Етър приема Ботев (Пловдив) в ранния неделен двубой от efbet Лига. Срещата на стадион “Ивайло” във Велико Търново започва в 19:00 часа и ще бъде ръководена от Станислав Тодоров.
Съперниците влизат в битката от сходна позиция, макар че влязоха в първенството под съвсем различен ъгъл. Припомняме, че болярите на Емануел Луканов се завърнаха в елита през това лято, докато Ботев се беше прицелил в челните места, след като през миналия сезон “канарчетата” завършиха последни в четворката с отборите от седма до десета позиция.

Въпреки сериозните амбиции, Ботев започна новата кампания с катастрофални резултати, което доведе до сериозно напрежение сред жълто-черната част на Пловдив. До момента “канарчетата” имат две равенства, четири загуби и нито една победа в своя актив, което доведе до раздялата със Станислав Генчев, пристигнал през лятото с много надежди от столичния квартал “Надежда”. Друга болезнена тема за ботевистите е продължаващата липса на победа на стадион “Христо Ботев” след завръщането на отбора там през пролетта.

Положението при Етър не е по-розово, но това в известна степен беше предвидимо преди старта на сезона. Шампионът на България за 1991 година има в своя актив само една точка, дошла след зрелищното равенство (2:2) с Берое в средата на месеца. Другото са загуби и голова разлика 3:11, което държи тима от Велико Търново на предпоследната позиция във временното класиране.

Изминалата седмица в Ботев (Пловдив) беше турбулентна, като почитателите на клуба станаха свидетели на редица интервюта, декларации и изявления, включително такова и на клубния бос Антон Зингаревич. В двубоя на “Ивайло” отборът ще бъде воден от Рафаел Ферейра, който беше в щаба на освободения Станислав Генчев и който в новата си роля върна в първия състав нападателя Антоан Бароан. Очаква се бившият капитан на България Ивелин Попов да изведе “канарчетата” с капитанската лента срещу болярите.

При Етър имаше раздвижване около нападателя Денислав Ангелов, който преди два дни беше трансфериран в белгийския Аалст. “Виолетовите” излизат за първа победа през сезона, но същото ще търсят и гостите от Пловдив. Ще има ли победител и кой ще се радва накрая, ще стане ясно довечера на стадиона в старопрестолния град.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Емануил Луканов,баща ти беше много добър футболист с черно-бялото райе! За семейната история и чест бий жълтура по главата! Пловдив е само черно-бял!

  2. 1
    1

    Наща жълта пачавра, днес излиза , за да я изчукат за пореден път качествено.
    От Сунай, през Мехмет, та чак до Фейзула овчаря, са на мнение, че, докато не върнат Валентич на треньорския пост, всеки ще ни се изрежда анално на пачаврата неречена отбор.
    Днес, помолихме Аллах, да се смили над пачаврата ни, и да и мушнат по-малко х.я в дупарата.
    Драги ми братя жълтури, Аллах да е с нас днес.
    КрасотЪ ВярЪ Жълти Мисири

  3. Не, ще го измъкне Зингаревич когато напусне.

  4. 1
    1

    Тати ще ми купи колело.Ама някой друг път.

Коментарите са затворени