Президентът на УЕФА Александър Чеферин изпрати лична покана до българския си колега Борислав Михайлов за участие в благотворително събитие, целящо да подпомогне засегнатите от катастрофалните наводнения в Словения през миналия месец. Всички средства, набрани по инициативата – включително финансиране от спонсори, продажба на билети и индивидуални дарения, ще влязат по сметката на благотворителна фондация, която от своя страна ще ги разпредели сред най-нуждаещите се.

Кулминацията на събитието ще се проведе утре (15 септември) от 21:00 ч. българско време на ст. „Арена Стожице“ в Любляна, където някои от най-големите световни звезди ще вземат участие в демонстративен мач. Двубоят с участието на Джанлуиджи Буфон, Андрий Шевченко, Паоло Малдини, Луиш Фиго, Звонимир Бобан, Хавиер Санети, Ерик Абидал, Предраг Миятович и др. ще премине под наслов „За Словения“ и ще бъде излъчван пряко в 27 държави по целия свят.

„Скъпи приятелю, надявам се да приемете покана за тази благородна инициатива. Всяко действие и всяка подкрепа е от значение“, пише в писмото си до Борислав Михайлов президентът на УЕФА.