ЦСКА победи с 0:2 Локомотив Пловдив на Лаута и по този начин спря серията на Смърфовете без загуба от началото на сезона. Въпреки поражението черно-белите остават на върха във временното класиране с точка повече от втория Черно море.

Пловдивчани започнаха без най-голямата си звезда и капитан на отбора – Димитър Илиев, който бе на пейката. Наставникът на гостите пък Ел Маестро бе предпочел Махмутович пред Кох за партньор на Петров в центъра на отбраната.

В 4-ата минута Кареасо отправи първия удар към една от двете врати, но той бе твърде слаб и Хоркаш без проблем улови. Девет минути по-късно домакините сбъркаха при изнасянето на топката пред наказателното си поле. Последва извеждащо подаване към Естрада, който не успя да преодолее Хоркаш, останал сам срещу вратаря. В крайна сметка се оказа, че нападателят на “червените” е в засада.

Секунди по-късно “смърфовете” допуснаха нова, този път още по-груба грешка в наказателното си поле, когато техен футболист изведе Естрада фронтално сам срещу Хоркаш. Този път нямаше засада, но еквадорецът шутира в аут.

В 20-ата минута Естрада откри резултата при третото си излизане фронтално срещу вратаря. Той получи извеждащ пас от Линдест и с шут от 7-8 метра не остави шанс на Хоркаш.

Секунди по-късно пловдивчани допуснаха поредна грешка пред наказателното си поле, но този път “червените” не се възползваха от нея.

В 24-ата минута Юга изведе с дълъг пас Естрада сам срещу вратаря, нападателят майсторски прехвърли Хоркаш, но топката се отби в напречната греда.

Малко по-късно, в 26-ата минута, и Локо създаде първото си голово положение. Дион нахлу в наказателното поле и върна за Минчев, който от 13-14 метра шутира над вратата.

В 31-ата минута гостите направиха нов фрапантен пропуск. Те получиха право да изпълнят фал около центъра на терена. Последва подаване зад домакинската отбрана, която се бе изнесла доста напред, с което позволи на Назон да излезе сам срещу Хоркаш, но стражът на пловдивчани някак спаси изстрела на “червения” таран.

ЦСКА – София продължи да създава положение след положение и в 39-ата минута вкара втори гол. Естрада отне топката на тъча от Ефе Али, влезе в наказателното поле и подаде към Назон, който нямаше как да сбърка на празна врата.

В 45-ата минута бившият футболист на ЦСКА – София и ЦСКА 1948 Ангел Лясков влезе безумно в краката на Назон и реферът правилно отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с изпълнението, но Хоркаш спаси.

На почивката наставникът на домакините Александър Томаш не извърши смени въпреки. В 48-ата минута Локомотив записа за статистиката първия си точен удар, но той бе твърде слаб и Бусато без проблем улови.

В ответната атака “червените” изпуснаха поредното си положение. Назон без проблем преодоля Али и се озова очи в очи срещу Хоркаш, но и този път вратарят излезе победител. В атзи ситуация таранът на гостите имаше възможност да подаде на съотборник, но реши да завърши атаката сам.

В 58-ата минута Кареасо напусна терена с носилка. Причината се оказа единоборство с Лясков минути по-рано, след който халфът си удари главата.

В 62-ата минута Естрада реализира след пас на Назон, възползвайки се от неориентираната защита на пловдивчани, но за техен късмет двамата футболисти на “червените” бяха в засада и попадението правилно не бе зачетено.

Осем минути след това Махмутович засече с глава центриране от корнер, а топката профуча покрай горния десен ъгъл. В 78-ата минута Хоркаш спаси пореден шут на Назон.

В 81-ата минута Ел Маестро извърши втора принудителна смяна след контузия на Естрада. На мястото на еквадорския национал влезе Шопов.

93 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    2

    Вчера Локомотив беше смазан от ЦСКА няма как да не се отбележи. Сега започва постепенното потъване на Локомотив към 6-то място. Просто нямат потенциал за по-вече. Вчера се видя много ясно.

    • 3
      1

      Прав си за съжаление…дано не де!Следват много трудни срещи,играят недоизлекувани футболисти,ще има и наказани,много са на ръба…терена е отвратителен…сигнал за безхаберието на собствениците…и за капак изключително трудно гостуване на Добруджа за купата…отбора е пълен с футболисти играли в първа лига..само локо

    • 1
      3

      Жълтите треперят Пирин и Етър да не си развият потенциала , че изпадат, иначе благодарим за загрижеността за водача в класирането.

  2. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
    12
    2

    Лидери в първенството,нова трибуна.А имаше толкова празни места.Терена е виновен.

    • 1
      12

      Селянино, гледай си смешното изпадащо отборче и не се занимавай с неща, които не са ти работа.

      • 12
        3

        Вашите дядовци дойдоха в града ни като въглищари на парните локомотиви.За жителство,селяни.Затова сте черни и по малко бели цигани.Господари на ефира по лъжи и самонаричания.Бесни беси,джуджета мегаломани.Вечно цигани

  3. 18
    1

    Когато Ботев откри Колежа със загуба от Левски, ви беше смешно, нали ?
    Сега ЦСКА ви откри Южната трибуна по същия начин. Да се смеем ли и ние ?
    Каквото кажеш, помислиш или правиш, това ти се връща, запомнете го !!!
    И жълто-черни и черно-бели. И спрете да се ядете за глупости. Пловдив не е нито черно-бял, нито жълто-черен. Пловдив е на всички. Мислете за това, което ви обединява, а не което ви разделя….

    • 11
      1

      Съгласен съм напълно с ReZo – много рядко е да се появи възпитан и трезво мислещ човек, който може да се изкаже интелигентно, без да пише глупости.
      Истината е, че животът е кръговрат и няма как да е само хубаво, или само лошо. Локото имаха късмет в не малко мачове и най-вече в мача с нас – в първия кръг. Но и Ботев имахме късмет в 8-9 мача, когато станахме 3-ти с квазитреньора Валентич.
      Нека всеки си гледа и подкрепя неговия отбор и да не се държи като пубертет и да говори глупости. Само Ботев!

  4. 12
    2

    За пореден път се потвърди максималната бройка на шльоковците,пардон локовците.Жалка картинка…

  5. 11
    1

    Със сигурност повече трибуни,НЕ са нужни на манговците….освен за гостуващите фенове на голямата тройка!!!!

  6. 7
    1

    Мангалите много грозно ги шибат сред Лалута Джамия и новото минаре

  7. 4
    1

    Ловешките свинки в момента са по-добри и от двата пловдивски отбора, тъй че няма кво да се правят драми от тва че и двата паднаха.

    • 4
      2

      Колко да са по-добри щом се наложи съдята да ги побутва на Колежа. В България в момента има слаби и по-малко слаби отбори само, включително прехваления Лудогорец.

  8. 12
    1

    За първи път в световната история треньор на домакина се оплаква от собствения си терен. Уникални сте, Ювентина!

  9. 8
    1

    Няма да се уморя да питам….
    Станало ли е нещо през 1926??
    Не откривам нищо…

    • 4
      1

      А на 26 07 1939 г ЖСК СК 2-11,кой срещу кого игра.Мама срещу тати ли.В света няма отбор сменил рождената си дата.И с 4 убити президента,двама затворници.

  10. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    3
    12

    Ех, колко жалко е да жълт папагал и слуга на Пеевски?
    Радват се на чуждото нещастие защото си нямат свое щастие…

  11. 3
    12

    – Божо, оти буферите ни бият с юмруци, а никога не използват нож???
    – Велизаре, по три причини.
    1. Имат чест!
    2. Винаги ни побеждават, нямат нужда от оръжие!
    3. В нашите вени и сърца няма кръв, а там течат ЛАЙНА. Колкото и да е озлобен буферът към бултрас, не иска да се цапа с нашите лайна…

    • 3
      1

      От вас по-големи ЛАЙНА няма в цялата галактика бе миризляк,питай Холандците на морето където ви разцепиха циганските дзурли

  12. 8
    3

    И все пак…честита нова трибуна на всички локомотивци – лайноядите на Пловдив!

  13. 3
    12

    Каке класирането, жълти селяци?!
    Злорадствайте! Сега ви се е паднало.
    Уж money+, а на папагалите дават 2 измислени дузпи и червен картон…. ай на село

  14. 10
    2

    Христолов е виновен загубата на Локомотив.Ооп Радка пиратка

  15. 4
    10

    Хаха. Папагалите живнаха.
    Жяха на крачка да си турят въжето.
    Злобарска му работа.

  16. 4
    9

    Това футбол ли беше или някаква борба свободен или безнаказан стил? Да проверят играчите на Цеца за допинг! Това бяха някакви зомбита на терена

  17. 12
    3

    Лаутари, големи ливади сте (заради терена). Кръщавам новата ви придобивка – трибуна ЦСКА. Айде със здраве и да гласувате правилно.

    • 4
      5

      От храма на обречените мнение не търсим

    • 6
      6

      Стадиона ви е кръстен на половината А група по тази логика

      • 3
        1

        Нашият стадион си има име и няма нужда да бъде кръщаван, за разлика от вашата нова трибуна. Логиката ти бяга много.

        • 1
          2

          Верно … Кънчева поляна …ейй палавник веднага се сети … сега клекни и отвори устата кукло

  18. 12
    3

    Продължавайте да наливате простотии. Ей го Стикса е издрусал яко крушата. Надолу и други са акали. Сметката идва. Тя винаги идва. Ромското включване приключи. Скоро ще искате отново оставката на Томаш, а зимата като продаде Сотков вратаря и двамата бразилци съвсем ще изпуснете парата. Отивате си резонно към 6-8 място.

    • 3
      8

      Тъй ли ва, а ний стрямските кьорфишеци жа са сбъхтем ли за 1-то място ва да тейба.

    • 1
      7

      Селски дойде ли момента на радост през тази година …ейй локото най-сетне падна а? Кеф … Докато едните пеят винаги с вас … край бирената в храма на обречените отново броят ония черните съблечените … скоро ще се срещнем и ще ви съблечем този път ще ви снимаме и лицата цяла България да знае кои са истинските путки майни

      • 6
        1

        След очертаващите се 3-4 загуби в следващите мачове певците рязко ще намалеят до обичайните 200-300 човека. Ще започнете отново да гоните Томаш и Сотков. Късметът свърши.

        • 1
          3

          Вие и с късмет и без късмет по точки не може да минете градусите и на стайна температура… с този бюджет и тези футболисти толкова ..

      • Едните пеят винаги със вас МАНГАЛ ДО П…СТ,А президента им казва,банда ч..джии няма да ми дават наклон,ще съблечеш майка ти на кемера,пред тировете на някоя турска фирма…

  19. 6
    2

    Стига се плухте не виждате ли Че този клоун Томаш за нищо нестава.винаги се дупел на ЦСКА

  20. 18
    3

    Днес на стадиона мощно ехтеше Цигани , Цигани , Цигани , Цигани , Цигани .

  21. 3
    17

    Бог уби оня боклук тоско, превърна неделев в неудачник, остави ботевЪ без стадион, НО кривите глави на индианците не спират да искат още наказания от Господ и най- лошото за ботевЪ от Коматево тепърва предстои…

    • 10
      3

      Стига сме кълнели да не ни застигне нас. Ебаха ни малко, трябва да сме щастливи, че нямаше повече. Да си лягаме.

    • Бог ти натресе три тумора в циганската глава,отивай да пускаш кроасани в хобота на слона,воща ще ти помага боклук

    • 4
      1

      Казвам се Станислав Мърков, защото мъркам от кеф, когато ми го набабанят до макарите в дупарата

  22. 6
    11

    Кой сега е номер 1, жълто-оранжева сган депесарска?!
    Няма по-гнусни и толерирани отбора от малката и голямата кочина!!

    • 6
      5

      Нещо си нервен? Порадвай се на ВРЕМЕННОТО класиране, защото още следващия кръг тръгвате надолу.

      • 3
        6

        Дори и да е така, теб какво те блазни Андрей?
        Hater?? … just a little

  23. 3
    6

    Стоян канара каза ава лешпери нас който не на хвана той не на измандръса ва да сейба.

    • 6
      3

      Ауа амсалак кък сварши мача уа. Шампоани ли сми нъ негу ва да тайба кьопек? Локу сикиджем чок серсем!

      • 3
        5

        Сикиджем-микеджен истината амсалак стрямски е една, петата до дъно в сливиците, 6-те бахура рязко в дивия и бъди благодарен, че не ва отнесахме десятка.

  24. 5
    2

    МНОГО БОЛИ БАТЕ СИГАН ЕБАЛИ НАС ИЗНАСИЛИЛИ МНОГО БАТЕ СИГАННН БОЛИ

  25. 10
    2

    И кво стана сега. Цело Столипиново плаче. Поздрави от Борисовата градина и да не се правите на големи. Големи селяндури сте само

    • 10
      2

      Не плачат, напротив радват се,че не оттесоха 10 парцала.

  26. 15
    2

    От новата трибуна много силно се чуваше рефрена коплексираш кюмюрджиите ЦИГАНИ , ЦИГАНИ , ЦИГАНИ.Историята не може да се смени и вие винаги и навсякъде ще чувате влудяващите ви думи.Истината е такава и комплекса ви щее вечен

  27. 5
    10

    На злобните помаци ебете си майката 6-0 ви ебахме и още говорите,трябваше 10 но сигурно и тогава пак щяхте да се обаждате затова бой и ЕБАН само за вас

    • 12
      3

      Тия днес 12 трябваше да ни сложат ,но късмета отново ни покри, така че по-добре да сме тихи и радостни от резултата.

    • 5
      3

      Помак е баща ти че се е изпразнил на криво в гнусната жена която те е изхвърлила. Недоразумение на природата

  28. 4
    9

    Всьо помак е в еуфория,че отбор,който е първи в класирането,без никакви заявени претенции и налагащ в големия футбол 20 годишни момчета от школата е загубил от отбор с десет пъти по-голям бюджет!
    Супер новина и повод за миришещия на коза джентълмен да пие две евтини водки и да изнасили помакинята!
    Ние от Локото за разлика от вас,поне сме си виждали отбора шампион!А на вас ще ви трябва поне дълголетието на Метусал за да ви се случи нещо подобно!

  29. 11

    Земята, на обратно да се завърти, аз за ЦСКА няма да да ръкопляскам. Но, не мога да отрека, че само вратаря е причина първото полувреме да не завърши катастрофално за Локо. Второто: Локо има съдийски комфорт, който дразни и отблъсква. Този Лясков, син да е на съдията, пак трябваше да го изгони. Единственото което ми направи кеф е факта, че Назон, който преди няколко дни щеше да убива 10 годишно дете, днес беше направен за смях от Хоркаш!

  30. 2
    4

    Какво се радвама те бе чорбари вие победихте Велбъшт а не ЛОКО бъдещия шампион

  31. 6
    1

    Хъмпи преди малко се изпразне в гъза на майката на Чаво мастиката .

  32. 3
    7

    Лошо тръгна тоя мач. Ако бяхме вкарали първи, мачът щеше да има друг развой,но това е футболът. Не разбирам еуфорията която е обхванала подрисканите жълтури. Преди да прелеят от щастие да вземат да хвърлят едно око на класирането. Може би това ще ги отрезви и малко ще ги охлади. Това,че Локото загуби един мач ли ви направи толкова радостни? Сега остава като барон фон Мюнхаузен да се хванете за косата и да се изтеглите от блатото в което сте затънали до шията

    • 4
      1

      Скоро ще се поизравните с нас. Морето ще ви нашляпат, после и числото и след това е дербито, където ще е трудно, после с Левски в София пак бой… и те така.

  33. 8
    3

    Абе къв беше тоя терен бе? Тея вашите баровци с големите усти не им ли е неудобно малко.

  34. 8
    3

    Стойчо Генов (Бахура) и Стикса (Шпека) търсят Питъта в циганските си гъзове.
    Бахурите, шпековете и петите ще ви влизат всеки кръг, мама ви гаджалска!

    • 6
      1

      Викаш да спираме първенството до тук. Смешен манго нацист.

  35. 12
    2

    Биха си ни оригинално.Футбол!
    Това,което ни донесе класирането до тук,ни изяде главата в този мач.ЦСКА имат по-класни футболисти,по-голям бюджет,по-големи амбиции!Нищо ненормално не се е случило с тази загуба!
    Забележката ми е към Сотков и Крушарски.Ами да ви ЕБА и двамата патрони!
    Значи готино е да се правим на баровци и тарикати,като побеждаваме,обаче че цяла България вижда на каква нива играем е в реда на нещата,така ли?
    Не може да имаме претенции и да играем на някакво подобие на стадион!

    • Тук си прав. Вашите шефчета искат да станете шампиони на това подобие на терен и без финансиране, точно като нашия руски тарикат. Разликата е там обаче, че вие се справяте доста по добре за момента с наличното. Беше ясно, че все някъде ще ви бият в предвид програмата ви, но ако си вземете мача с черно море или направите поне Х пак добре. Така е в България искат от нищо – нещо.

  36. 13
    2

    Как завърши мача мангали ? Станахме ли шампоани ?

  37. 8
    1

    Абе чорбата с лидера били играли? С лидера на коя група?

    • 1
      3

      С лидера на Първа лига, сельо. Дори и след загубата пак с лидера на Първа лига.

  38. 15
    3

    Тотална доминация на гостите.0-2 е най-малкото с което се отървава домакините.
    .

  39. 5
    3

    МНОГО БОЛИ БАТЕ СИГАН ЕБАЛИ НАС ИЗНАСИЛИЛИ МНОГО БАТЕ СИГАННН

  40. 14
    2

    Добре, че чорбата нямат и наполовина от нашия късмет, щото отивахме на 10-ка. Ние въобще удар имахме ли?

    • 7
      1

      Имахте много удари, линейките не смогват.

  41. 11
    3

    дубре чи занесух пет гуми да палим куриография на негу

  42. 8
    3

    СААДЕ ЛОКУ СААДЕ ТОТО,ОТВАРЯМ СИ ЕДНО СОФИЙСКО С ГОЛЯМ КЕФФФ

  43. 13
    3

    Тея прасета ви разпраха днес….голям късмет изкарахте,че не си тръгнахте поне с петица,трябва да черпите!!!А тоя Лясков колко пъти го пощади съдийчетоооо….

  44. 12
    2

    Приказката свърши, пак сме си същите мърши!

  45. 9
    3

    Ептен Гюзел,Ай Майкооо ВИНАГИ СЪС ВАС-МАНГАЛ ДО П…СТ!

  46. 10
    3

    Мангалите много грозно ги шибат днес сред Лалута Джамия и новото минаре

  47. 13
    3

    Пляс пляс мангалите пляс пляс педалите. Пляс пляс мангалите пляс педалите

  48. МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ.......С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:)))
    8
    2

    ДУБРЕ, ЧИ СЪДИИТИ СВИРИХА ЗА НАЗИ!!!! ИНЪЧИ УТНАСЯФМИ ПИТИЦА!!! ПУФ ПАФ:))))

  49. ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФФ с клоакомотифф ф серсету!:)))))))))))
    6
    2

    КО НА НАПРАИХА ТИА ЦЪРВЕНИТИ? УТРЕПАФА НА…………………КОФТИ ПУФ ПАФ:)

  50. 10
    3

    БАТЕ СИГАН ЗАЩО ЕБАЛИ НАС ТАКА БАТЕ СИГАНН

Коментарите са затворени