Изявление на Илиян Филипов, управител на ДЗЗД “Колежа”, публикувано във facebook:

Във връзка с възможностите за провеждане на официална футболна среща между националния футболен отбор на България (мъже) и националния футболен отбор на Унгария (мъже) на Стадион “Христо Ботев“ в гр. Пловдив в периода 14-16.11.2023г., Ви съобщаваме, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите и гостите на град Пловдив е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочената от Община Пловдив дата.

Към днешната дата ДЗЗД “КОЛЕЖА“ извършва СМР на сектори “Б“ и “Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат в толкова кратки срокове. Предвидените СМР за предстоящата работна седмица (13.11.2023г – 17.11.2023г.) включват следните дейности:

6. Монтаж на стоманена покривна конструкция – ферми и връзки между тях на сектор “Б“ (южна трибуна)

7. Монтаж на стоманена покривна конструкция – ферми и връзки между тях на сектор “Г“ (северна трибуна)

8. Монтаж на носеща LT ламарина – първи слой от покривното покритие на козирката

9. Монтаж на ел. табла за прожекторно осветление на сектор “Б“

10. Монтаж на основи за прожекторно осветление върху стоманена покривна конструкция – ферми на сектор “Б“

Описаните СМР се извършват с тежка техника, която работи, както на паркинга около стадиона така и на пистата около тревното покритие.

Всички дейности описани по-горе са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на футболен клуб “Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения от Община Пловдив срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите към стадиона паркинги.

Стадион “Христо Ботев“, гр. Пловдив ще бъде приведен в готовност за провеждане на футболната срещата от 18 кръг на Efbet лига между отборите на “Ботев“ Пловдив и “Пирин“ Благоевград, която ще се проведе на 25.11.2023г. (събота) от 15:00 часа.

С Уважение,

Илиян Филипов

Представляващ

ДЗЗД “КОЛЕЖА”

3 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Браво на Илиян филипов че не се наведе на този натиск, малко са хората като него.

    • Ами то от тези 6 бахура как да са наведе ва салкъме

  2. По – най – добре е да няма мач. Чиста работа. Още по добре да ни изхвърлят от Уфеа, Фифа, Фофа и. т. н. Нали това искахме да няма спорт и футбол в България. И без тези институции в селската група пак ще се рита за Една супа.

Коментарите са затворени