Разговорът между заместник изпълнителния директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов и строителя на стадион “Христо Ботев” в Пловдив Илиян Филипов беше пуснат в ефира на БНТ. Както е известно, вчера Запрянов обяви, че разполага със запис на разговора, а по-късно техническият директор на БФС Георги Иванов декларира пред БТА, че срещу Филипов ще бъде заведено дело.

Запрянов: Здравейте! Извинявам се и аз, Христо Запрянов се казвам. Заместник изпълнителен директор на Футболния съюз съм.
Филипов: Да, говорете.
Запрянов: Здравейте, приятно ми е. А, тъй като чета някакви интервюта, които, демек, че Българският футболен съюз ви е подал някакво писмо, което вие не сте били съгласни да подпишете и т.н., аз, доколкото знам, това не е истина.
Филипов: Не знам къде четете това интервю.
Запрянов: Ами в bTV, в bTV.
Филипов: Казах, че Българският съюз е искал писмо от мен.
Запрянов: Така.
Филипов: И казах, че аз с Българския съюз нямам отношение…
Запрянов: Да.
Филипов: Тъй като на мен възложител ми е Община Пловдив…
Запрянов: Не, не…
Филипов: И аз не мога на никой друг да отговарям относно този обект, освен с Община Пловдив.
Запрянов: Аз ви разбирам, ние сме в постоянен контакт с пловдивската община…
Филипов: Да…
Запрянов: Въпросът е, че текстът на писмото, което вчера е изпратено до Общината, което очевидно, знаете и вие, че няма подпис и печат, и затова не е взето предвид, сте го написал вие, не е написано от Футболния съюз.
Филипов: До Общината няма изпратено писмо! Нещо бъркате нещата. До Общината, от мен или от мои служители, писмо няма изпратено. Не знам кой ви го казва това нещо.
Запрянов: Тоест, това писмо, което навсякъде циркулира и което ние имаме, информация, че…
Филипов: Това писмо ще ви обясня – Гонзо ми се обади и вика “моля ти се, пусни едно писмо до мене”, и аз викам “виж какво, аз към теб не мога да пусна писмо. Ако пускам писмо – към Общината”.
Запрянов: Така.
Филипов: И той вика “абе такъв, такъв текст”. Накарах от моите, там някой, викам “напишете там някакво писмо, да видим дали това да е писмото”. И като видях, че е до БФС, казах: “ние до БФС не може да пуснем писмо”. Бях го изпратил на Гонзо на Вайбър-а и никъде другаде не е пращано това. И Гонзо го е разпространил, по този Вайбър, го е разпространил на някъде, където това не е нито подписвано, нито подпечатано писмо, разбира те ли? И ме вкарва във филм.
Запрянов: Разбирам ви. А какво е вашето становище, в смисъл такъв, защото сами разбирате, че ако мачът не се играе в Пловдив, това има изключително сериозни…
Филипов: Вижте, аз единствено казах: “ако ми се възложи какво точно трябва да направя от Общината, ще направим всичко възможно да го направим”.
Запрянов: Аз ви разбирам.
Филипов: Бях на срещата с вашата там по сигурност… Вальо ли, как се казваше момчето.
Запрянов: Вальо, да. Разбирам.
Филипов: Бяхме и в полицията, бяхме и в това. Казах им, всичко, дори им казах: “ще отстъпя моя скайбокс, който е до президентския, ще го отстъпя на БФС, там да можете да разположите на едно място”.
Запрянов: Без значение.
Филипов: Значи моя страна съм оказал пълно съдействие, разбирате ли ме?
Запрянов: Сега, аз искам само да ви питам за вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, това означава, че ние, като Футболен съюз, като институция, ние би трябвало да го затворим този стадион за следващата една година, докато не стане готов, както и стадиона на Локомотив. Защото тогава…
Филипов: Ама вижте сега, айде да не влизаме в тон, защото и Гонзо ми каза тея думи вчера.
Запрянов: Не, не знам какво е казал Гонзо, нямам представа.
Филипов: Няма нищо общо мач за УЕФА, с мач за вътрешното първенство. Нали така?
Запрянов: Защо да няма? Ние сме…
Филипов: Добре, ако тръгваме в тая насока да си говорим, затварям телефона и не ме интересува, разбирате ли просто?
Запрянов: Не, аз исках да питам…
Филипов: В момента почвате да говорите като Гонзо вчера и това гледайте да не излезе някъде, защото с това вече допълнително ще налеете огън в цялата пловдивска футболна общност. И мисля, че знаете развитието какво ще бъде.
Запрянов: Може ли, може ли само да ви помоля да си, малко да, тона…

4 КОМЕНТАРИ

  1. Не виждам мургави да заплашват Илиян Филипов,че ги намесвал и тях в този цирк,както вчера се плюнчеха.Стана им ясно,че всичко е забъркано от ромчето с осми клас Гомньо.

  2. И сега глуповият и нахален Гонзо,кого ще съди.Пълен идиот е този Гонзо

  3. 4
    1

    Какво му звънят на тоя? Да звънка на общината!!!

  4. 10

    Бахти и наглите копелете от БФС. Къде е шибаната ни държава? Прокуратура и т.н

Коментарите са затворени