Гигант се добра до ценен успех срещу Несебър в дербито на 10-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

Срещата беше изключително интересна, а двата отбора създадоха доста положения за гол. В крайна сметка домакините се оказаха по-точни и нанесоха първа загуба за сезона на своя противник.

Гигант (Съединение) 2:1 Несебър

Георги Мавродиев откри резултата още в 5-ата минута, а гостите отговориха чрез Николай Дросев (27’). В заключителните минути на мача Райко Алов (87’) попадна в прегръдките на своите съотборници, след като реализира победното попадение.

С днешния успех Гигант събра 20 точки в своя актив, докато за Несебър, както вече стана ясно, поражението е първо през настоящата кампания. Тимът остава с 21 пункта, а в следващия кръг приема Асеновец. За отбора от Съединение предстои гостуване на Сокол (Марково).

Гигант откри резултата още в 5-ата минута на срещата. Георги Мавродиев се възползва от неумелата изява на противниковия страж и с глава засече топката в опразнената врата.

Малко след това Мусай отправи диагонален удар, който обаче на затрудни Марио Исаков. Постепенно гостите погледнаха към вратата, пазена от Цветан Тодоров, но опитите им да изравнят не се увенчаваха с успех.Гигант (Съединение) 2:1 Несебър

Несебър възстанови равенството в 27-ата минута чрез Николай Дросев. Той се озова на точното място при избита от корнер топка и с хубав изстрел не остави шансове на Тодоров – 1:1.

Малко след като измина половин час игра от началото на мача Пюскюлю се извиси над всички при центриране от фал, но стреля в страничната греда. Секунди по-късно вратарят на “небесносините” се отличи с две страхотни спасявания. Исаков първо отрази удар на Мусай, а след това и на Мавродиев.

Гигант (Съединение) 2:1 Несебър

Втората част започна равностойно и липсваха опасни положения пред някоя от двете врати. В 54-ата минута Християн Казаков нацели левия страничен стълб, след като изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Малко след това пред домакините се откри нов добър шанс да поведат отново, но този път защитник на Несебър се оказа последна пречка пред гола.

Гигант (Съединение) 2:1 Несебър

В 59-ата минута Здравко Жилов се отличи със страхотни индивидуални действия и стреля технично, но Исаков внимаваше и изби в корнер. В 71-ата Исаков не действа по най-добрия начин при подаване от десния фланг, но бързо се поправи и предотврати по-сериозна опасност.

Гигант оказа сериозен натиск в половината на противника, а в 78-ата минута като по чудо резултатът остана непроменен. Атанас Стамболов получи отлично подаване в наказателното поле и на скорост засече кълбото с глава, но за негово нещастие то не намери целта.

Гигант (Съединение) 2:1 Несебър

Към края на срещата Георги Коев се озова очи в очи със стража на гостите, но и той не успя да го преодолее. В 87-ата минута логичното се случи и домакините най-после вкараха втори гол. Райко Алов бе най-съобразителен в наказателното поле след ъглов удар и с глава матира Исаков – 2:1.

Във втората минута на добавеното време бранител на Несебър предотврати сигурно попадение, след като Георги Коев се справи със стража и остана на празна врата.

ГИГАНТ 2:1 НЕСЕБЪР

1:0 Мавродиев (5)
1:1 Дросев (27)
2:1 Алов (87)

Стартови състави:

ГИГАНТ: 1. Цветан Тодоров, 11. Никола Марин (К), 16. Райко Алов, 14. Иван Скерлев, 21. Красимир Здравков, 26. Теодор Митрев, 8. Християн Казаков, 18. Аурел Мусай, 10. Здравко Жилов, 9. Георги Мавродиев, 15. Атанас Стоименов;

НЕСЕБЪР: 1. Марио Исаков, 27. Николай Костов (К), 3. Иван Стоянов, 77. Николай Дросев, 5. Георги Маджаров, 4. Тодор Петров, 11. Виктор Янев, 15. Коста Далев, 18. Нуретин Пюскюлю, 20. Никола Гавов, 6. Генчо Далев.

източник, видео и снимки: Спортал