Италианският бизнесмен Пиетро Белардели желае да влезе в управлението на Марица (Пловдив), научи Sportal.bg. Вчера той изгледа на живо двубоя на пловдивчани с Литекс, завършил с победа за Марица с 1:0. Белардели е добре познато име в България с престоя му в Берое и Спартак (Варна). От последния клуб Белардели си тръгва със скандал, а по думите му е инвестирал близо 550 000 евро. Италианецът е бил президент и на швейцарския Лугано, където привлича Златомир Загорчич през 2000-ата година. Все още не е ясно под каква форма и дали Белардели ще влезе в Марица, който в момента е собственост на Христо Христов. Двамата имаха разговор на четири очи и предстои нов такъв, след който да стане ясно дали Марица ще се сдобие с нов собственик. Ето какво каза Белардели за Sportal.bg:

„Президентът на клуба ме покани да изгледам този мач. Каза ми, че се надява да му донеса късмет и мисля, че го направих. Познавам президента на Марица. Виждали сме се повече от веднъж и мисля, че можем да създадем нещо сериозно, започвайки от инфраструктурата на стадиона. Това е едно от нещата, в които българският футбол изостава, въпреки че има и други по-лоши неща. Спомням си какво се случи във Варна. Познавам българския футбол от 1999 година, когато бях президент на Лугано. Дойдох тук и взех Златомир Загорчич в отбора си. Той беше защитник. Познавам футбола в България. Надявам се това мое посещение да донесе нещо позитивно и сериозно, а не както се случи във Варна. Хората не знаят това, което се случи във Варна, но аз знам колко пари хвърлих на вятъра. Дадохме 550 хиляди евро. Мисля, че разбирам от футбол и мога отново да се върна в играта. Съжалявам, че видях слаби журналисти, които не провериха това, което казват за мен. Предизвиквам тези журналисти на разговор и да докажат това, което говоря за мен. Надявам се, че ще можем да планираме нещо сериозно в Марица. Футболът може да ни даде нещо хубаво. Който иска да разбере, ще го разбере. Ще видим съдбата къде ще ни отведе. Благодаря за топлото посрещане от президента на Марица. Поздравявам феновете на футбола в България”.

“Готов съм да отговоря на всяко едно противоположно мнение. Когато влизам в даден клуб, влизам винаги като основна фигура. Научил съм се както да печеля, така и да губя. От загубите правя победи. Ако вляза в клуба като спонсор, това означава, че съм приключил с футбола. Аз обичам битките и това го показах в Лугано“.