С два дни подрани старта на поднямата на буквите на базата на канарчетата, която вече е с ново име. Очакваше се дейностите по смяната да започнат на 1 октомври, но днес работата е започнала. Припомняме ви, че на 3 октомври, когато Ботев Пд ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев – Старика през далечната 1929 година, ще се състои и тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и новото име на съоражението – “Спортен комплекс Никола Щерев-Старика”.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на “Ботев”, представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на “жълто-черните” от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС. Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев – Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Програмата ще започне в 18.30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на Ботев ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на Ботев от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу Левски в София.

В интервала 18.30 – 19.30 часа движението по “Коматевско шосе” в района на “Спортен комплекс Никола Щерев – Старика” ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг”, информираха от Ботев (Пловдив).

Както е известно, инициативата по преименуването на базата на “канарчетата” бе подета от “Фондация Жълто и Черно” по повод 120-годишнината от рождението на легендата на Ботев Никола Щерев.

5 КОМЕНТАРИ

 1. Христо Стоичков е добър футболист и треньор и носител на наградата Златна топка за футбол и спорт той е много добър футболист неговите практически способности и компетенции ще помогнат на София с неговите конкуренти и приятна атмосфера на работа предполагам че ще си си с него продукти и услуги незабранени със Стефан и Деймън и Катрин и приятна изненада за всички

  • 1
   1

   дано сте ооще челници и да ви опънем с 9:0…

   • 1
    1

    Не знам това дали може да стане ,но има един друг резултат : 7:3,хубав е нали ?

 2. 3
  2

  У4ЕТИ БУКВИТИ ДА ЗНАЙТИ ДА 4ИТЕТИ АЙЙЙ КЪНАРЕЙЙЙЙ

Коментарите са затворени