Отпадна последната пречка пред строителството на последната – четвърта, трибуна на стадион “Локомотив” в Пловдив. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли и трите жалби срещу условията в обществената поръчка за довършването на стадиона, чиято прогнозна стойност е 42 милиона лева с ДДС.

Жалбите бяха от три фирми – две от София и една от Кърджали. Дружествата, независимо едно от друго, поискаха налагане на временна мярка “спиране на процедурата”, което беше отхвърлено от антимонополната комисия с аргумент “спирането на обществената поръчка ще рефлектира негативно върху интересите на обществото, доколкото забавянето на процедурата ще доведе до отлагането й във времето”. Срещу това определение не е подадена нова жалба. КЗК обединява трите преписки и при разглеждането им по същество се произнася, че всяка от жалбите е неоснователна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, че обществената поръчка е за изграждане на нова централна трибуна на стадион “Локомотив” и благоустрояване на инфраструктурата на обекта. Цялостното довършване на проекта е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС или 42 милиона, ако включим и данъка

16 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Има една основна пречка , необходими са 40 милиона , ще стоите без нов стадион буфери дръгливи

 2. 5
  1

  И да ви направят стадиона ,капацитета нито ще бъде по голям от на БОТЕВ .нито публиката ще бъде повече ,Пловдив е БОТЕВ

 3. 4
  2

  КЪДЕ СТЕ СЕГА “ЧЕСТНИ” МАНГАЛИ ??
  МАМА ВИ ДЕЙБА И ЖАЛКИТЕ АМЕБИ !!
  СЪЗДАДЕНИ И СЪЩЕСТВУВАЩИ САМО ЗА ТОТО И ПРАНЕ НА ПАРИ !!
  ГНУСНА ДОЛНА КЮСТЕНДИЛСКА ИЗМЕТ !

  • 2
   3

   Гатьо, искаш ли валидолче

  • 1
   1

   Като говорим за пране на пари да си спомним за брокерите и за Цветан Василев хаха а за тотото пресния пример обръщалките с Крумовград 🙂 така, че тихо жълТУРСКА мършо

 4. 6
  1

  Тъй де,само факти-Д.В бр.102 от 27.11.2001г-Велбъжд става Локу!

 5. 6
  5

  Жълтури не се грижете за стадион Локомотив, а мислете за паметника на Чико.Във формата на бутилка ли ще е, на чаша ли?

  Стадион Локомотив се строи, а скоро става ротация в коалицията.Габриел поема, а Борисов още от сега иска смяната на спортния министър. Това ще е удобен момент да се довърши стадион Локомотив, така както официално заяви Борисов.

 6. 6
  6

  Щом Баце е обещал всичко ще се нареди на пук на всички жълТУРЦИ 😉 и ние категория ще вземем , а те не хаха

  • 5
   4

   А той Бойко обеща и паркинг до стадиона директно в лицата на цяла България. Всички го чухме. Ето това е истина, а не като жълтото СТАДИОН ЗА КУПА, казал Бойко, а какво става, след три купи за Пловдивския любимец се строи и трета трибуна на Локомотив. И после бултраситте се сърдят , че ги наричат индианци и ДЕБИЛИ, а е доказан факт….

   • Пловдивски любимец..хахаха,тия окончателно са изтрещели!Д.В бр.102 от 27.11.2001г-Велбъжд става Локу!Още подрочности искаш ли?

    • 3
     2

     Тихо Сопотски 🙂 коя година е създадено новото дружество, защото истинския ботев фалира 😉 ботевЪ ново име и нов сопотски лиценз така , че тихо

 7. 5
  3

  Общината е фалирала , държавата няма да отпусне 40 милона за локо , те за левски не дават и стотинка

  • 4
   4

   Дори да се забави централната трибуна нищо фатално не е. Сега имаме около 6500 места, а скоро ще се добавят още 5600. Ще може и в Европа да играем в Пловдив.

 8. 5
  2

  Абе, четете ли си заглавията, като ги пишете? Липсват 20+ милиона финансиране, за какви последни пречки говорите? Това е най-голямата пречка!

  • 2
   1

   Ами значи по-малко ще крадат и ще го направят

Коментарите са затворени