Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн заяви, че на 99% е сигурно, че “Арена Арда” ще приеме европейската квалификация България – Унгария. Както е известно, по програма срещата трябва да се проведе в София, след което беше преместена на празни трибуни в Пловдив, а сега се стига до вариант “Кърджали”.

“За нас ще бъде чест да приемем националния отбор на България. Стадионът има лиценз за такъв мач, ще зарадваме всички фенове в областта, готови сме да направим една перфектна организация. Стадионът на Арда е един от топ стадионите в България.

На 99% нещата изглеждат сигурни, пусната е молба в УЕФА, трябва да бъде сменено домакинството от Пловдив в Кърджали. Очакваме официално потвърждение. Мисля, че всичко ще бъде окей. Доколкото знам, публика няма да има. Не мисля, че когато играе националният отбор трябва да има място за протести”, каза пред “Дарик” Ерол Мюмюн. Интересно е, че до днес от БФС твърдяха, че друг вариант освен “Колежа” в Пловдив няма.

Според медиите в Унгария, стадионът в Кърджали не може да приеме срещата. Авторитетното унгарско издание Nemzeti Sport обърна внимание на правилника на УЕФА, според който „Арена Арда“ в Кърджали не може да посрещне мача, тъй като се намира на твърде голямо разстояние от летище.

По-рано стана ясно, че от Европейската футболна централа могат да правят изключения със стадионите за мачове, които крият риск.

Според чл.26, ал.3 от правилника мястото на мач между национални отбори трябва да е достъпно на 90 минути път с автобус. Летище Пловдив е на 92 километра, което отнема над 1 час и 40 минути. Другото близко летище, това в Кавала, е на 156 километра.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на ръководството на БФС в лицето на г-н Борислав Михайлов и г-н Йордан Лечков! Отново намериха начин да защитят интересите на футболните фенове в България! Подкрепа и успех!

Коментарите са затворени