Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев заяви, че стадионите не могат да бъдат затваряни и настоява БФС да намери решение на този проблем.

Както е известно, на 16 ноември България посреща Унгария в европейска квалификация, която по програма трябваше да се играе в София. Впоследствие срещата беше преместена на празни трибуни в Пловдив, но заради препоръка, че стадион “Христо Ботев” не е обезопасен достатъчно провеждането ѝ под тепетата е под въпрос.

“Настоявам хората да не бъдат ограничавани. Не могат да бъдат затваряни стадионите. Трибуните са направени за привържениците. Вместо да се чудим как да напълним стадионите, ние ги затваряме. Това е абсурдно и няма как да стане. Ние държим да се намери решение. Двете страни трябва да седнат и да разговарят.

Когато има такива проблеми, най-вероятно управлението на БФС не е добро. Защо се докарахме до това състояние? Ние трябва да търсим решение на тези проблеми. Така не може да продължаваме. Така ли ще продължаваме? Това няма как продължи по този начин. И двете страни търсят лостове и механизми, с които да постигнат целите си.

Искаме да седнем и да разговаряме, да търсим решение, защото иначе нищо няма да постигнем. Моята информация е, че унгарската държава не е доволна от това, че мачът ще се играе без публика. За мен това не е решение. Настояваме БФС да намери решение на този проблем. Със сигурност бих отишъл на този мач”, заяви спортният министър пред БНТ.