Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов говори за стадиона в парк “Лаута”, базата на клуба в “Тракия”, трансферната политика и целта пред отбора. Бившият вратар даде пресконферленция в “Актуално студио Дерби” в София:

“Целта на отбора винаги е била една и съща – още когато бях действащ футболист и сега като директор. Тя е да играем в европейските турнири. Надявам се всички футболисти да са здрави. Казвам това, защото за миналия двубой срещу Славия разполагахме точно с 19 играчи. Може би с течение на първенството ще се появят и други проблеми с контузени иили наказани, така че това са неща, които винаги са от значение.

Колкото до продажбата на Пиер Зебли и Матеус: Раздялата със Зебли не би трябвало да се отрази чак толкова много на отбора, защото взехме много качествени футболисти на неговия пост.

На мястото на Матеус също привлякохме млад 21-годишен футболист, който е играл във френския Клермон. Истината е такава, че конкретно за поста на десния бек нямаме готови футболисти от втория отбор или от юношеските гарнитури.

Запознат съм със строителството на стадиона. Всичко върви по план и се работи ежедневно. Надявам се до началото на следващия сезон, през лятото на 2024 година, Трибуна Спортклуб да бъде въведена в експлоатация.

Южната трибуна е готова и дано за мача с ЦСКА да бъде отворена. Надявам се отново да бъде пусната обществената поръчка за централната трибуна.

По базата в “Тракия” също се работи в момента. Там сме в последна фаза преди засяването на двата терена. Сега доста гарнитури тренират само на изкуствения терен на “Лаута”, който освен това не е в перфектно състояние.”

2 КОМЕНТАРИ

  1. Индианци, все питате за базата в Тракия, ето ви отговора. Два терена са почти готови в Тракия, имаме и два големи на Лаута и един маломерен пак там. Нещата при нас се случват и са реални, а не до пет трансферни прозореца ще ставаме шампиони, вместо това сте в борба да неизпаднете…

    Бъдете тихи и смирени, защото вашата съдба е Позорът…

Коментарите са затворени