Лидерът в българския футболен елит Локомотив Пловдив иска да привлече в състава си израелския десен защитник Идо Вайер от Макаби Нетаня, съобщава местната преса.

26-годишният Вайер започна четвърти сезон в Макаби Нетаня, за който вече е изиграл 67 официални мача, а в предишната кампания записа 22 участия и помогна на отбора да спечели Тото Къп, да достигне до финала на турнира за националната купа и до петото място в крайното класиране на шампионата.

В израелските медии изтъкват, че крайният бранител се отличава със себераздаване във всяка среща, с тактическа дисциплина и с добри офанзивни качества.

Локомотив иска да подсили отбраната си и да получи допълнителна вариативност в състава след силното начало на сезона в българската Първа лига.

Вайер пък няма гарантирано титулярно място в Макаби през настоящия сезон и търси ново предизвикателство, като се очаква да премине на “Лаута” като свободен агент, въпреки че има договор с клуба от Нетаня за още един сезон.

Още три отбора от Израел и Кипър имат интерес към израелеца. /БТА

3 КОМЕНТАРИ

  1. А КУКЛИНЦИ …КУГА???….ИЛИ ПУНЕ УТ МЕРИЧЛЕРИ….

  2. 9
    1

    Зинга,видяли буферите как правят селекция не скъпи футболисти а много можещи и раздаване на макс нищо чудно с едно две попълнения да станат и шампиони

    • Не буферите, а Господарите на Пловдив.
      След подчинението през 2019-та, така се казва. В мача на мачовете…

Коментарите са затворени