Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Алексей Киричек говори специално пред Дарик радиоза случващото се в клуба. Той сподели, че Ботев се намира в добро финансово състояние и сметките на клуба не са запорирани, но призна, че пловдивчани имат задължения към някои доставчици. Киричек добави, че е имало забавяния с плащанията към ПИМК, но проблемите вече са разрешени.

Има ли клубът просрочени задължения към доставчици на услуги, включително строителя на стадиона?

Първо, искам да кажа на хората, че клубът е в добро финансово състояние. Ботев има задължения към някои от нашите доставчици, но кредитът и задълженията са нормални неща, като говорим за финансови и икономически неща. Това се среща във всеки бизнес. Това е нормално за функционирането на клуба. Имаме някои забавяния с плащанията към компанията ПИМК, но проблемите сега са решени и също така решихме проблеми с други забавяния към някои други доставчици и сме много благодарни, че другите доставчици запазват търпение и разбират, че клубът винаги контролира задълженията. Благодарни сме, че компаниите, които са чисти ботевисти, поддържат с нас нормални работни взаимоотношения. Клубът е в добро финансово състояние. На 24-ти октомври ще има среща на акционерите в клуба и капиталът ще бъде вдигнат. Това е най-добрият начин хората да знаят, че клубът е в добро финансово състояние и че има стабилност. Увеличението на капитала е най-добрият начин да се разбере, че клубът е на добър път и върви към стабилност.

Единственото забавяне към ПИМК ли е?

Не, има забавяне и към други партньори, но както казах, задълженията са част от бизнеса. С всички добри партньори винаги изплащаме това, което дължим. Срещата на акционерите е на 24-ти октомври. Цялата информация е налична на нашия сайт. Това доказва интереса на нашия акционер към развитието на клуба.

Запорирани ли са сметките на Ботев Пловдив?

Сметките не са запорирани. Заради това сме благодарни на доставчиците ни, които разбират и ни дават шанс да имаме нормална работна среда, за да продължат операциите ни.

Има ли риск да бъдат запорирани сметките?

Нямам подходящ отговор, защото има риск за всеки бизнес в света.

Трябва ли Ботев да плаща обезщетения на бивши треньори?

Работим спрямо всички процедури. Плащаме според договорите и споразуменията, които сме имали с нашите треньори. Ако има забавяне, винаги комуникираме с треньорите.

Значи има забавяне?

Сега не.

Всичко е изплатено на бившите треньори, така ли?

Според споразуменията, които имахме с тях.

Какво е финансовото състояние на клуба? Има ли финансов риск за бъдещото на Ботев Пловдив?

Няма финансов риск за бъдещето и клубът е в добро финансово състояние.

Какви са очакванията Ви за остатъка от първия полусезон? 

Целите са да печелим и да се борим. Сега ни предстои мач с Ботев Враца и отборът се концентрира върху него. Сега се готвим за този двубой, после ще мислим за следващия. Някои играчи напуснаха клуба, някои бяха пратени във втория отбор. Искаме отбор, който иска да се бори за клуба, за града и имаме нужда от хора, които се борят и такива, които искат да печелят с нас. Заради това трябва да мислим мач за мач. Надяваме се да се придвижим по-нагоре.

Играчите, които бяха пратени във втория отбор, те не искат да борят за клуба, така ли? Липсва ли им мотивация?

Решението бе взето от старши треньора.

Старши треньорът има ли пълна подкрепа от страна на ръководството?

Да.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    КВО НА ИНТИРИСУВЪТ ВЕЛИКАНИТЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ???.? БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ, ЧИ НЕМА БАКЪР И КЮМЮР!!! НЕМА МАНГИ И ПОЧНЪФА ДА НЪ ЛАШКЪТ МОШНУ!!! ПУФ, ПАФ!:)))))

  2. 1
    7

    Латиносериял с цвят на екскременти!!!ЖЪЛТУРИ ДГД!!!

Коментарите са затворени