Ботев Пловдив постигна първа победа на новопостроения стадион Христо Ботев. Канарчетата се наложиха с 3:1 над гостуващия Славия. В късната първосептемврийска вечер край Бирената фабрика и пред сравнително малко публика, жълто-черните се възползваха от грешките на своя съперник и още първото полувреме вкараха 3 безответни гола, което на практика предреши и изхода на срещата.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Ботев Иван Занев, който си отиде от този свят на 30 август, както и в памет на юношата на Дунав Русе, който си отиде безвреме след като бе покосен от гръм по време на тренировка.

Ботев започна по-активно срещата и в 5-ата минута Попов бе фаулиран пред наказателното поле на гостите. Рабей изпълни прекия свободен удар, а топката мина покрай горния десен ъгъл на Кръстев. В тази минута играта спря за секунди, а феновете изразиха своята подкрепа към легендата на българския футбол Петър Хубчев, който се бори с коварна болест.

Постепенно Славия не само изравни играта, но и взе инициативата, организирайки няколко опасни атаки. При една от тях, в 17-ата минута, “белите” спечелиха корнер. След неговото изпълнение Тасем стреля с глава, Ханкич изби, а Галин Иванов с добавка прати топката в мрежата на домакините. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада на капитана на гостите.

В 23-ата минута Иванов финтира Там и шутира опасно по земя, а Ханкич плонжира и изби в корнер. И когато Славия играеше по-добре от своя съперник, “бялата” отбрана допусна груба грешка при изнасяне на топката в 26-ата минута, която доведе до гол за “канарчетата”. Георгиев пробва пас, но намери Акере. Първоначално Кръстев спря играча на жълто-черните, но топката попадна в Рабей, който моментално я изпрати към непокрития Попов и капитанът на домакините откри резултата, разписвайки се в трети пореден двубой.

Пет минути по-късно Попов изведе Рабей под ъгъл сам срещу Кръстев. Последва удар по земя, но стражът на Славия спаси.

Попадението тотално разстрои играта на Славия и в рамките на 120 секунди Ботев вкара нови два гола чрез Мартин Секулич. В 38-мата минута Попов изведе отлично Акере по дясното крило. Той направи пробив и пробва центриране, което се отклони в крак на противников футболист, прехвърли Кръстев и топката влизаше в мрежата на “белите”, но на голлинията Секулич я довкара с глава.

Само две минути по-късно нов набег на Акере обърка противниковата отбрана и Стоянов в опит да го спре изведе без да иска Секулич сам срещу Кръстев. Таранът първоначално не отбеляза, но след добавка с глава записа името си на таблото за втори път.

След почивката темпото на игра спадна. Все пак в 56-ата минута Ботев имаше нова възможност за гол. Акере отправи фалцов удар по земя, но покрай дясната греда. След час игра резервата Бароан, появил се малко по-рано на мястото на Секулич, отправи опасен шут, а Кръстев боксира. В 63-ата минута реферите отмениха поради засада втори гол на “белите”. Керчев вкара с глава след центриране на Иванов, но попадението и този път бе правилно отменено.

Десетина минути по-късно Ханкич изби силен изстрел отдалеч. В 77-ата минута и Иванов пробва рефлекса на домакинския страж с прецизен удар по земя в долния десен ъгъл, но Ханкич плонжира и спаси.

В 82-рата минута Славия стигна до почетно попадение в срещата след пробил от ляво на Томбак и негов гол.

БОТЕВ: 1. Ханкич, 5. Там, 24. Ван Хертъм, 28. Карабельов, 15. Ето’о, 38. Балогианис, 22. Рабей, 16. Акере, 20. Перера, 10. Попов, 9. Секулич

СЛАВИЯ: 12. Кръстев, 3. Томбак, 6. Георгиев, 4. Генев, 37. Керчев, 27. Мартинов, 73. Минчев, 71. Стоянов, 88. Тасев, 33. Иванов, 7. Бакеро

 

 

47 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Мони+ отмени 2 чисти гола на Слабия, а Чичо Венци на почивка в Гърция с парите от Цингаревич…

  2. 5
    1

    Абе Шибай буфера Шибай буфера Шибай буфера в гъзааа

  3. 2
    12

    А някои хора казваха,че първата година щеше да има по 10000 човека най малко на мач.Мечтите са безплатни.Винаги ще има някаква извинителна причина,нали така?

      • 4
        3

        Абе по-празен от вашия със сигурност не е 🙂

    • Факторите са много, но като цяло в днешно време май повечето са фенове на клавиатури и телевизори! Вижте колко малко билети са продадени за националния отбор…

      • 1
        1

        значи тиквата построи НЕНУЖЕН стадион. Тоест, злоупотреби с обществени средства

  4. 4
    9

    Преди този “мач” ми бяха казали, че Цингата и ВС са си стиснали ръцете за разменени победи ама не ми се вярваше. Еми той Цингата имаше ултиматум за две победи, Ами евала му. Купи С. Тодоров, а с чичо Венци си стиснаха кунките и сега няма кой да го мръдне…

    • 6
      1

      Камбура и Тунчев ги знаят тез работи , а Коко е вашия баща

      • 2
        2

        Абе поне нямаме 3 обръщалсми с Крумовград и 4 с Лудогорец ! Капиш селски?

        • 2
          1

          Да ти покажа залога на Хебър – Локомотив?Или да видиш утре с Крумовград,

  5. 7
    2

    Ут куга половин метър се свири засада? Малка му и съдия. Развали мача. Ще говоря с бати Адам да не му даваме премия. Изгубих си тотото заради тоя кавал

  6. 2
    9

    АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙЙ БЛАГУДАРИМ ТИ БАТ ВЕНЦИ ДАСИ ЖИФ И ЗДРАВ И ДА ИЛЯДИШ КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ СМИНИМ ИМИТО НА КУЛЕЖЪТ И ВЕЧИ ДА СЪ КАЗВА БАТ ВЕНЦИ АРЕНА УАУУУУ ЖЪ СЪ РАСЦЕПЯ КАТ САМАРСКОТО ЗНАМЕ УАА

  7. 6
    17

    Ясно е, че Зингаревич си купи победата от дебелия. Само незнам кой лъже. Феновете не са прости.

    • 15
      3

      Тук ги отменя редовно видно от ВАР.А голямото Локу със Хебър направо си би със нередовни голове.Но това е хунаво щом в 5.50 пишеш един мангал не е можал да спи цяла нощ,че Ботев е бил

  8. 4
    18

    Те едни канарчета – проскубани. Зингаревич вън.

  9. другар КАНАР от Маноле (на Панчо Раков селото)
    5
    14

    Искам да попитам старите коматевски катунари:
    – Другари, какво пишеше на гърба на съдията който отмени 2! гола на Славия в този мач?
    Ами в предишния, когато ни подари победата след гол от ДВОЕН фал?
    Ами в по-предишния с Хебър когато ни подари дузпа?

    А за миналата година да не изброявам как тук един другар спореше, че “не всяка игра с ръка в наказателното поле е дузпа”… когато нашето черно момченце с жълта фанлека спря головото центриране на противника…
    Ми то само това да беше….

    • 10

      Хаха мангал глупав, и двете засади на Славия са по-чисти отколкото ти въобще някога си бил, гном некъпан

    • Абе пийте ги тия хапове

  10. 5
    16

    Благодарим ти, г-н Цингаревич.
    И на съдията едно голямо благодаря – два гола отмени момчето

    • 15
      2

      Кеф кеф кеф Мангалите сън не ги хваща,че Ботев е бил 4.30 часа е не можеш да заспиш ли.

      • не всички живеят в коптора Булгаристан, но трябва малко ум да се сетиш, манго коматевски

    • С отмяната на кой от двата гола изразяваш несъгласие Мюмюнчо?

    • Благодаря на Мъни + , че иначе ….сикиджам на сурата ша не правят всеки мач

  11. 8
    9

    ВИДЯХМЕ ЧЕ ИМАЛО ПО ГОЛЕМИ УБИТНИЦИ И КАРЪЦИ И ОТ НАС! СЛАВИЯ ПРИБРАЛА ГЕНЕВ, КОГОТО НИЕ ИЗГОНИХМЕ СА ХЕМ ТРАГИЧНИ, ХЕМ БЕЗ КЪСМЕТ! И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ИМАХА ПОЛОЖЕНИЯ И ПРЕВЪЗХОДСТВО В ОПРЕДЕЛЕНИ МОМЕНТИ, ДА НЕ КАЖЕМ, ЧЕ СПЕЧЕЛИХА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. НАШИТЕ ИГРАХА ПО СПОКОЙНО, РАЗДАВАХА СИ Я И ДО СМЕНИТЕ ИГРАХА С МНОГО ПОДАВАНИЯ И БЕЗ СТРЕМЕЖ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ИЗЯВИ. СЛЕД СМЕНИТЕ , ЗАПОЧНА МЪКАТА И САМО ЕДИН БОГ НИ ПОМОГНА ДА НЕ ИЗПУСНЕМ ПОБЕДАТА. ПРИЯТНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ НАПРАВИ ЕТО’О КАТО ДЕСЕН БЕК. ГЪРКЪТ ОТ ЛЯВО НАПРАВИ СЪЩО ДОБЪР МАЧ. СЕКУЛИЧ, ВЪПРЕКИ ГОЛОВЕТЕ, НЕ МЕ УБЕДИ, ЧЕ Е ДОБЪР ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ. АКЕРЕ ИМА ПОТЕНЦИАЛ, НО ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИ ДА СТРЕЛЯ И ПОДАВА ТОПКАТА! РАБЕЙ И МИНКОВ ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ! БАЛТАНОВ СЪЩО! НЕ СЛУЧАЙНО ХЕРО Е ПОИСКАЛ 8 ЧОВЕКА ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ. ПОБЕДАТА РАДВА И ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ, НО БЕЗ ЧИСТКА И НОВА СЕЛЕКЦИЯ НЯМА ДА СЕ ПОДОБРЯТ НЕЩАТА. ДАЛИ СЕГА, ИЛИ СЛЕД КАТО СИ ЗАМИНАТ ЗИНГАРЕВИЧ И ИЗРУДА, РЕФОРМИ ТРЯБВАТ! КАТО ПРЕХОДЕН ПЕРИОД И ЗА БЕЗ ПАРИ, ХЕРО Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ. НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПО ДОБРА СЕЛЕКЦИЯ ОТ СВОБОДНИ АГЕНТИ. ТОГАВА ЗА КАКВИ КОМИСИОННИ СЕ ГОВОРИ? ИСТИНАТА Е, ЧЕ ХЕРО НЕ ПРИЕМА ИЗРУДА, КАТО МЕНТОР! ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБЕДЕН ЗИНГАРЕВИЧ ДА ПРЕГЛЪТНЕ ТОЗИ ХАП И ДА НАЗНАЧИ ХЕРО, АКО НЕ ИСКА СЪВСЕМ ДА СЪСИПЕ БОТЕВ? САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ВСИЧКИ ДОБРИ ТРЕНЬОРИ ОТКАЗВАТ ДА РАБОТЯТ С ИЗРУДА Е ПОКАЗАТЕЛЕН, ЧЕ ТОВА Е ВЯРНАТА КРАЧКА! ЗИНГАРЕВИЧ НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА ОСТАВИ ПОТОП СЛЕД СЕБЕ СИ. ПРЕДСТОЯЩАТА СЕРИЯ ОТ МАЧОВЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПЕЧЕЛИ С ТАЗИ УРОДЛИВА ПОЛИТИКА. ИЗРУДА Е МЕТАСТАЗА НА ТОЗИ ОТБОР И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРЯЗАН! ИНАЧЕ И ЗИНГАРЕВИЧ СИ ОТИВА! ТОВА ТРЯБВА ДА МУ СЕ НАБИЕ В ИНАТЛИВАТА КРАТУНА! ДАНО БОГ ДА Е С НАС!

    • 8
      1

      То и ти трябва да си ходиш, ама не ти го повтаряме след всеки мач. Валентич май те е шибал, щом толкова ти липсва. Белия също може да сглоби отбор от свободни агенти. Даже и купа може да вземе. А тоя Херо си го носи у вас да замества Валентич да ти пори гъза.

  12. 17
    5

    Ивелине, тук ще усетиш любовта на фенове обичащи силно отбора си и прекланящи се пред истински футболисти.Играл си на много по-висико ниво от БОТЕВ , но магията на Колежа е неописуема , който се е докоснал е щастлив за цял живот.Ботев е религия и е чест да си част от нея.Бъди здрав и щастлив,жълто-черната любов е безгранична.

    • 5
      14

      Га ли жа го съблечем и него ама нейсе.

    • 4
      11

      Благодаря!
      За пенсионери си е ОК

    • Циганиии ебете си майката в дивия

  13. 12
    2

    Забавлява се, освободен от напрежението при говедата, които отново нищо не направиха в Европа въпреки голямото бутане играе с настроение, което предава на отбора и победата дойде, иска се спокойствие, подкрепа от нас феновете и добро настроение за всички накрая, само Ботев!!!!!!!

  14. 8
    2

    Поздрави на дебелата свиня с тениска на Путин.

  15. 19
    3

    Попето е тва от което имахме нужда-авторитет, спокойствие и организация.
    Акере най-накрая почна да играе както може, че даже и Секулич взе че вкара.

    Тва момче Балоянис е много добро.

    Следващия мач ше е тегавко, ма поне отлепихме ютията.

    • 10
      2

      Имаме не лоши пелета, и се вижда бразилския треньор. Попето пасна като дялан камък, знам че поне няма да изпаднем. Аз и не съм се и съмнявал де. Това бразилче ако бие и Нямахорец, да го бетонират.

    • 1
      9

      Бившия капитан Домакинов: И аз, и аз!!

  16. 5
    19

    Успях да купя две победи, но сега идват мачове с лудогорец, цска, ч.море, берое и цска1948, ако вземем точка ще е чудо…

    • 21
      2

      Споко бос, пара има много, ше купим квото трябва, само и само на столипинските полумаймуни да им е гадно и да се гърчат.

      • 4
        9

        Така се гърчат след като са първи , че не е истина 😂😂😂

        • 9
          1

          А колко време ще са първи, само Мони+ знае!

    • 19
      2

      Явно сън не те хваща щом стоиш след 11 часа да гледаш Ботев.
      Зима нашите фенове са от малцинствата
      Вълчо Ще поканя целият лукумотив на сватбата
      Камбура Деиба Вашата мама ЦИГАНСКА
      Крушарски тия ГЕЬОВИ няма да ми дават наклон на оная работа

      • 13

        Навсякъде са посрещани с рефрена: Цигани… Ци га ни … Ци га ни!!!

      • 14
        1

        Кой отбор навсякъде е посрещан с: Ци Га Ни… Ци Га Ни…. Ци Га Ни
        Хихихихи… Ами локУто…ех каква мъка е да си педал, да влизаш на женския стадион с приятелчето си за ръка стискайки единствения билет за двамката … И да викаш за женския национален отбор ..
        Браво, буфери… Можете да поемате

Коментарите са затворени