Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе с официална позиция по повод обвиненията на строителя на стадион “Христо Ботев” в Пловдив Илиян Филипов, който твърди, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов. Според пост на Филипов в социалните мрежи, Запрянов му казал, че ако не осигури необходимото за провеждане на срещата на “Колежа” между националните отбори на България и Унгария, то от БФС ще отнемат лиценза на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив.

Иванов в изявление пред БТА заяви, че подобни твърдения не отговарят на истината, никой не е бил заплашван и той го гарантира, тъй като е присъствал на разговора. Единствено е бил дискутиран въпроса как е възможно стадион “Христо Ботев” в града под тепетата да не е опасен с публика, а да е опасен за здравето без наличието на зрители. Бившият централен нападател заяви, че в петък Филипов е поел ангажимент да спре строителните дейности, да обезопаси обекта, за да се проведе европейската квалификация България – Унгария.

“Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на ст. „Христо Ботев” са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?”, пита Иванов.

“В мнократните ни разговори на живо в петък Филипов пое ангажимент пред мен и пред още доста свидетели, че може да спре строителните дейности, да обезопаси обекта и двубоят България – Унгария да се играе безпроблемно на ст. „Христо Ботев” в Пловдив”.

“Уговорихме се и той пое ангажимент да подготви становище и да ми го изпрати за сведение. Получих това становище от него, мога да го докажа на всеки, който се интересува. Всичко е в телефона ми. Цялата кореспонденция. Защо след това той не го подписа и се отметна, е друг въпрос. Повтарям – този човек е лъжец и ще бъде осъден!”

“Запознал съм кмета на гр. Пловдив с цялата ситуация и всички изключително тежки последствия за целия български футбол – не само за националия отбор, ако двубоят България – Унгария не се състои в четвъртък. Лицето Илиян Филипов е този, който ще направи така, че футболът в България да понесе огромен удар!”, завърши Георги Иванов.


Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов даде своя коментаротносно твърдението на управителя на фирмата, която строи стадион “Христо Ботев” в Пловдив – Илиян Филипов, че е бил заплашван от него.

Запрянов отрече категорично да е отправял заплахи, като добави, че разполага със запис на разговора му с Филипов и вероятно ще потърси правата си в съда.

“Отричам това нещо. Не съм заплашвал, не съм споменавал думата “лиценз”. В интерес на истината, разполагаме със запис на разговора с Филипов. Попитах го за становището му как стадион “Христо Ботев” в Пловдив може да е опасен за мач на националния отбор, а да не е опасен за мачовете във вътрешното първенство. Разговорът е записан, както казах. Най-вероятно ще потърся правата си в съда”, заяви Христо Запрянов.


След обилната реторика по темата Илиян Филипов отговори на Гонзо:
Уважаеми привърженици на футбола,
вече няколко дни БФС се опитва да прехвърли отговорността за мача България – Унгария на Община Пловдив и на мен като изпълнител на стадион “Христо Ботев”.
Поредната кукла на конци на БФС – Георги Иванов – Гонзо нарече мен – Илиян Филипов лъжец.
На среща в Община Пловдив, проведена в петък, присъстваха кметът на града – Костадин Димитров, той лъжец ли е?! Председателят на Общинския съвет – Атанас Узунов – той лъжец ли е?! Секретарят на Община Пловдив – Ангелина Топчиева и адвокатите на Община Пловдив и те ли лъжат?
Този човек – Георги Иванов – пред всички изрече, че ако Пловдив не приеме България – Унгария Ботев и Локомотив ще играят в Стара Загара или Кърджали, защото стадионите няма да получат лиценз.
Аз съм изпълнител на строежа на стадион “Христо Ботев” и единствено и само Община Пловдив може да ми определя начина на работа.
Пак казвам, всички строителни дейности на стадион “Христо Ботев” са подготвени и изпълнени само и единствено спрямо футболните срещи на ПФК Ботев.
С Уважение,
Илиян Филипов
управител на ДЗЗД “КОЛЕЖА”

Пред Sportal.bg Илиян Филипов коментира думите на Георги Иванов – Гонзо и Христо Запрянов, които твърдят, че е лъжец и че никога не са го заплашвали със затваряне на стадионите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив), ако Филипов не гарантира провеждането на двубоя между България и Унгария на “Колежа”.

“Гонзо пред мен, пред Атанас Узунов – председател на общински съвет, пред кмета на Пловдив и пред Огнян Златков заяви, че ще спре двата стадиона на Локомотив и Ботев, ако не се проведе мачът. Каза: “Вие това ли искате? Двата отбора да играят в Кърджали и Стара Загора”. И аз му казах: “Моля те, не го казвай пак, защото ако излезе от тази врата, този път ще ви изнесат с краката напред от БФС”. Там имам свидетели. За разговора по телефона с Христо Запрянов нямам свидетели, но на тази среща имам свидетели. Сега ще видим кой какво е казал.

Те прехвърлят проблемите си от болната глава на здравата глава. Ние сме виновни, че ще паднат с 3:0 и че Боби Михайлов го е страх като мишка от любовта на феновете. Нека Запрянов ме съди. Ще се видим в съда, няма проблем. Гонзо като твърди, че е бил до него, потвърждава, че му е казал тези неща да ми ги съобщи. На срещата при кмета Гонзо каза същите неща.

Днес този Запрянов ми се обажда и ме заплашва пак. Аз Запрянов не съм го виждал никога. Ще видим кой казва истината и кой лъже. Аз не записвам разговори и винаги вдигам телефона на хората”, заяви Илиян Филипов.

15 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  4

  Жъ крадъ и жъ ва ибъ папагали прости .

 2. 2
  1

  Не знам за Гонзо , но бизнесменът , поклонник на анцунг модата и Ролс Ройс определено се излага , та защо му е всичко това?

 3. 1
  1

  Филипов не краде, той само взима, и не прави интриги.

 4. Филипов е честен човек, той ще е спасението на БФС.

 5. Ами Молива да заеме мястото на ГОНЗО. Молива е по умен и джентълмен.

 6. 5
  1

  Атанас Узунов и Огнян да кажат какво се случило в общината,но няма да го направят защото са страхливци.

 7. Метнал се е на Касандра.Простете му,той е само седмокласник

 8. 10
  1

  Осмокласника е едно тъпо парче , използвано като параван от Боби и другите крадци.

 9. 10
  1

  Крайно време е протеста от стадиона да се прехвърли пред Бояна!! И този път ,ако не си тръгнат с мир да бъдат изкарани с краката напред!

 10. 3
  1

  Журналистите да питат Огнян златков за случилото се в общината,нали той е присъствал там.

 11. 12
  1

  Кажете ми едно: Кой, прави записи на разговорите които води? Аз знам, че така постъпва Мръсникът, който и да е той!

 12. 13
  1

  ГОНЗО ТИ СИ НАЙ ТЪПОТО ПАРЧЕ НА СВЕТА. Баща ти светла му памет беше пич от класа. Ти си един дупедавец и пумияр

Коментарите са затворени