Локомотив (Пловдив) победи Хебър със зрелищния резултат 3:4 в среща от седмия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик бе ръководен от Валентин Железов и се радваше на сериозен интерес, като секторът за гости бе пълен до краен предел. Джовани (3) даде преднина на гостите с хубав удар в долния ъгъл на вратата, но много бързо домакините изравниха чрез Георги Николов (11). Той се възползва от ужасяваща грешка в защитата, включваща и вратаря Динко Хоркаш. Отново Георги Николов (18) направи обрата пълен за Хебър. Локомотив отново се върна в мача чрез Калоян Костов (25), който изравни с хубав удар под горната греда. Бабакар Дион (38) направи втория обрат в мача, останал сам на втора греда. Радостта на “смърфовете” не продължи дълго, защото Георги Николов (44) оформи своя хеттрик. Във втората минута на добавеното време Локомотив пак поведе в резултата. Ефе Али (45+2) надскочи всички и с глава се разписа за 3:4.

Срещата започна с едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите в автомобилна катастрофа четирима привърженици на Левски.

Гостите от Пловдив бързо стигнаха до гола. Той падна още в 3-ата минута. Ангел Лясков получи отляво, освободи се от Николай Николаев и центрира в наказателното поле. Топката стигна до Георги Минчев, който бе с гръб към вратата, но подаде към Джовани, а бразилецът от точката за изпълнение на дузпа вкара за 0:1.

Много бързо Хебър изравни. В 11-ата минута Георги Николов получи подаване в дълбочина, което обърка защитата и излезлия напред вратар Динко Хоркаш. Нападателят на домакините изпревари Хоркаш и прати топката в опразнената врата.

Пет минути по-късно Локо пропусна отличен шанс отново да излезе напред в резултата. Минчев свали с глава центриране отдясно, но оставеният непокрит в наказателното поле Димитър Илиев не успя да засече топката. Така се стигна до 18-ата минута, в която Хебър направи пълен обрат, а в прегръдките на своите съотборници отново попадна Георги Николов. Роберт Мазан проби по левия фланг и с прецизно центриране намери Николов, който отклони топка във вратата.

Отвореният мач зарадва феновете в Пазарджик с четвърти гол. Той бе на сметката на Локомотив и падна в 25-ата минута. Джовани центрира от корнер, а в наказателното поле Георги Минчев не успя да нанесе хубав удар с глава. По някакъв начин топката стигна до Калоян Костов, който с мощен шут стреля точно под горната греда за 2:2.

В 38-ата минута “смърфовете” направиха втория обрат в мача. Николаев позволи на Евандро да центрира по земята, успоредно на голлинията, а на втора греда Бабакар Дион беше оставен напълно сам и от близка дистанция не сбърка.

След корнер в 44-ата минута се получи двоен рикошет и топката падна точно на крака на Георги Николов, който засече от няколко метра на празна врата, за да оформи своя хеттрик.

Последната дума в това лудо полувреме бе на Локомотив. Тимът отново излезе напред в резултата с гол на влезлия от скамейката Ефе Али. Бранителят надскочи всички след центриране, като изпревари и вратаря на домакините.

В 54-ата минута видяхме и първото по-добро спасяване в срещата. Ангел Бастунов стреля мощно в горния ъгъл на вратата, но Динко Хоркаш се намеси с плонж. Хебър натискаше, а Локомотив се дръпна назад, търсейки контраатаки. В 82-рата минута Олексий Збун качи топката на главата на Георги Николов. Нападателят беше много близо до това да отбележи четвъртото си попадение в мача, но Динко Хоркаш го отказа с феноменално спасяване.

В 86-ата минута Петър Андреев излезе сам срещу вратаря на Хебър, но не успя да го преодолее.

32 КОМЕНТАРИ

  1. Асан от аджисан,кой те натиска та звъниш???Никой не ти говори за Локото а за гадния Железов и коментирам след това говедата…обаче нали във вашите глави преди Локото е Ботев,та за това мога да те разбера….а каква класа сте,ще се види накрая,за сега играете що годе добре!

    • Уж ви дреме, ама гледаме буфИрИтИ как мачкат, с надеждата да паднат. Ама не падат. Сън не ви лови , братче. Тая пета ви отнесе във небитието.

  2. 6
    7

    Само кажете,тоя Железов каква дуспа свири на говедата срещу Ботев и каква не даде за Хебър?Еднакъв аршин?Затова говедата онзи ден им се привиждат някви нарушения при гола на Айнтрахт….

    • 7
      1

      Мали, а на сиганите ква дузпа им дадоха преди два кръга на същия стадион и пак паднаха… Не е до дузпи, а до класа, манговци.

  3. 5
    8

    “От четири гола на противника… Ръка на Минчев в наказателното, няма корнер – има аут, след това няма фал… В три от головете на Локомотив трябваше да се вземе отношение”
    ГНУСНИ ТОТО ИЗМЕКЯРИ
    “Имам някакво обяснение за това нещо. Знам кой е собственикът на Локомотив и знам какъв надпис носят съдиите на гърба. Не съм изненадан. Ние разваляме празника, разваляме футбола. Нямат право да се подиграват по този начин “

    • И аз имам обяснение:Ти си психично болен!Тези факти не ви дават мира и за това станахте пациенти на психиатрията : 7:3,0:1,6:0 !!!

  4. 4
    11

    Трябва да се забрани излъчването на мачове по ТВ. Всичко се вижда, бе. Само където на нашия ВАР очите да изгорени с киреч, та не вижда.

    • 11
      3

      Верно. Всички видяха миналата година как ви спасиха с неотдъдени дузпи и голове от засади, жълта подводницо

  5. 11
    3

    Хаха. Дънната риба Андрей Спасов- Бонка не уздържа и изля помияра.
    Нормално- жълтура си е жълтур

    • 4
      11

      Мъни + е номер 1;
      Мъни+ е Аллах, а Железов е неговия пророк. Затова Железов е от добрите. Верен правоверен!

  6. 16
    4

    А група заприлича на влакова композиция на БДЖ, отпред един ГОЛЯМ ЛОКОМОТИВ под пара и отзад 14 разбрицани вагона / и един товарен , жълт вагон с вторични суровини от команчево/ .

  7. 13
    3

    Крайно време е публиката ни да отдаде заслуженото на Томаш и да скандират името му в знак на благодарност за добрата работа!

    • 8
      3

      Много точно казано. Томаш доказа себе си като един от тримата най-добри български треньори заедно с Мъри и Илиян Илиев.

  8. 14
    3

    Браво Локомотивци , дано и ние играем някой ден , като вас ГОЛЕМЦИТЕ !

    • 4
      12

      Ще играем, ако Железов свири като днес- първи гол ръка на Минчев- не се гледа, втори гол- чист алт, но корнер и гол, трети гол никакъв фаул и пак гол!

      • 8
        4

        Бре…на халюцигенни хапчета си…също като великия тренер Чичовото…все угода няма…да се върне в ЦСКА…там ще му угаждат всеки мач….

      • 7
        4

        А, ето го истинския Андрей Спасов.
        Зависта убива, Бонке

      • 11
        3

        Къде я видя тази ръка при първия гол бе пиянде?!Що не си гледаш насраната жълта сбирщина?!

      • 8
        3

        Поп простак,може ли поп-евнух да се ебе в задния двор с моята папалюга!

      • 2
        2

        Човеко, иди да се прегледаш че нещо си му изтървал края.

  9. 17
    3

    ЗА ТЕБЕ ПЕЯ И ЖИВЕЯ ЗА ТЕБ СЪРЦЕТО ЩЕ СИ ДАМ О ЛОКО ПЛОВДИВ ТИ СИ ВСИЧКО И НЯМА АЗ ТЕ ПРЕДАМ ИГРАЙТЕ ЗА НАС ЩЕ СЕ БИЕМ НИЙ ЗА ВАС О ЛОКО ПЛОВДИВ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

Коментарите са затворени