Изпълнителният директор на Българския футболен съюз – Борислав Попов, коментира в интервю за БНТ преместването на футболната евроквалификация България – Унгария на 16 ноември от София в Пловдив.

“По отношение на изявлението на кмета на Пловдив, действително искането на Футболния съюз за предоставяне на стадион “Христо Ботев” е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадиона “Христо Ботев”. На 6 ноември първия работен ден след местните избори, искането беше направено в съответствие с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона”, обяви Борислав Попов в специално интервю за БНТ.

“Припомням, че стадионът има разрешение за ползване, издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това разрешение не е оттегляно или отменено, това означава, че този стадион може да се ползва и, както сте видяли, той се е ползвал за мачове от вътрешното първенство”, обясни Попов.

Според него строителят на стадиона няма отношение към сигурността на провеждането на една футболна среща.

“Съгласно действащия закон за противообществени прояви по време на спортни събития възлага отговорността за провеждане на футболни срещи на Българския футболен съюз и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е изградил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, отвън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от конструкции, които бяха услужливо показани са далеч встрани от самия стадион и нямат отношение към публиката и официалните лица, които биха влезли откъм централния вход на стадиона”, заяви Попов.

“За първи път в моята практика отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя, който изпълнява някаква обществена поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно съобщение от администрацията на община Пловдив от събота – 10:48 ч., в което ми пишат “Господин Попов, нямате проблеми, община Пловдив ще издаде заповед за ползването на стадиона.”, каза още Борислав  Попов.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени