Вчера Марица победи Спартак в градското дерби на Пловдив от турнира за Купата на България.

Головата фиеста започна с гол на Стефан Попов, който матира защитата на домакините с движението си без топка и по този начин успя да даде перфектната опция на Маламов за центриране към него. Останал непокрит Попов с труден удар с глава реализира за 1:0

Вторият гол падна 3-4 минути по-късно след скоростна контраатака, които беше завършена от Веселин Марчев, който получи прекрасно подаване от Станислав Маламов срещу вратаря Кристиян Милушев.

Марица продължи да наказва и в 18-ата минута Веселин Марчев отбеляза своя втори гол в мача. Той беше оставен сам в наказателното поле и с удар в обратния ъгъл не остави шансове на вратаря.

В 40-ата минута Марица тушира Спартак с четвърто попадение. Марчев изскочи зад защитата, а стражът Милушев излезе напред в опит да пресече пътя на нападателя. Вместо това Веселин Марчев копна топката и прехвърли младия вратар на Спартак, а след това я прати в опразнената врата.

В 44-ата минута Кръстьо Милев отправи снаряд към вратата на Марица, но Илия Николов внимаваше и блокира в корнер.

В 80-ата минута Даниел Спасов блокира удар на Олджай Алиев, заставайки на голлинията. Три минути по-късно влезлият от резервната скамейка Георги Трифонов сложи точка на спора с удар в обратния ъгъл на безпомощния Кристиян Милушев.