Отобрът на Марица Пловдив допусна обрат на собствения си стадион и загуби от Монтана с 1:2. Кършакалии изиграха перфектно първо полувреме, след което се оттеглиха на почивката с гол преднина, но през втората част инкасираха 2 попадения и остнаха с празни ръце от срещата.

Малко след началото на срещата след добра така Веселин Марчев стреля, но ударът му премина над вратата. В 5-ата минута Станислав Маламов нахлу отляво и завърши сам, но неуспешно. В 10-ата минута нова добра атака отляво бе организирана от домакините, а Марчев стреля леко встрани от вратата. Минута по-късно Георги Трифонов не успя да засече отблизо. Гостите организираха няколко опасни контри, завършили обаче без удар. Веднъж Петър Начев се намеси убедително, пресичайки много опасно центриране по земя пред погледа на нападател на Монтана. В 28-ата минута Мартин Газиев стреля неточно от свободен удар, отсъден след нарушение при бърза контра на Марица. В 31-вата минута Веселин Марчев пое топката в центъра след грешка на противников състезател, напредна на скорост и намери Станислав Маламов, който с премерен, техничен удар в долния ляв ъгъл откри резултата. В 39-та минута пак Маламов се откъсна напред, получи подкрепа, но предпочете да завърши сам и сгреши, не успявайки да порази целта.

Второто полувреме започна отлично за гостите и кошмарно за домакините. След изпълнение на свободен удар и добавка, Монтана стигна до 1:1. Щабът на маричани изразиха претенции за засада, но те не бяха уважени от главния съдия. В 55-та минута се стигна до центриране на задна греда пред вратата на гостите, но там Дейвид не успя да засече през купа от играчи. В 70-ата минута Мирослав Пушкаров засече с глава, топката се отби в гредата и излезе в аут. Малко след това Милен Танчев стреля от дистанция в аут. Вратарят на гостите пък спаси удар на Свилен Щерев. 15 минути преди края на срещата резултата стана 1:2. Гостите реализираха от нов свободен удар. В 85-та минута Валери Домовчийски стреля след корнер над напречната греда.