Футболни фенове започнаха да се събират около Националния стадион “Васил Левски” за предстоящия протест срещу ръководството на БФС, който е насрочен за 17:00 часа.

Голям брой полицаи са разположени около съоръжението още от ранния следобед. В около 16:15 часа беше затворен булевард “Евлоги Георгиев” на Орлов мост в към улица “Гурко”, като се пропускат само автобусите на градския транспорт. Малко по-късно и движението в другата посока от булеварда “Драган Цанков” беше спряно.

Преди това подобно ограничение беше поставено и пред главния вход на Националния стадион “Васил Левски” по улица “Гурко” към сградата на Министерството на младежта и спорта. Униформените оформиха буферна зона до улица “Любен Карвелов”, където феновете имат разрешение да се съберат за протестното си мероприятие. Служителите на реда разполагат и водно оръдие.

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА “Българска армия” и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите “Драган Цанков” и “Евлоги Георгиев”.

Националният отбор на България по футбол ще играе тази вечер от 19:00 часа европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на “Васил Левски”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!