Гигант (Съединение) постигна очаквана домакинска победа над Асеновец. “Голямоконарци” добавиха нови три точки към актива си след успеха с 3:1 над тима от Асеновград. Два гола за успеха отбеляза Георги Мавродиев, а веднъж бе точен Християн Казаков.

В 20-ата минута, когато гостите поискаха дузпа за нарушение срещу Реджеб Халил. Реферът обаче не откликна на протестите им. Малко след това Георги Мавродиев откри за домакините. Той удвои в края на първото полувреме. Интригата се върна в 50-ата минута, когато след продължителна суматоха, футболист на Гигант си вкара автогол. Християн Казаков постави точка на спора в попадение от дузпа, четвърт час преди края. Той и съотборниците му уцелиха няколко пъти гредите на противниковата врата.

Гигант (Съединение) дели първото място със Спартак (Пловдив) с по 12 точки. Именно двата тима се срещат в следващия кръг, като мачът отново е в Пловдив. Двата тима играха преди дни и в турнира за Купата на България, като тогава победата бе за тима от “Кючук Париж”.