Спортният директор на Добруджа Атанас Атанасов-Орела говори в интервю за Дарик радио  за предстоящото домакинство за купата срещу Локомотив Пд. Мачът е в събота от 13:30 часа.  Орела даде прогноза за трите отбора във Втора лига, които са основни фаворити за влизане в елита, говори за представянето на Добруджа до момента, както и за очакванията му за предстоящите 4 мача в първенството срещу Септември, Марек, Струмска слава и Монтана.

В събота приемате за купата  Локо Пд. От кого дойде предложението мачът да се играе по-рано?
-Предложението дойде от футболния съюз. Причината са изборите на 29-и, охраната на мача, като ресурс на полицията. И за нас, а мисля и за Локомотив беше по-добре мачът да се играе тази събота. Така няма ние да загубим игровия ритъм. Иначе трябваше да се играе контрола. От друга страна ще сме малко ощетени, тъй като имаме трима наказани футболисти, а един е ангажиран с националния отбор. Ще липсват Славчо Шоколаров, Стефан Трайков, Борис Иванов и Стилян Николов.

Локо Пд също няма  да бъде в оптималния със състав, заради липсата на 9 футболисти по различни причини. Това кара ли ви да се чувствате по-големи оптимисти да прескочите този кръг?
– При всичко положения този мач ще е бонус за нашия отбор. Все пак ще играем с лидера на Първа лига. От друга страна това ще е възможност футболисти, които са играли по-малко до сега да се представят адекватно. Мен не ме интересува какво се случва в Локомотив Пд. Там си имат достатъчно добри футболисти, които да ни се противопоставят. Ние си имаме шансовете и си мечтаем, и се надяваме, че можем да продължим напред

Значи имате амбиции в турнира за купата ?
– Всяко продължаване по-напред си е добре дошло за нашия отбор. Но в никакъв случай не ни е приоритет да печелим купата. Това няма и да е реално. Но ще се стараем, ако е възможно да се класираме по-напред.

Съперникът ви е лидер в елита. Вашето мнение за футбола, който играе Локото?
– Фактът , че е на 1 място в efbet Лига показва, че това е един много стойностен отбор. Играят доста приятен футбол, с койта се доближават да не казвам европейско ниво, но се опитват да играят добре, атакуващо. Отбор, който почти през целия мач се опитва да пресира. Разполагат с доста качествени футболисти, особено чужденците. Добър отбор са.

Много сигурно играете у дома, нямате допуснат гол в Добрич, а навън сте колебливи. На какво се дължи това?
– И преди съм го казвал, че един отбор не може да се изгради за 20 дни, или за месец. Да, искаше ми се да стане така, с оглед на това, че направихме доста добра селекция от опитни и млади състазатели. Въпреки че последните мачове на чужд терен резултатите не са положителни, не са такива, каквито искаме, отборът играе доста добър футбол. На тези футболисти малко им влияят и лошите терени във Втора лига. Аз съм оптимист, че отборът ни върви в правилната посока и от мач на мач ще показваме съвсем друго лице, както го показваме на собствен терен. В гостуванията малко и шансът ни избяга. След като резултатите се негативни, няма да се оправдаваме. Ще влезем в ритъм да печелим и гостуванията.

Септември, Марек, Струмска слава и Монтана. Все сериозни отбори в следващите 4 кръга във Втора лига. Каква е програмата минимум от тези мачове, ако сте поставили такава?
– Колкото и клиширано да звучи, ние си играем мач за мач. Отборът ни е доста стойностен и смятам, че футболистите и треньорът не се притесняват от нито един от съперниците във Втора лига. Хубаво, че играем със Септември и Марек, които са преди нас, защото, ако ги победиш, имаш шансове за по-предно класиране. Не се притесняваме, напротив. Особено в мача със Септември, където се срещаме два добри отбора, ще се разбере кой е по-добрият в момента.

Лидерът Септември остава без Краси Балъков. Смятате ли, че раздялата с него ще отслаби тима и ще се отрази върху представянето му?
– Не зная дали това ще повлияе. това са си техни вътрешни проблеми. Във всеки един отбор, като стане треньорска смяна, настъпва импулс. Септември е лидер, не вярвам раздялата с Краси Балъков да повлияе негативно на отбора.

На база срещите до момента кои два отбора са най-сериозни претенденти за първите 2 места и това за бараж?
– За мен най-стойностните отбори са Септември, нашият и Спартак Вн. Монтана също си има своите амбиции, донякъде Янтра Габрово, където с Вили Вуцов се случват добри неща.