Строителят на “Колежа” е запорирал сметките на Ботев Пловдив заради неизплатени задължения към него. Той има намерение да се обърне към съда в търсене на общо 800 000 лева. От клуба признаха за забавени плащания, но изтъкнаха не финансови затруднения, а – логистични причини.

Спорът е заради 29 ВИП помещения тип “скай-бокосове”, които са изградени извън обществената поръчка на Община Пловдив, както и за турникети, необходими за получаването на лиценз за четвърта категория от УЕФА.

Преди обед на Колежа имаше полиция, повикана от клуба, тъй като строителят е започнал да демонтира част от турникетите и е поставил прегради пред входовете на част от скай-боксовете.

“Два месеца няма никакви постъпления и затова блокирах сметките. Преди две седмици трябваше да ми платят за турникетите, след като няколко пъти ги предупредих. Сумата е смешна – 40 000 лв. Това е заплатата на едни от големите футболисти, които играят в Ботев”, каза пред bTV собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на стадион “Христо Ботев” – Илиян Филипов.

37 КОМЕНТАРИ

  1. Винаги ме е било страх от “големите” ботевисти, като филипов, зико и ачу. Такива хора само имат да взимат и никога да дават. Господин плейн, аз да те попитам нещо. Ти специално толкова много милиони открадна от стадиона, кога ще дадеш нещо от теб пумак долен от с.Манастир. Тези скай боксове ти настояваше да се правят. Никой не ги е искал. Не ни трябват нито скай боксове, нито първенютв, като теб, ачу и т н. СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ БОТЕВ с мръсниъе си алчни ръчички!!!

  2. 3
    10

    Отвори гомнежа Илияне къде ще ходим да серем?

  3. 5
    1

    Филипов да си взима грозните турникети, а Зингаревич да си плати скай боксовете. 29 скай бокса по 30,000 лева наем са повече от дължимите 800,000 лева към ПИМК.

  4. 7
    8

    Филипов,ти си много нагъл и противен тип! На всички ни омръзна тъпата ти физиономия и наглото ти и безочливо държание! Ай вземи си гледай фирмите и в спортния живот на града не се меси! Аман от НАЗНАЧЕНИ БОТЕВИСТИ!

  5. 4
    7

    Това общински стадион ли е или частен Зикооооо?Как така изпълнителя на строежа ще прави баровски ложи извън проекта,които се продават на бизнесмени за десетки хиляди лева за сезон?В чий джобове влизат тези приходи някой ще обясни ли, както и отчет на парите които погълна този стадион Плейна и Зико кога ще направят???

    • 15

      Не са извън проекта, а част от него.
      Изградени са със съгласие на собственика и са за сметка на наемателя.
      Приходите влизат в сметките на наемателя, където отиват и приходите от билети.
      Стадионът струва 70 милиона лева с ДДС.

  6. 7
    2

    И последно: Дори да не са ти платени, онези решетки, това коеуто правиш е самоуправство! Но, на ДПС е позволено!

  7. 6
    2

    Илиянчо, кой наложи запора на сметките? Имаше едни услужливи магистрати, когато Георги Илиев закри “Локо” и докара “Велбъдж” тук, но те май се пенсионираха? Или не? Добре захлебиха тогава! Заедно с адвокатчетата им. Но, за ония в съда няма Локо няма Ботев, който плаща винаги има право. Ако запора е без дело, значи имаш месец да го заведеш или усложливкото ти е дал по дълъг срок! А, колко гаранция ти определи за тази сума и ти внесе ли я? Защото, чичо от село като поиска обезпечение за 7000 лева, г-н Съдията му определя гаранция от 2000 лева. Не, че за теб 10-12 хиляди са проблем, но все пак ми е интересно. В какъв срок трябва да заведеш делото и каква гаранция ти определи съда?

  8. Даскала дето те е учил да ти върне парите,приятелю

  9. 4
    1

    Именно защото сумата е смешна, трябва да признаеш, че целта ти е друга! Аман от “ботевисти” на служба в ДПС!

    • 7
      1

      Аман от ботевисти на служба при Зингата!

      • Хубава логика имаш. Зингаревич не си плаща задълженията, защото държи на служба “ботевисти”? Ех, жалки нещастници – кой при ДПС, кой при Зингаревич, кой при Борисов и колко останахме дето сме при “Ботев”?

  10. 6
    3

    Имат си Гатьо ама той бил Пеньо?Имат си плейна на нашенски бай Ганьо.Инат президент педерас, трябва сериал да се напрсви

    • 2
      6

      Подиграваме ги всеки ден тия индианци, ФАКТ!

      Пробремът е, че ако се направи сериал с тях, той ще спечели оскар и тия наши индианци ще помислят, че са шампиони. Как да обясниш на глупака, че оскарът му се дава защото е Глупак????!!!!

      Те жълтите и без сериал се мислят за хора, остава и оскар да вземат, не бива така, черно бели братко….

      • 10
        1

        Цитат – “Аз, ако стане някога този стадион, ще се обеся на крана!”

        Станислав Мърков, Стикс, mark1926 и последния да затвори вратата

        Оскар за цялостно творчество на теб, глупако! Такава награда се дава за филм, в който си всеки ден. За сериал наградата е Еми.

  11. 5
    5

    Хаха абе някъв пишеше защо не се смеем в предишната новина хахха е защото чакахме тази новина да ви еба майката жълТУРСКА 😂😂😂

  12. 4
    3

    ДРЪШ СА БАЙ ФИЛИПЕ. НЙЙ СНИ СТЕБИ БАХ ГИ ВЪФ РОСНАЦИТИ КАНАР АКБАР СИЧКИ НА КУЛЕЖЪТ

  13. 6
    10

    И за какво питате за мен, спринтьори, уж сте нямали проблеми, а 800 000 дължите според съда! Това не са 8 лева, а почти милион.

    Взимайте иглите и ракията, за да си мислите, че Източен 10 е стадион за Европа! И искате да се беся за Нещо, което съда обявява за НЕДОВЪРШЕНО….

    Е НЯМА ПО ПРОСТИ ОТ БУЛТРАСИТЕ!!!

    • Цитат – “Аз, ако стане някога този стадион, ще се обеся на крана!”

      Станислав Мърков, Стикс, mark1926 и последния да затвори вратата

      Е, има ли по-тъп от него? Не, няма!

      • 5
        5

        То кран нямаше, а аз на него ще се беся! …

        Дори като мамите сте за смях, ДОРИ НЯМАТЕ ПАРИ ДА СИ ДОВЪРШИТЕ СТАДИОНА, според съда, но аз трябва да се беся????

        Е НЯМА ПО ПРОСТ ОТ БУЛТРАС….

        • 8
          2

          Има, има. Отиди до Колежа да видиш дали няма кран! Тъкмо в момента има два крана, които вдигат ферми.

          Ако не ти харесва, кран има и на Лаута.

          Като си отвориш устата, трябва и да мислиш Станиславеееее! Иначе ставаш за смях на целия град – и на свои, и на чужди!

          Иначе си прав, няма пари да се довърши стадион… Локомотив!! Смешкоооо! Сам се вкарваш във филми!

  14. 9
    1

    Илияне ти докара Руснака излагаш се със тази злоба.На откриването на стадиона стоя до него когато каза,че всички приходи от мача ще отидат за скайбоксовете.Незнам какво не можахте да разделите с него

  15. 5
    7

    ВЪН РУСКИТЕ БОКЛУЦИ И ПЛАТЕНИТЕ РУСОРОБСКИ ФЕНЧЕТА!!!

    • 4
      7

      Хайде да не обиждаме руската нация, която те прави свободен човек!!! Ако имаш нещо против Русия и руснаците, отвори история на България!!! Там ще прочетеш, че руснакът е твой брат, защото е давал живота си за теб!

      Обиждай псетата от англия, сащ , франция, тия са избивали българи до скоро и заради тях България СТРАДА И СТРАДА И СТРАДА…

      • 4
        7

        Русия е била против Съединението, воювала е с България през Първата световна война, а СССР е окупирал и ограбил България. Това са неоспорими факти

        • 8
          5

          Ти си абсолютен дебил! СССР с какво е ограбила България ,бе?!!… Това повтаряне на безумните западни мантри и глупости е направило сума българи пълни кретени! Сега сме ограбвани и унищожавани! И сме окупирани сега!

          • 4
            3

            25 тона злато сме им предали. Добре ли е?

            Иначе Русия категорично ни е освободила от Османската империя, което е неоспорим факт. Също такъв факт е, че Русия е била против Съединението и при войната със Сърбия са ни оставили войската без командване, защото са си заминали.

        • 5
          3

          А англия, франция, сащ са били против свободата на българите! Ако не беше Русия, сега щеше да си роб…

        • 2
          1

          Тъпанар,чети малко история,а не само заглавия от статии.

          • 4
            2

            Ако четяхте достатъчно, а не “малко” история, нямаше да сте на акъла на Стикс и да сте готови да разцелувате всеки руски г*з, който видите.

        • Единственото неразумно в мен е, че бултрасите ме търсят, а аз не спирам да им казвам истината, но ИСТИНАТА Е НАД ВСИЧКО….

          • 6
            0

            Никой не те търси теб, филмар. Твърде незначителен си.

          • Хахахаххаха. Кой те търси, бе идиот .. ама, ти наистина се мислиш за фактор….. Мноооогооооо си прост

Коментарите са затворени