Пловдивското дерби се завърна след 10 години пауза на стадион “Христо Ботев”, но зрителите не успяха да видят редовен гол и двубоят завърши 0:0. По този начин продължи серията на Локомотив от 4 поредни срещи без отбелязано попадение на съоръжението на бул. “Източен” 10 (две ремита 0:0 и две загуби с 0:1 и 0:2).

По отношение на вкарването на головете – трябва да отбележим още нещо, което е негативно за Локомотив. След рекордния успех с 6:0 на 28 ноември 2020 година изминаха 6 поредни дербита, в които “черно-белите” не могат да вкарат повече от един гол.

Трябва обаче да се отличи едно индивидуално постижение – капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев записа 18-ото си участие в битката за Пловдив за първенство. Така той изпревари Мартин Камбуров и бранителя от 70-те години – Недялко Стамболиев, които са излизали 17 пъти с черно-белия екип в този сблъсък.

Така Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година вече е на шесто място за всички времена сред играчите, които имат най-много шампионатни мачове срещу Ботев, уточнява “Мач Телеграф”. Топ 5 е съставен от Георги Василев – Гочо с 27, Христо Бонев с 26, Илия Бекяров и Станчо Бончев с по 20 и Ганчо Пеев с 19.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    А бе . Жалки преписвачи . Отидете да духате на вожда на комплексарите Стойчо Генов спермояда

Коментарите са затворени