Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи инспекция на готовата южна трибуна на стадион “Локомотив“, преди тя да бъде приета от комисия и да бъде въведена в експлоатация. Градоначалникът бе поканен от привърженици на черно-белите, които споделиха своите притеснения от обезопасяването на сектора за гостуващи фенове, който е разположен на тази трибуна.

Димитров бе придружаван от заместника си Тодор Чонов и кмета на район Южен Костадин Язов, надзорник за строежа от страна на община Пловдив.

Кметът на място се запозна с надеждността на преградните стъкла, разделящи сектора за гости от терена и от местата за домакински фенове, като дори подкани някои от привържениците на Локомотив лично да изпитат здравината на стъклото. Той разгледа и вече напълно готовите съблекални и административни помещения, които са разположени под трибуната и изрази задоволството си от свършената работа.

“И този стадион става много красив и модерен и съм горд, че Пловдив ще може да се похвали в най-скоро време с два стадиона на европейско ниво, строени в нашия мандат. Уведомиха ме, че не е решен въпросът с електрозахранването, тъй като в началото не е имало яснота каква мощност ще е необходима. Това трябва да бъде предмет на съвсем отделна поръчка, затова в спешен порядък ще предложа да бъдат отпуснати средства за изработването на проект и изграждането на два трафопоста на стадиона, с което проблемът да бъде решен. Иначе всичко останало, което видях, много ми хареса, напредва и строежът на трибуна “Спортклуб“ и стадионът вече добива доста по-красив вид“, заяви при инспекцията кметът.

Костадин Язов успокои привържениците на клуба, че достъпът на гостуващи фенове до останалата част от трибуните ще бъде допълнително ограничен, за да се избегнат стълкновения и поясни, че в началото на следващата седмица ще внесе документите за приемателна комисия, която да одобри построената трибуна и да издаде Акт 15.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  1

  Криво да седим, право да си говорим… Всички знаем че Зико е ботевист, заедно със своите заместници и болшинството от Общинските съветници, но не може да се отрече че той направи всичко по силите си за изграждането на новият ни стадион. И съм сигурен че той ще осигури и необходимите средства за централната трибуна и цялостното завършване на стадиона ни. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на кмета ни от името на всички локомотовци.

 2. 1
  1

  Тази ,,селска” мутра за разлика от теб е от стар ,уважаван пловдивски род!Пловдивчани са граждани от преди шест хиляди години,варненски глупак!

 3. 10
  2

  А къде са масите с кюфтета и пепси? При нас в Коматево по 260 човека нагъват в трапезарията всеки ден.

  Как без храна на Лаута се борят за титла, а ние с издути бузи сме в изпадащите???

  • Ба 260 ас пълна джобити за фкъщи и пак устава

 4. 7
  2

  На този стадион има ли течове и пропадане като на Колежа?

 5. 5
  3

  Тази селска мутра ли е кмет на Пловдив??!! хаха

Коментарите са затворени