Рой Херман говори ексклузивно пред Дарик радио и dsport за тежката ситуация в родината му, Израел.

Той сподели, че е много трудно да е далеч от дома при настоящата ситуация и че много негови приятели са загубили живота си.

Каква е ситуацията в страната ти в момента, каква е последната информация, която имаш

Ситуацията е много странна, защото преди три дни, в средата на нощта, Хамас блокираха границата и нахлуха в Израел и започнаха да убиват хора без да се замислят. Хора, които са невинни и нищо не са направили, а просто се наслаждават на живота. Те убиха толкова много хора. Убиха най-добрия приятел на брат ми, който е на 18 години и ситуацията сега е много трудна. Хиляди загубиха живота си, хиляди са ранените. Видях много лоши видва и снимки. Нищо не може да покаже как се чувстваме сега.

Как ти се отразява това? Имаш приятели там, семейството ти е там.

Някои мои приятели отиват в Газа, защото има толкова много отвлечени. Взимат семейства с деца и не е лесно да си далеч от семекството си при подобна ситуация. Много е трудно. Много хора в Израел искат да живеят при мир. Те искат да убиват евреи. Нямат правила.

Спортът винаги се стремял да посредничи за мир. Как може да се реши ситуацията?

Може да се реши, ако някои наистина иска. Истината се вижда. Когато хора убиват деца. Военни престъпления. Трудно е да се говори за това.

Какво посласние искаш да изпратиш?

Хората, преди да говорят, трябва да видят новините и покажат любов.

Колко е трудно да си тук и да гледаш какво се случва в Израел?

Не е лесно. Хиляди ракети са в нашия район. Сега е времето да сме заедно. Светът вижда какво правят. Не е нормално.

Надявам се, че семейството ти е в безопасност в момента.

За сега семейството ми е в безопасност. Много травма навлиза в живота ти, когато виждаш приятелите си и толкова много хора, да не загубят живота си.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Убитите израелски граждани са 700-1000. Няма “хиляди убити”. Убитите палестинци колко са ? Хиляди и хиляди. Сриват Газа с бомби – какво са виновни палестинските деца там ?

    • Проблема е че страхливците от Хамас се крият зад цивилните и ги ползват като жив щит,затова има убити палестинци,което е гадно няма спор.Докато от Хамас убиват деца и жени,които не се крият зад израелските войници,правиш ли разлика?Самите терористи от Хамас не им пука за собственият им народ
      защото ги използват за жив щит

  2. 6
    1

    Ей го дей неграмотника,няма празно всяка една статия със 100 правописни грешки в нея!!!Майко мила Андрей пусни си редактора и когато свети във червено поправяй!!!Само Ботев!!!!!!

Коментарите са затворени