно.За какви търговски площи става въпрос?

Коментарите са затворени