Ботев (Пловдив) планира да си върне в отбора Никола Илиев, който в момента е футболист на ЦСКА 1948. 19-годишният техничар премина през август в тима, играещ домакинските си мачове в Бистрица.

„Канарчетата“ обаче искат да вземат Илиев под наем с опция да откупят правата му. Подобна е целта на Ботев и за Станислав Шопов от ЦСКА. Слави, също като Никола, е юноша на „жълто-черните“.

„Вървят преговори за двамата и се надяваме да ги видим при нас през януари, когато отваря трансферният прозорец“, лаконични бяха пред Блиц източници от управата на Ботев (Пловдив).

Оттам добавиха, че и други млади българи влизат в зимната селекция на треньора Душан Керкез.

Както е известно, през последните години се появи немалко напрежение между клубната управа и феновете заради налагането на чужденци в състава. Сега идеята е тази практика да бъде намалена драстично за сметка на наши момчета.

Припомняме, че през 2020 година Никола Илиев премина в италианския град Интер, а две лета по-късно имаше огромен дял за спечелената титла в Примаверата. Тя бе спечелена именно след негов гол на финала срещу Рома.

25 КОМЕНТАРИ

  1. Аз искам да си върнем и Тошко, ма като гледам как играе за Делиормана-сложна работа.

    • Пожелай си го за Коледа, тогава стават чудеса.

    • 2
      2

      Дебелев, ти ли си, бе майна?!
      Ай по-добре си стой там на пейката. Къде другаде някой ще плаща на такава тлъста и мазна МЕКИЦА?!

      • 5
        2

        Хохо, ма как хубавко ви го изпляска от центъра право в лилавите гъзни фунии, а Гюлфие?

  2. 7
    1

    НАЙ НАКРАЯ ДА ПРОЧЕТЕМ НЕЩО ХУБАВО. ВОДЕНЕТО НА РАЗГОВОРИ Е НАЧАЛОТО. САМИТЕ ФУРБОЛИСТИ ЩЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ И ЩЕ ГО ОБЯВЯТ. НИЕ ЩЕ ГО ПРИЕМЕМ КАКВОТО И ДА Е ТО.. ДА ОБСЪЖДАМЕ МИНАЛОТО, НЯМА СМИСЪЛ. ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПОЛИТИКАТА НА БОТЕВ Е ОБЪРНАТА КЪМ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ!

  3. 10
    1

    ВСИЧКИ КЮСТЕНДИЛСКИ МАНГАЛИ. ВЪН ОТ ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ !
    ОТИВАЙТЕ ДА ПРАВИТЕ ФЕДЕРОСИ НА СТОЙЧО ГЕНА СПЕРМОЯДА В 24

  4. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    5
    1

    НИЙ ШТО НЕ СИ ГЛЕДЪМИ НАШИА КАТУН, КУКЛИН, МЕРИЧЛЕРИ, ТУРНУ МЪГУРЕЛИ,………………,А СЪ БУТЪМИ Ф НУВИНИТИ НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ?!!!! ДА СИ ГЛЕДЪМИ ПРАЗ ЛУКУФ И ДУРУГИТИ УНУШИ!!! ПУФ ПАФ!:)))) …..СЪДЕ КЛОАКУМУТИФ! НАПРЕШ СТУЛЮПИНСКИ ДУГАНИ!:))))))))))))))))))))

  5. 8
    1

    Тези момчета, бяха омаяни от разни посредници, които се мислят за най-великите и родители им и никой не помисли, че са още деца. Че, имат нужда от няколко сезона за да станат титуляри и още толкова да натрупат опит, за да помислят за “големите” първенства. Естествено, вина има и в отбора и по-точно в управниците към конкретния момент, но тя е нищо в сравнение с цитираните по-горе лица, които освен да мътят главите на децата за някой процент от продажбата или келипир в семейството, друго не ги интересува. Кой от младите чужденци е несменяем титуляр в отбора? Кой от първия мач Ви грабна сърцето и душата и сте готови война да водите за него? Ония, нигерийските младежки национали изглеждаха като хванати от гората, но явно Керкез умее да работи с такива. Разликата от първите им мачове и днес е огромна и въпреки това се иска още много работа. Така ще бъде и с всеки българин. Ами, Чернев? Чудех се какъв футболист е! А, днес, е с класи повече от вчера и като че ли за една година порасна с полвин метър. Трябва работа с младите бе, хора! А, не само далавери и проценти и в техните глави и в тези на менторите им! В двете ЦСКА-та ще те чака някой да се развиваш и израстваш? Това да не ви е Добри Джуров по комунистическо време, за който България беше над всичко. Вземете поне книгата на Стоичков и прочетете!

    • 1
      4

      Ако на Коко му беше даван повече шанс, може би нямаше да се стигне до този развой на събитията. И все пак ми се струва, че Коко не носи в сърцето си Ботев! Думите му-Не свързвам бъдещето си с Ботев! Още ми звучат в ушите. Сега с какво ще го омайваме, с висока заплата? Слави със сигурност ще приеме един такъв трансфер, докато за Коко не съм сигурен.

    • 8
      1

      За Слави не си прав- когато се завърна от Холандия цял месец кисна момчето на базата- никой не му обърна внимание и той тогава потърси друго решение. Коко много сбърка като замина толкова млад в чужбина, сега търка пейката в числата и няма никакво развитие , а има направо регрес! Ако има нещо в главата ще се завърне при нас и ще играе основно роля, ако ли не – прав му път и успех!

  6. 1
    2

    За Слави вече има индикации. Щом и в Спортал го споменават, значи нещо се действа. За Коко няма и думичка никъде!

  7. 1
    4

    А дано, ама надали! Когато трябваше да налагаме Коко Илиев, ние го държахме на пейката, а сега?!? Слави е по вероятно да се навие.

    • Коко Илиев още на 15 години подписа предварителен договор с “Интер”,щом навърши 16 договора влезе в сила и “Ботев”получи 500,000 Евро за него.Не пишете глупости!

      • 2
        5

        Няма спор, Коко вкара добри пари в отбора! Въпроса ми е защо не го пускахме в игра? Колко минути има записани? Как да забравя обаче думите му-Моето бъдеще не е свързано Ботев!

  8. 1
    12

    Ботев мангала иска, Коко , иска ли. Сиганска рабта.

    • От цялата работа разбрах, че ти си мангала Шабан!

      • Щом така си разбрал, така е, но Коко искали във Мангалският ботев.

  9. Това са пълни глупости!Прах в очитени Ботевисти!Тези момчета ги продадохме без пари ,а сега да си ги вземем!Те никога няма да искат!Това е пълно неуважения към тях!Не вярвам!

    • Мургавелко от Лаута,толкова си тъп и елементарен,че повече няма накъде!Явно огро ната част от шльоковците са тъпунгери и дебили.

Коментарите са затворени