По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз (БФС), в т.ч. и от президента на федерацията Борислав Михайлов, съобщиха на интернет страницата си от прокуратурата.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, Националната агенция по приходите (НАП) и др.

Прокуратурата ще информира обществеността за хода на проверката и резултатите от нея, става ясно още от съобщението.

Оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов по-рано днес поискаха съпредседателят на парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Нещо не те разбирам Булгаристанецо! Значи според теб полицията трябва да гледа безучастно проливането на кръв, паленето на автомобили, контейнери и разрушаването на частна, държавна и общинска собственост…. Ама то тука вие сте хора от агитките… Нормално е за вас…

  2. 1
    1

    Против Перуката съм, но това е класически пример за терор и натиск от страна на държавата над гражданин. И това на фона на прекратени знакови дела с голям обществен интерес от същата тази прокуратура….

Коментарите са затворени