Сокол (Марково), Левски (Карлово) и Гигант (Съединение) допуснаха загуби при гостуванията си в ЮИ Трета лига.

Саяна (Хасково) надигра Сокол с 4:1 в Марково. Срещата е от 17-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Заслужен успех за селекцията на Живко Желев в оглед събитията на терена. Бързите попадения на Милен Танев в 4-а и 15-ата минута стъписаха още повече младите играчи на домакините. Те успяха да се съвземат с попадението на Станимир Марински в 60-ата минута. След това имаха още две възможности. Ахмед Осман обаче направи 1:3 в 68-ата минута.

После имаше още един критичен момент пред хасковската врата. Христо Христов вкара четвъртия гол в 80-ата минута. Доста положения пропиляха футболистите на Саяна през 90-те минути.

Едноименният тим на Несебър разгроми у дома Левски (Карлово) с 5:1 и се изкачи на първото място в класирането. Срещата е от 17-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Домакините можеха да бият с повече. Интригата беше премахната за 9 минути в началото. Виктор Янев откри резултата, само 180 секунди след първия съдийски сигнал.

Последваха попадения на Валентин Сливов в 8-а и 12-ата минута. Той оформи хеттрик в 68-ата минута. Влезлият като резерва Тодор Петров също разтресе мрежата на левскарите, но рефера не зачете гола. Никола Лалев пък тресна гредата на домакините. Друга резерва Радослав Терзиев вкара за 5:0. Лалев реализира почетното попадение в последните секунди.

Загорец победи Гигант (Съединение) с 3:0 в Нова Загора. Срещата е от 17-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Заслужен успех за селекцията на Мирослав Миндев с оглед случилото се на терена. Отборът му обаче започна мача плахо. Съперникът създаде няколко ситуации, но не ги завърши. Постепенно домакините взеха инициативата и резултата не закъсня. Иван Тошев центрира, Пламен Тенев плонжира и с глава вкара в 20-ата минута.

Тошев пък удвои в 33-ата след центриране на Адриан Гиргинов. Пламен Иванов уцели гредата в 50-ата минута. След няколко минути обаче той тръгна с топката от центъра, преодоля защитник и реализира третото попадение с удар по диагонала.

Спортал