От Спартак (Пд) публикуваха позиция по повод обвинения от страна на президента на Сливен в интервю за Спортал. Изпълнителния директор Денис Хасан лично взе отношение по темата. Обвинения от сливналии са, че Спартак са поръчков отбор на Димитър Бербатов, че имат нагласени мачове през миналия сезон. Припомняме, че на отминалия конгрес на БФС Спартак всъщност подкрепи Борислав Михайлов. За конкретния мач между двата тима Ивайло Русков каза, че поведението на пловдивчани е комплексарско, тъй като до последно са се стремили към още и още голове срещу съставения от деца и юноши състав на Сливен. Публикуваме обобщение на казаното от президента на Сливен, както и последвалата позиция на пловдивския клуб:

 

Ето какво заяви Ивайло Русков в предаването на Sportal.bg “Часът на Трета лига“:

Не смятам, че 21:0 е справедлив резултат. Играеш срещу 14-годишни деца и да тръгнеш да се напъваш до последно, да вкарваш голове и да гониш до последната минута, това за мен е комплексарско поведение от отбор като Спартак (Пловдив). Не може да водиш с 16:0 и да пресираш противника до тяхната врата. На кой се доказваш, какво доказваш? Че си много велик футболист или че си на върха на футболната си кариера? Това са отбори, които поръчково са назначени от Димитър Бербатов като Спартак (Пловдив), Карнобат … Бербатов пита така ли ще правим футбол с резултати като 21:0. А по-добре ли е да се играят такива нагласени мачове като на Спартак (Пловдив)? Бият първите 6 в класирането, а пък падат от 16-ия или 17-ия (не помня коя позиция тогава заемаше отборът на Карнобат). Как може миналия сезон Карнобат да падне от последните 4 отбора в Трета лига и след това да победи последователно в 7 мача отборите от Топ 6?


Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Уважаеми привърженици на футбола,

Днес с най- голямо учудване неизвестният ни досега президент на ФК Сливен Ивайло Русков по най- безпардонен начин изрече куп лъжи в интервю за Sportal.bg за футболен клуб Спартак.

И по конкретно, че сме отбор на г-н Димитър Бербатов и имаме нагласен резултат в мач с Карнобат.

По този повод искам да заявя:

1. Никога сме нямали нищо общо с г-н Димитър Бербатов. Нашият клуб не е участвал и по никакъв начин няма намерение да участва в боричкания за власт.

2. Недопустимо е човек, който не е присъствал на даден мач да коментира определен резултат. Спартак винаги е играл честно и излиза на терена само за победа.

3. Относно мача със Сливен искам да кажа, че отборът играе за победа във всеки мач. В нашия клуб няма човек, който да застане пред футболистите и да има каже да спрат да играят.

Нашият отбор е с традиции и няма да допуснем знайни и незнайни герои да спекулират с името на Спартак.

С уважение

Денис Хасан, изпълнителен директор на ПФК Спартак


 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Този некадърник Бачков докога ще го търпите да възпрепятства развитието и прогреса на СПАРТАК? Абсолютен некадърник като футболист,вие го направихте треньор! Заради него престанах да ходя на мачове на отбора на сърцето ми.На73 години съм,от 1963 съм спвртаклия!

  2. 1
    1

    Бачков в този живот рано или късно всичко се връща…ти си едно протеже треньор без собствено мнение и без достоинство…Само да ти напомня ти водиш Спартак не някои от другите селски отбори в групата !!! И недей давай примери с тях !!

  3. 0
    1

    Бачков, отивай да бачкаш!!!
    Футболъът не е за теб>

Коментарите са затворени