Уважаеми любители на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказание, а именно мач без публика в предстоящата на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с отбора на „Берое“ Стара Загора, заявяваме следното:

1.  Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между „Ботев“ и ЦСКА трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК Ботев Пловдив застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион „Христо Ботев“ до днес. Както много добре знаете, в домакинските сектори липсват метални заграждения, мрежи и подобни пособия, характерни за морално остарелите спортни съоръжения в страната, а публиката е буквално до самия терен. До този момент тя показва изключително културно и адекватно поведение, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, тъй като това не се налага.

2.  Убедени сме, че борбата срещу подобни прояви, случвали се в множество футболни срещи през годините, при далеч по-голяма опасност за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, трябва да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, заради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната глоба, наложена като следствие от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни привърженици, то, макар и да я считаме за пресилена, приемаме наложеното наказание.

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за феновете и те не трябва да страдат от действията на определен човек.

Вярваме, че ще промените наложеното наказание така, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано „Ботев“, да не се чувстват виновни за нещо, което не са извършили.

В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на „Ботев“ и „Берое“ да се насладят на поредния епизод от „Битката за Тракия“.

С уважение,
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив

15 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    За един приятел питам. Този един, дето е хвърлил нещо по Маестрото не е ли един от вас, бултрасите? Защо тогава се опитвате да се дистанцирате от него с такива декларации?
    Опичайте си акъла хора.Ще ви извадят преждевременно от лигата.

  2. От клуба, ако искат да се изкоренят тези глупости, нека да подадат видео в полицията и да се идентифицира и накаже конкретния човек, който е хвърлил предмет по треньора на ЦСКА. Според Филипов има 4к камери, които са навсякъде, т.е. човекът с монетата/маслината не е анонимен.

  3. 2
    1

    Малоумно е да затворят целия стадион заради това. Честно да си призная, не виждам на клипа нищо да удря треньора на тирето. Той може да си падне и театрално, вече сме го виждали седнал на тъча. Да се надяваме на преразглеждане и частично затваряне. Има варианти да затворят само ултрас трибуната или да пуснат деца да гледат мача. Иначе ние с картите сме потърпевши, но това аз лично съм си го калкулирал, че 1-2 мача ще сме наказани.

    Хубаво е ултрасите да помислят, кога помагат и кога вредят на клуба, който е религия за тях и за нас, които не сме крайни фенове. В последния мач може да се каже, че втория гол на Тире е точно заради прекъсването заради димките. Също така съвсем скоро стадионът ще се сдобие с козирка на всички трибуни и една димна завеса няма от къде да излезе въобще. Отборът може да се подкрепя и без да се пускат военни димки на стадиона и без да се плащат 10-20 хиляди лева на мач на Перукан и Ко.

    • Какви ултраси те гонят бе ? Това става пред Трибуна Изток ,стига сте си мили ръцете все с ултраси.

  4. 2
    4

    Тази декларация е писан в някой Пансион за благородни девици. Не, че в живота останаха такива, но ръководството на “Ботев” се държи като ощипана мома:
    Първо – безродника не е удрян от никой и от нищо! На ТВ камерите, това се вижда отлично. Стотинката е долна измама и отмъщение, защото в “Ботев” има един босненец по гражданство, но истински сърбин по националност, а безродника мрази всичко сръбско, вкл. майка си и баща си!
    Второ – дори да има стотинка, тя никога не може да събори мъж. Инсценировката е нагла и вулгарна и на безродника трябва да се потърси сметка, а не да се пускат милозливи декларации. Като прибавиш към тоя никаквец и помака от Микре, трябва да си наясно с какви нищожества имаш работа.

    • 3
      3

      Маслино, наказанието тук няма значение, Бог ви наказа: уби Тоско, превърна в неудачник тошко неделев, издига Локомотив към върха. ТОВА Е ВАШАТА СЪДБА , Бог ви наказва всеки ден…

      • 1
        2

        И за теб идва сметката. Винаги идва! Каквото си натрупал, ще си го платиш лично.

      • 1
        2

        Стикс,нощен пазачо! Някоя вечер напът за работа да не падне винкел от небето по криватата ти плешива кратуна? Идвам за теб куче дръгливо!Часовникът тик-така смъртта те чака!

  5. 2
    3

    Кур#о, като не ти изнася нещо, веднага на мангал ще оприличиш някой нали? 4 карти за трибуна Изток съм купил за този сезон!!! Заради някакъв педа$, можеш ли да сметнеш колко пари на вятъра хвърлям? 100% нямаш карта, 100% си някой филмар 30/40 килограмов на два шамара!

    • 4
      2

      А не е 40 кила, бултрасите са едри, но че са филмари на един шамар си прав. Видяхме ги как бягат от кипърските рахити и то като домакини. Прав си и че са к*рви и п*дали, знаем за клуб 500 и списъка на Молива.

      Пак повтарям НЯМА ПО ПРОСТ ОТ бултрас….

      • 2
        2

        Защо слагате всички под един знаменател не мога да разбера? Сред вашите фенове няма ли мърша? Аз знам за някои от по-изявените, които ги разследваха за наркотици и тн! Е какво сега всички да ви наричаме дилари ли?

    • 19?6.Истински канар няма да съжалява, а и да прави пропаганда да не се купуват карти. Разбра ме, нали? Тези номера в Столипиново.

  6. 3
    2

    Толкова камери, полицията с дронове ни снимат и накрая не можете да кажете кой е хвърлил стотинката/маслината/фъстъкът или каквото и да е било, така ли? Дайте да го видим кой е тоя хУлеГан, който си мисли, че с хвърлянето на 20 стотинки ще съсипе онзи комик Маестро? Аз другия сезон няма да купя карти за мен и членове на семейството, както се подлъгах тая година!

Коментарите са затворени