Ветераните на Ботев спечелиха финала на областно държавното футболно първенство за ветерани след като победиха Локомотив (Пловдив) след изпълнение на дузпи (4:3).
Двубоят се игра на един от помощните терени на стадион Локомотив в парк “Лаута”, а в редовното време двата отбора си размениха по едно попадение – Георги Андонов бе точен за “канарчетата” след мощен удар от 20 мера в самото начало на срещата. В заключителните минути на първата част Локомотив организира няколко опасни атаки.  В 33-ата минута Георги Мечечиев се озова сам срещу стража на Ботев, но стреля право в него. В 34-ата минута Ванчо Траянов намери Здравко Лазаров в наказателното поле, който прати топката на сантиметри от горната греда. В 39-ата минута силен шут на Ванчо Траянов бе избит в корнер. Изравнителното попадение падна в 60-тата минута, дело на Александър Тунчев за “смърфовете”. Александър Тунчев засече с глава центриране от фаул за 1:1. Малко след това Здравко Лазаров стреля директно от фаул, стражът на гостите изби. В заключителните секунди на мача „черно-белите“ можеха да реализират. Здравко Лазаров получи топката в малкия пеналт и стреля, вратарят на Ботев отново бе на мястото си и спаси.
При изпълнението на 11-метровите наказателни удари, ветераните на Ботев бяха по-хладнокръвни и спечелиха с 4:3, а за Локомотив пропуснаха Христо Телкийски и Стефан Саламанов.
Победата над Локомотив във финала е в чест на легендата на Ботев Иван Занев – дългогодишен треньор на ветераните, обявиха от клуба.

3 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени