Home Други Битото от полицаи момиче на протеста: Пожелаха ми да видя майка си...

Битото от полицаи момиче на протеста: Пожелаха ми да видя майка си мъртва, докато гледах хора с отворени глави

294
8

Разказът за бруталното насилие над 19-годишно момиче във вечерта на протеста срещу БФС в София (четвъртък, 16 ноември) продължава.

Докато се отива да избяга от баталните сцени, то спряно и съборено на земята от четирима полицаи край църквата „Св. Седмочисленици“. Крием името и лицето ѝ, защото се страхува след случилото се в онази нощта.

„Всичко стана много бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвсякъде се чуваха викове и крясъци и всичко беше някакъв пълен хаос, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем възможно най-бързо – просто ме нападнаха. Четирима“, разказва младата жена пред bTV.

„Събориха ме на земята, удряха ме, после ме накараха, казаха ми да стана, при което аз станах и пак ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми говориха – дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият. Че ще ме ритат нарочно в корема – за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел – да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя да не ги видя живи“, спомня си още тя.

Помни ударите и думите на униформените, но не помни колко време е продължило, не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„На мен ми се стори много. Не помня да е имало някой около мен, през повечето време просто не виждах. Само ги чувах и усещах как ме боли. Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. Абсолютно невинни, неможещи да се защитят хора“, разказва момичето.

„Държаха ни там около може би час, много време, там все още ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз през цялото време ги молех да извикат Бърза помощ, защото около мен имаше хора буквално с отворени глави. Бях в шок, не знаех какво да кажа, просто ги молех за бърза помощ и за вода поне. После ни казаха да станем, вкараха ни в един бус“, споделя то.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички задържани мъже.

„Оставиха ни просто ей така в коридора, после започнаха да влизат хора, беше някакъв пълен хаос. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил и започна да говори точно това – че ме е ритал, за да нямам деца, да не мога да родя. ако имам късмета да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, защото се бях притеснила за нея. Той продължи и за нея – каза ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя, като излезна от районното дори да не я видя, тя вече да е умряла”, разказва момичето.

На въпроса защо е това цялото нещо към едно момиче, той му отговаря с клетви.

След като отново чува обидите, следват и нови закани.

„Той ми каза, че ще ме качи горе и ще ми избие зъбите и каза, че ще ме смачка. Аз не знаех какво мога да направя, просто го гледах и чаках да свърши“, казва девойката.

Оказана ѝ е медицинска помощ, момичето е закарано до „Пирогов“, но след прегледа отново е върната в районното.

„Те ме закараха в „Пирогов“ и после отново ме върнаха в районното. Боляха ме ребрата, кръста, не можех да сядам. И това е, помня една болница, бях много, много изплашена. Държаха ме до сутринта, след това просто ми казаха да си ходя и това е, аз си тръгнах“, казва момичето.

Връщането му у дома обаче не му носи спокойствие, защото стените на дома ѝ оттогава се превръщат в затвор.

„Боли ме, но по-скоро повече ме е страх. Страх ме е понеже той беше много описателен в това, което ми каза. Страх ме е да не го направи и го сънувам просто, не мога да спя, сънувам го като кошмар и някак си все едно ми се сливат дните и много ме е страх. Не искам да излизам, имам чувството, че винаги ще може просто да ме намери, да ми направи това, което ми каза, че ще ми направи. Страхувам се за живота си“, коментира младата жена.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 3
  2

  ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЛЕПИЛАРИТЕ ОТ СОФИЯ ЗАПАД , НА БОКО ДИЛЪРЧЕТАТА .ИЗПОЛЗВА ГИ ЗА ВСЯКАКВИ ПОРЪЧКИ КАКТО НА МАЧА С АНГЛИЯ ТАКА И СЕГА .
  ТЕ СА С ПЛАСТМАСОВИТЕ САДИСТИ ЗАЕДНО .

 2. 10

  Тази пасмина се отглежда съвсем съзнателно! И всички много добре знаем, че това беше един съвсем нормален протест, до момента на нахлуването на една група от 30-40 качулати идиоти, наркоманчета, които отдавна са на отчет и в съюз с БГ полицейската милиционерщина. Това даде повед на последните да атакуват “протеста”. Всичко беше предварително режисирано и отработено, защото униформените гадове, за които момичето пише, нямаха никакъв шанс да се появат в гръб на протестиращите, ако предварително не ги причакваха в малките улички! Статуквото е така наредено, че никакви избори, никакви протести, никакво недоволство не може да промени нещата. Сещате ли се за онази нещастница кметицата на “Младост”, как я държаха с пранги като масов убиец и накрая я вкараха в затвора. Глупачката беше повярвала в демокрацията и вярваше, че като е редовно избрана, няма да и скроят кюляфа. Такова нещо не се прощава. А, убиеца от Лясковец си стои в къщи и чака да замине в Лондон. Той не пипа властта на властниците! Той краде от теб и от мен и това полицията и прокуратурата не ги интересува. Ами, тоя нерез от Сливен? И защо момичето не отива в полицията, ами търси журналистите? Статуквото, пичове, не пипайте статуквото на властта, пък било то и футболната! Иначе ограбвайте, убивайте, изнасилвайте и се гаврете със себеподобните си. За това наказание – няма!!!

 3. ВЪЛЧУ УТ СТУЛЮПИНУУ ОСМИ БРАТЧЕТ НА КАОЛАН, ЧОК КЛОАКОМОТИФЕЦА!:)
  3
  4

  МАЛКО СА ВИ БИЛИ!!!!! ЯЗ КЪТ СИ СТУЯХ В БАРАКЪТА, НИКУЙ НИ МЪ ПИПНА!!!! УБАЧИ ЖИНАТА И ДЯТИТУ ША КАЗВЪТ, ЧИ СА ЯЛИ МЛОГУ БОЙ УТ ЧИНГЕТЪТА, ТА БЕЛКИМ СЪ УБЛАЖИМ…………..:) ТО КОЛКУ МУ Е?……КАЗВЪНИТУ НЕ Е КАТУ ДА Е ИСТИНА…:)))))) ПУФ ПАФ:)

 4. 8
  1

  Тези изроди са синове и внучета на серийните убийци от Девети септември. Народната милиция пусна и нае всички изнасилвачи и убийци от затворите да избият 40 000 българи. Този боклук е 100% плод на милиционерско кръвосмешение. Даже и физиономиите са им едни и същи. Никаква полиция не е това. Преторианци или еничари, създадени да пазят съветски и български боклуци със сила и кръв.

 5. 5
  1

  ВРЕНЕ Е ЗА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ДОЛНАТА МРЪСНА СГАН ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИ КОРУМПИРАН ИЛИ НЕ ! ВСЕКИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОРЕН ЖИВ ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ СИ КАКЪВ СИ СМЪРТ

Коментарите са затворени