Ботев Пловдив и Левски изиграха изключително интригуващ и зрелищен мач на Герена. Двата отбора се захапа здраво, а за разлика от предишни мачове жълто-черните показаха, че са отишли до София за бият сините на Георги Аспарухов. Бултрасите могат да бъдат много доволни от своите любимци, защото не много често в последните години се вижда играчите в жълто-черно да приемат загуба на този стадион, след като първи са инкасирали гол. До последната секунда на мача двата отбора се опитваха да стигнат до победа и зрителите бяха под огромно напрежение. В частност Ботев Пд показа, че под ръководството на Душан Керкез е преобразен отбор, а специалистът е от онези специалисти, които знаят и могат да водят тимове като канарчетата. В крайна сметка срещата завърши при 1:1, но трябва да се отбележи, че при този резултат ВАР отмени дузпа свирена за в полза на гостите, а след това сините пък нямаха късмета и удар на Рикардиньо срещна страничния стълб зад вратата на Ханкич.

Срещата започна с лек домакински натиск, но в първия четвърт час реална голова опасност липсваше. В 18-ата минута Марин Петков центрира от корнер, защитата в жълто “заспа”, а за топката скочих трима футболисти в синьо – Андриан Краев, Роналдо и Цунами. Последният нанесе силен удар с глава и опъна мрежата зад Хидайет Ханкич – 1:0 за “сините”. Скоро след попадението на Цунами “канарчетата” погледнаха по-смело към рамката на Пламен Андреев. Ивелин Попов се оказа на добра позиция в наказателното поле, но бившата звезда на Литекс, Спартак (Москва) и Левски не сполучи.

Последваха по-скучни минути на игрището, като в 39-ата Роналдо открадна топката от Джеймс Ето’о и проби в пеналтерията на Ботев, където обаче Атанас Чернев му попречи да стреля. Нападателят на “сините” имаше претенции за дузпа, но главният съдия Никола Попов не ги уважи и даде знак играта да продължи. В началото на второто полувреме Ботев изравни резултата. Това се случи в 54-ата минута, когато Ивелин Попов центрира във вратарското поле пред Пламен Андреев. Там изскочи Антоан Бароан, който успя да чукна топката с левия си крак в далечния ъгъл, с което матира стража на “сините”.

Бароан изтича да се радва пред агитката от Пловдив, но първоначално попадението му беше отменено заради засада. Междувременно Пламен Андреев трябваше да получи медицинска помощ заради болежка, която получи докато наблюдаваше как топката влиза в мрежата му. След преглед на ситуацията с VAR, арбитърът Попов посочи центъра и зачете гола на Бароан, като повторенията показаха, че френският нападател на “канарчетата” е в редовна позиция в момента на подаването на Попето.

В средата на второто полувреме Янис Карабельов се строполи в наказателното поле на Левски и реферът Попов посочи бялата точка. Последва преглед на ситуацията с VAR от главния съдия и дузпата за пловдивчани беше отменена. Никола Попов не пожела да види съприкосновението на коляното на играч на Левски с бедрото на Карабельов и така може да се канарчетата бяха ограбени в тази ситуация.

В 73-ата минута Ивелин Попов пробва бдителността на Пламен Андреев с изстрел отдалеч, а тийнейджърът под рамката на Левски реагира както трябва и не позволи топката да се спре в мрежата му. Ударът на Попето разгневи феновете на домакините, които започнаха да скандират нецензурни неща по адрес на капитана на “канарчетата”.

В 79-ата минута Хидайет Ханкич имаше късмет и Левски се размина на косъм с попадение. Резервата Рикардиньо шутира по тревата от 17-18 метра, след което топката се отби в страничната греда. След 120 секунди Антоан Бароан надбяга Цунами отдясно по атаката на ботевистите, като още в реално време се видя, че левият бек на “сините” е получил схващане. Последва удар на Бароан отдясно, избит от Андреев в корнер.

62 КОМЕНТАРИ

  1. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    НАПРЕШ!!! ЗА НАШИА ЦЪРНУ БЯЛ ВАГОН!!! С УМРУК И КЛОАКОМОТИФСКУ СЕРСЕ ЗА НАШИА ТИМ, ПУДКРЕПЯН УТ СЯЛУТУ РОМСКУ КАТУН У НАС!!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ!!
    ПУФ ПАФ!:))))))))))))))))))))))

  2. 6
    3

    Лудогорец ни взе победата от корнер, с ЦСКА 48 загубихме точката от корнер, днес пак от корнер??? Работите ли по тоз проблем?

    • Разбира се че работим, мажем обилно дивия с куромела и петата с 6-те бахура вляват по айляк ва да тейба.

  3. 3
    13

    Как бяха ракетите в главите ви селянчета?!

    Много обичате ракети и решихме да уважим всички в гостуващия сектор.

    • 10
      1

      Много оригинално. Почти колкото скандирането “Селяни умрете” при положение, че почти всички сте със селски произход.

    • 12
      1

      Това ли е важното бе боклук , ракетите , гледай ,че отбора ви е жив ташак

  4. 14
    2

    Кой завижда бре палестински мишки ,що викате че няма дуспа ,той щеше да му счупи таза ,съдията на два метра .Кой на кого завижда

    • 2
      10

      Циганин училище КОГА? Напиши (ако можеш де) 100 пъти ДУЗПА

  5. 2
    8

    Стоян канара е доволен от точицата и наредено то мачле ва да гоейба.

  6. 13
    2

    Още ли е титлата на локо в къщата на Емо Наков в Кюстендил?

    • 2
      11

      Където и да е, пак си е титла. Вашите пък са прашасали…. от преди 60 г. няма жив набор, дето да помни. А тук и 5-годишните знаят за една Купа, в един мач на мачовете….смешкоооо

  7. 12
    2

    Ботев два пъти шампион на България 1929 1967 и три купи на България 1962, 1981 и 2017 г.

    • Хахахха … великия ботев а ? Виж кога са последните ви постижения амсалак …. на 50 години веднъж Да очакваме купа към 2057 ?

  8. 1
    14

    Нормално е да искаш ботевЪ да има стадион, за да няма Локомотив стадион.Вие жълтите пловдивчани живеете, за да мразите Локомотив, а не да обичате ботевЪ.

    И не забравяй СТАДИОН ЗА КУПА!!!А какво стана? Купи, пети, 6-0 , Митко Илиев номер едно, стадион Локомотив, Тотнъм, Страсбург, Копенхаген….

    Къде видя мърши:):):)

    • 13
      2

      Педи! Зле си! Никой не се интересува от лайнутските играчи! Само ти! Ама ти си педи>>

  9. 3
    16

    Никаква дузпа,вместо това 3 неотсъдени за говедата,жалък съдииски отбор и по жалки НАГЛИ селяни

    • 9
      1

      Завистта и злобата нямат почивен ден и никога не спят

      • 18

        Завистта е характерна за същества от Лаута

  10. 16
    6

    Яд ме е само за едно ,трябваше да дадат още една година на Цецо Василев да довърши стадиона ,палестинските локомотивски гнусни МЪРШИ нямаше да имат и пейка ,съществуват на гърба на БОТЕВ ,локо Мърши мърши мърши

    • 7
      9

      Ти ли си пловдивчанин бе селтак недоебан? На една туба си от Пловдив, помак.

    • А мен ме е яд,че като ебах майка ти се роди ти

    • 1
      1

      Помаче вас ви няма лепилар! Спри наркотиците и осъзнай,че на никой не му пука за вас прозрачни сте! Не 10 .. 80 000 ходете на мач същата убита трагедия … комплексари мислещи се за велики ! Отбор предимно живуркащ около чертата за изпадане … вижте ни стадиона вижте ни публиката … а,къде бяха те 10 години ? Пришълци с игри на интереси… къде бяхте през последните 10 години вие “първите” в Пловдив “най-великите” в България? А къде сте когато отбора е слаб защо не виждаме 10 20 000 ? Паляци ! Комплексари… ще си гниете около 10 то място и ще продължавате да се мислите за въшки,а всъщност сте едни гниди! Ай мишкари приятна седмица … и като бягате из булевардите внимавайте да не паднете,че стават бели !

  11. 9
    1

    Цитат – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана.”

    Акъл не давай след това.

  12. 12
    2

    Голяма забава. Съдията показал равен критерий. Нека да вдигне червен картон на Кордоба за опит за убийство и даде дузпа за удар в бедрото на Карабельов, а после да свири и на Роналдо, ако въобще стигнат говедата с 10 човека до подобно положение.

    • 1
      18

      Няма никакво докосване на карабельов, неговото е симулация с жълт картон. Опит за убийство е да удариш човек с метална тръба в главата, познат похват за бултрас.Ако Кордоба не е използвал метална тръба е част от играта.

      Стига сте ревали като жени, с тоя плач не минавате дори за морални победители. Пак сте си същите МЪРШИ…

      • 9
        1

        Аха,ясно!Значи утре като ти пръсна главата от тукати еййййй там до кръстовището на Ч.Храбър да знаеш,че е от любов към плешивата ти кратуна! Скоро,много скоро! Озъртай се! Твоят любим кран!

  13. 2
    11

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ И ГЕЮВИ БОТЕВЪ Е НОМИР 1 ЖАНПЙОНИ СНИ СЪЗ ТАС ИГРЪ ДУСПАТА БЕШИ ЧИСТА НАЩУ ЧАВЕ СА ПЛЙОСНА КАТ ЗАКЛАН ШОПАР АМА МРЪСНАТА СЪДЯ НИ СА ХВАНА ДАГУ ЕВА

  14. 7
    8

    Отборът се стабилизира, но няма резултатност. Това се дължи на слаба комбинативност между нападатели и халфове. Двете крила играят все едно не са от един отбор. Връзката между тях е Попов. Бароан също чака извеждащ пас от него . А би трябвало те тримата да комбинират помежду си. Когато това се случи, можем да очакваме повече голове. Акере и Ето о също не са сработени. Изобщо крилата трябва да атакуват празните пространства и от там да разкъсват противниковата защита. Минков ми напомня за Чарли Чаплин. Буди само смях! Конте от време на време заспива. Искам да виждам повече Колев, защото е футболист със възможности. Гледам напред с надежда. Особено ако се вземе футболист, който да прави разлика. Само Ботев!

    • 10
      1

      Няма резултатност? Тва за отбора дето вкара 11 гола в два мача ли говориш?

      • 4
        8

        На умрелите кучета. Колко гола вкараха на отборите от първата седмица? Колко победи имат срещу отборите от първата седмица? Не е лесно да си тъп и заблуден, ей!

        • 6
          1

          Тъпунгере, от кога Керкез е треньор на отбора според тебе? Ае изчакай малко да дойде втората серия мачове с тея па тогава говори.
          Циганите миналия мач ги спаси късмета, днес можеше да бием без проблем, стига мрънка.

          • 2
            2

            ТЪПАНАР е на майка ти сина. Някой да е казал нещо лошо за треньора? Или някаква лъжа? Последните 2 мача са завършили наравно и сме вкарали 1 гол! Победа над отборите от първата седмица нямаме. Когато победим, тогава ще кажа, че отбора не само се е стабилизирал, но и върви нагоре, което желая!

        • 8
          1

          Честно казано според мен истината е, че Керкез надигра Лудогорец, Левски и Локото. Малко късмет и доста мъни+ не му достигнаха да ги бие. И то с играчи, с които освен че отписахме сезона, но и се страхувахме да не изпаднем. Затова според мен заслужи уважение или поне нормално отношение. Айде днешният мач не сме чак надиграли, но имаше сериозно рамо от съдиите днес.

  15. 2
    26

    Недейте да ревете за дузпата (вашата), защото при подобен критерий Попов трябваше да даде минимум 2 дузпи за говедата. Само 2-3 минити след вашата имаше и за Левски, но чест му прави, че показа еднакъв критерий.

  16. 21
    1

    Говеда без съдиите и тати са за Б група

  17. 12
    1

    СТИКСЧО, ЖАЛКА АМЕБО !! ГЛЕДА ЛИ МАЧА ? МАМА ТИ ДЕЙБА КОМПЛЕКСИРАНА
    ПРЕЗ ЦЯЛОТО СИ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ ЩЕ СЕ ГЪРЧИШ В КОМПЛЕКСИ КАТО ЧУЕШ ИМЕТО СВЕЩЕНО!!

    • 2
      10

      Абе помак толкова слаб Левски кога ще ги биете да те е** в кривата глава високопланинска

      • 7
        1

        Левски ще победи с лекота Локомотив Пловдив

  18. 2
    30

    Няма никаква дузпа за ботевЪ, Галчев си прибира крака в последния момент. Добре, че беше ВАР за да не се ощетява Левски. Ситуацията е 100 процента симулация и жълт картон за карабельов. Мръсна симулация , характерна за ботевЪ…

    Иначе този кръг всички играят като сателити на ЛокомотивПловдив , перфектни резултати, благодарност за Хебър, Пирин и Коматево…

    • 12
      1

      Мри мангал гърчав да ти еба майката плешива! Барна ли те и ще те пратя в небитието!!!

    • 10
      1

      Глупако, истинските ви конкуренти са ЦСКА и Лудогорец.Лудогорец имат два мача,по малко.Лудогорец ще е бият Етър.Цска също биха

    • Цитат – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана.”

      Най-излишният човек на планетата Земя.

  19. 3
    21

    Хахаххаха каква дузпа искаш, ма Бонке?! Та папагала е почти на тъча. Усети дишане близо до него и се плюсна. Селска работа

  20. 4
    4

    Най-хубавото след този мач е че дръпнахме с цели 7 точки на говедата при равни вече мачове!!!

  21. 23
    5

    Локомотив 1926 И ЛЕВСКИ са най обичаните отбори от съдиите. Можем да поздравим момчетата, че се справиха и в двата мача не само противника, но и със Съдиите и не загубиха. Това е подвиг

    • 2
      6

      За Ботевь 4 дузпи,за Локомотив 3 ,2 червени картона за помаците 4 за истинските майни,КОЙ е по подкрепяния отбор е ЯСЕН нагло копеле

  22. 23
    1

    Браво на момчетата. В студа и дъжда играха перфектно. С Кольо Попов трябва да се радваме обаче на равен. За влизане с бутоните в глезена трябва да има червен картон, но на Герена няма как. За ритник в бедрото по принцип се дава дузпа, но на Герена не се дава. Такива неща… а ако положенията бяха в обратна посока, дали пак щяха да са свирени по същия начин?

    • 2
      14

      Аз не съм много склонен да обвинявам Попов, за мене дузпата е спорна а той следвайки тея стандарти на три пъти не свири дузпа за театралните изпълнения на оня комик “Роналдо”.
      Имам предвид че ако искаше да ни преебе, можеше да го направи.

      • Не ако искаше, ами направо си ни прецакаха! От тези три ситуации на левски кое реално е нарушение? Единствено може би първото, където им се оплетоха ръцете е възможно да се приеме за спорно? Червеният картон е съвсем умишлено спестен. Дори не разбрах дадоха ли повторение? Мисля един път набързо, да не би да го видят хората и да се чуди какво да говори коментаторът, но от вар повторение не видях аз. Дори не го извикаха да прегледа потенциален червен картон? При дузпата за нас, която колкото повече я гледам все по-сигурна ми се струва, докато намерят топката и вар вече се бяха обадили и онзи тичаше да я отменя? Най-жалкото е, че говедата викат оставка, а пък тях най-много ги бутат заедно с още няколко отбора.

  23. 19
    1

    100% е дузпата!!!Става на 5 метра пред съдията и вар се намесва веднага….всяко единоборство се свирише веднага за говедата….надиграхме ги и това е радващо….от мач на мач все по добре се играе и това е радващо….браво на отбора,и к..р за съдийството!!!

  24. 20
    1

    100% дузпа за нарушението на Галчев срещу Карабельов на 3 метра от “съдията” Попов който моментално я отсъди!!!Следва пълна порнография с участието на Драганов и въпросния Попов.

  25. 17
    1

    Браво на отбора браво и на треньора само така И само напред…. САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ

  26. 26
    1

    Трябва да бъдем честни и да признаем,че Ботевъ надигра през второто полувреме Левски,а и с този резултат помагат на нас!

  27. 16
    1

    Разделихме си по едно полувреме,разделихме си по една точка. Закономерен резултат.
    Можеше и да бием.
    Наште ми харесват все повече, защитата все по-солидна, напред сме екстра. Според мен ни трябва само един разиграващ халф с качествата на Попето и ше сме си съвсем добре.
    Керкез трябва да ги кара повече да тренират корнери, нищо не правим от тях.

    Абе доволно…

Коментарите са затворени