Треньорът на Дунав (Лом) Ферарио Спасов е загинал в автомобилна катастрофа край Велико Търново. Инцидентът е станал около 17:00 часа на пътя между София и Варна, където са се сблъскали два автомобила. Бял спортен автомобил блъска с висока скорост отзад колата, управлявана от Ферарио Спасов, и той е починал на място.

Спасов се е прибирал от мач на неговия отбор в Трета лига срещу Локомотив (Горна Оряховица), в който Дунав (Лом) губи с 1:3. Той е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.

Като футболист Ферарио Спасов е носил екипите на Осъм (Ловеч) и Спартак (Плевен). Като треньор класира Литекс в “А” група през сезон 1996/97, а през 1999 година извежда ловчанлии до титлата. Печели и Купата на България с “оранжевите” през 2001 година.

В треньорската си кариера Спасов е водил Олимпик (Галата), Литекс, Спартак (Варна), ЦСКА, Дунав (Русе), Ботев (Пловдив), Монтана, Етър, Спартак (Плевен), Берое, Левски (Лом) и Севлиево. Бил е начело и на юношеския национален отбор до 17 години.

15 КОМЕНТАРИ

  1. Отдавна тук не се пиша само Стикс. Жълтите словоблудстват с паметта на Ферарио Спасов…

  2. 7
    1

    Ферарио обичаше Рокендроол , това само по се бе си , говори за интелект и морал

  3. БОГ да го прости!Един интелегент и честен човек!

  4. Бог да го прости , страхотен човек , пич , Локо скърби

  5. 15

    Само Локо. Да си жив Купоносителю Крушарски.

  6. 11

    Феро е загинал в катастрофа и нито дума за убиеца му? Виждали ли сте заглавие : Хикс Игреков уби човек на пътя! Много жалите убийците?

    • 11

      Да почива в мир!Беше добър и интелигентен човек.Жалко!

        • 2
          1

          Стикс,осъзнай се!Действително мисловна дейност ти липсва!В този черен ден за българския футбол очаквам простотиите на един наричащ себе си клакомотив или някаква подобна олигофрения!

          • 1
            1

            ОЧАКВАШ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА ТИ Е УМСТВЕНОТО РАВНИЩЕ! КЛОАКОМОТИВА СЕ ПОЯВЯВА САМО ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧНЕ ДА СМЪРДИ!!!

    • 2
      1

      Вече бил арестуван !Гъзарски автомобил движел се със 150км/ч!

  7. 13

    Нелепо и типично за България!
    Бог да го прости!

Коментарите са затворени