Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това обяви самият той след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз.

Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София. Тогава се организира протест пред националния стадион “Васил Левски”, който завърши с безредици. Пред сградата на футболния съюз в Бояна пък има засилено полицейско присъствие. Органите на реда докараха и водно оръдие.

На 6 декември ще бъде обявено кога ще бъде проведен извънредния изборен конгрес на БФС след оставката на Борислав Михайлов. За тогава е насрочено ново събрание на Изпълнителния комитет, на което ще бъде определена дата, дневен ред и останалите подробности около провеждането.

“На 6 декември ще има ново събрание на изпълкома, на което да бъдат приети покана за конгреса с определени на дата, дневен ред и тн. Технологично време е около два месеца за процедурите са необходими. Най-малко един месец след обнародването на поканата в търговския регистър може да се проведе конгресът”, каза изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Най-вероятната дата, за която се говори и бе загатната от члена на Изпълкома Веселин Балевски е 15 март.

“Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани”, стартира бившият вратар пред журналистите в Бояна.

„Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво работим така. От завръщането ми насам от 2 години са въведени в ескплоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме удушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имаме оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито 1 клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират. Когато говорихме събранието, че те ме избират не футболните хора, а делегатите. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма“, каза Михайлов.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Промяната трябва задължително да продължи в зоналните съвети хора като Огнян златков да бъдат сменени.

  2. 3
    1

    Два дена преди всеки конгрес делегатите спат в 5 звезден хотел в София и познайте на другия ден как гласуват.

  3. 2
    3

    Крушарски президент. Цял Пловдив ще го подкрепи. Да си жив купоносителю..

  4. 1
    1

    Всички които ги изключихте ви искат оставката.

Коментарите са затворени