Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев използва интересен начин да изрази радостта си от впечатлавящата серия на отбора през този сезон:

Българският футбол е специфична джунгла, за чието описание е много подходящ 66-ият сонет на Шекспир в превод на Кирил Кадийски:

“Да бях умрял! До гуша ми дойде
с достойнство да се перчи лицемерът,
богатият от бедни да краде,
нищожества с почтени да се мерят,
да е в бардак девическата чест
и, унизен, почтеният да проси,
и ситият под маска на злочест,
и много често болен здрав да носи,
и доблестният в хорските крака,
и правият да си криви душата,
и словото с намордник все така,
и правдата – слугиня на лъжата.”

Преди три месеца се завърнах в тази джунгла и, изненадващо за самия мен, намерих оазис, в който почтеността и работната етика са водещи. Започнахме изграждането на нещо ново и различно, далеч сме от момента, в който може да кажем, че сме го постигнали. Но имаме цел, имаме план как да я постигнем и имаме част от инструментите, за да реализираме целта. Тя не е свързана с резултати, титли или купи. Свързана е с уважението – да работим заедно, уважавайки се един друг и бранейки общия, а не личния си интерес. Всички заедно като юмрук – клуб, отбор и фенове. Така, с времето, и другите ще започнат да ни уважават. Не всички, винаги ще има негодници, които се опитват да ти стъпят на врата, за да изглеждат по-високи. Но те не са важни. Важното е да следваме плана!

Благодаря на хората, които ме поканиха в “Локомотив”, благодаря на всички онези, които обичат безкористно този клуб, без да търсят финансови, политически и криминогенни облаги. Но най-вече благодаря на хората, с които работя всеки ден – Илко, Томаш, Бащата, Мирчев, Кючуков, бай Митьо, бате Трайчо, Гидиша, бате Слави, Шибона, Томичката, Ани, София, Тънковски, Нина (оправяй се, чакаме те!), Антон, всеки един от футболистите в съблекалнята и други, които сигурно забравям. Всеки един от вас има принос да изпитваме това удоволствие от работата, толкова нехарактерно за българския футбол.

Чака ни още път! Но истинското щастие е във всяка крачка по него. Дори и в тези, които носят страдание.
Пловдив е само черно-бял!

11 КОМЕНТАРИ

 1. Който умее да чете между редовете, е наясно какво иска да каже Колев, който доскоро искаше да си ходи. В благодарствения му патос благодари на домакинката и чистачката, но нито дума за истинските ръководители в момента на Локомотив- г-н Сотков и хората около него !!! Крушарски сее раздори, въпреки, че няма и елементарна заслуга за селекцията и качествените играчи, които дойдода. Мъчно му е, че е ЗАД борда, в товарния вагон е вече, но това е реалността, да свиква.

 2. 1
  1

  В ЛОКОМОТИВ цитират СОНЕТИ на Шекспир,в Ботев си правят СЮНЕТИ по стара тяхна традиция! ЛОНДОН И ЛОМ! Драги съграждани,имате възможност да избирате!!!

 3. 2
  1

  А при нас в ботяф си е мазна напоителна чалга.

 4. НЯМА ПО ЖАЛКА И КОМПЛЕКСИРАНА ИЗМЕТ !!!

  • Няма. Ама не искате да се разкарате, дейба мама ви жълта

 5. 9
  2

  а при нас е така – ЖИВ ТАШАК (бившия капитан Домакинов)!!!

  ЦИНГАТА: СРЕДНОВЕКОВЕН БАРДАК
  ИНДИАНЦИ ОТ КОМАНЧЕВО

 6. 13
  1

  Локомотив не е купи, титли и медали.
  Локомотив е повече от това!
  Който иска трофеи, да заповяда в Коматево.
  Може и да ги дочака.
  Не е сигурно.
  100% сигурно е обаче, че преди това ще бъде плют, бит, унижаван, стриган, събличан (ако забравям още нещо- извинявам се!).
  Ще бъде гонен персонално (Изруд, вън!) и колективно (Всички вън!) и ако доживее един ден да види 6:0тяф на финал в ШЛ, то това
  най-вероятно ще е на Плей Стейшън или някоя подобна игра…
  Това е Разликата, уважаеми пловдивчани!
  Избирайте!!!

 7. 14

  Г-н Колев, благодаря Ви, че оставяте сърцето и душата си за Пловдивския любимец!

Коментарите са затворени