Община Пловдив не може да предостави стадион „Христо Ботев“ на БФС за периода 14-16.11.2023 г., което означава, че евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма как да се проведе.

В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

Припомняме, че по-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че ако мачът е Пловдив не се проведе, ще има тежки санкции от УЕФА за родния футбол.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.

„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК „Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД „Колежа“.

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.

16 КОМЕНТАРИ

 1. Точно 7 човека работят на трибуна Изток в аналният двор на Селският институт Селски цигани бегом от града ни

 2. 3
  8

  Ето сега вече цяла Европа ще разбере що за помяри са жълТУРСКИТЕ папагали!

  НЕ че УЕФА вече не ги знае зашото вече ги е наказвала за опит за ПОДКУП

  • Помияр си ти! Изобщо четеш ли заглавието и статията? ФК Ботев ли не предоставя стадиона, или Община Пловдив?

   • Жълта курво, вие все сте “невинни”… но всъщност ПОДМЛЛНИ

    • Вас ви знаем. За циганите винаги другите са виновни и никога те!

    • Курва е майка ти! Може да не е жълта, но е курва!

 3. 2
  1

  Гонзо урежда мачът да е на стадиона на Арда ! Чартърт на унгарците ще кацне на летище Пловдив, а най-близкият стадион, годен за футбол, е този на Арда, лицензиран от УЕФА !!!
  Тази новина излезе в БЛИЦ, но я изтриха много бързо, защото се усетиха,че допускат голям гаф, защото целият натиск сега ще е насочен към Арда и Кърждали !!!
  Разпространявайте и проверете информацията!!!

 4. 1
  2

  Гонзо урежда мачът да е на стадиона на Арда ! Чартърт на унгарците ще кацне на летище Пловдив, а най-близкият стадион, годен за футбол, е този на Арда, лицензиран от УЕФА !!!
  Тази новина излезе в БЛИЦ, но я изтриха много бързо, защото се усетиха,че допускат голям гаф, защото целият натиск сега ще е насочен към Арда и Кърждали !!!
  Разпространявайте и проверете информацията !!!

  • 2
   3

   Жълта курва си Андрей!
   Но и ти скоро ще търсиш ново Ъ

 5. 7
  1

  На Боби и Лечков не им остава нищо друго, освен да си скубят КОСИТЕ, че преместиха мача 🙂

 6. 7
  2

  ПАК БОЛНИ КЮСТЕНДИЛЦИ В ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ 🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂
  ТАКА ВИ ИСКАМ ЖАЛКИ АМЕБИ

 7. 1
  5

  И КЪДЯ ЖЪ ПРУТИСТИРАМИ САГЪ БЯАА МИ УБИЩАЛИ 35 ЛЕВА

Коментарите са затворени