Няма нищо по-хубаво от чувството да си у дома! Христо Стоичков почти се просълзи с тези думи, когато видя част от най-славните футболисти на Ботев (Пловдив) да го почетат при откриването на втория му магазин в Пловдив: Атанас Пашев, Запрян Раков, Марин Бакалов, Костадин Костадинов, Славчо Хорозов, Георги Георгиев и… неговият идол Петър Зехтински се събраха отново заедно. Един по един Стоичков прегърна всеки от тях. Разцелува ги и изкомандва Пашев да сложи негова фланелка.

“Ние сме големи левичари, а не леваци”, обърна се Камата към камерата, докато прегръщаше и прегръщаше славното крило на „канарчетата“. „Не бях достатъчно добър да играя във вашия отбор и затова отидох в ЦСКА – засмя се Стоичков. – Възхищавал съм се на всички ви. С някои бяхме противници на терена, но това е за 90 минути! Останахме си приятели завинаги. Затова ви благодаря, че ме уважихте! Нямах шанса да играя в Ботев. Като дете бях за малко в Марица – така е било писано. За мен Пловдив е родният град и обичам всичко тук!”
Интервюто на Стоичков беше прекъснато от братя Аргирови. Звездите от шоубизнеса също са пловдивчани и са много близки приятели на Кавалера на “Златната топка”. “Няма по-известен и голям посланик на България по света от Ицо”, казаха в един глас Аргирови. Да уважи Стоичков в магазина дойде и кумът му Атанас Узунов, един от най-големите български футболни съдии. Засега с марката на Камата играе един отбор – волейболният шампион Марица. Деветият в ранглистата на Европейската конфедерация CEV женски тим на континента беше представен от вицепрезидента Светослав Славов, изпълнителния директор Борис Халачев и няколко от състезателките.
“Винаги ще нося Марица в сърцето си – възкликна Стоичков. – Вие сте най-добрите и най-красивите волейболистки”. След като преряза лентата, дойде ред и за нещо, което цяла България познава – безкрайното подписване на “Историята”. Бестселърът, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от “Софтпрес”, вече е в петото си издание. Въпреки че вече бе представен в Пловдив, интересът към него не стихва – желаещите за автограф и снимка се бяха наредили на огромна опашка, която нямаше край. Стоичков винаги има едно изискване – никой да не остане без неговия подпис! Така се случи миналата седмица в Пазарджик, където бе заедно с великия лекоатлет Карл Люис, както и в Сливен в понеделник.
“Засега сме планирали четири магазина – завърши Камата. – Цифрата 4 има особено голямо значение за всички българи. Заедно се гордеехме, че станахме четвърти в света в Америка. Ние, футболистите, бяхме на терена. Но всички знаехме какво се случва в България. И че народната любов ни даде сили да постигнем това огромно постижение. Затова всеки ден, всяка минута зова малките ми фенове да четат „Историята“. Знаете, че мразя думата „Аз“. Това е истинска история, която показва, че мечтите се сбъдват, когато много ги искаш и се стремиш към тях. И всичко тръгна оттук – от моя Пловдив”.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 6
  1

  НАЙ ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТ ОТ ПЛОВДИВ ПРОСЛАВИЛ БЪЛГАРИЯ….

 2. 9
  2

  ТРЯБВАЛО ДА ПОКАНЯТ И ИЗРУДА ЗА ДА ВИДИ ЩО Е БОТЕВ!

 3. 5
  13

  БРАВУ УА ИЦКА ТИ СЕЙ ИСТЕМСКИ ЯСНОПОЛСКИ ПЕХЛИВАН СИЧКУТУ КЪНАРЕ СНИ СТЕБИ АЙЙЙ КЪНАРЕЙЙЙЙ АЙЙЙЙ КЪМАТАААА

Коментарите са затворени