Сдружение ПФК Ботев излезе с позиция на фона на бурните събития в Ботев Пловдив.  Примопняме, че Сдружението е миноритарен акционер в клуба с 1%:

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,
Предвид трудната ситуация, в която се намира обичаният от нас Ботев Пловдив, и вследствие задължението ни като миноритарен акционер в ПФК „Ботев“ АД да защитаваме изконните интереси на клуба, се чувстваме длъжни да изразим нашето становище по наболелите през последните дни въпроси.
Наясно сме, че създалата се ситуация, с оглед слабите ни резултати и неуредиците в и около клуба, е изключително неприятна и неприемлива за всеки ботевист и ние не правим изключение от това. Споделяме напълно недоволството на нашата общност от моментното състояние на любимия клуб и някои неспазени досега обещания от страна на мажоритарния акционер.
С оглед на някои изявления от последните дни, бихме желали да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е правният субект, който притежаваше 100% от акциите на клуба и като такъв прехвърли 99% с договор на г-н Антон Зингаревич. В същия договор са залегнали и определени условия за връщането на мажоритарния дял акции обратно на Сдружението и е неприемливо лица, неупълномощени от Сдружението и не представляващи го, да искат чрез медийни изявления от г-н Зингаревич да прехвърли незнайно на кого притежаваните от него книжа.
Същевременно искаме да отбележим, че с удовлетворение наблюдаваме промените, които мажоритарният собственик на клуба прави през последните дни, за да спре негативните тенденции. Отчитаме направените от него анализи и последвалите конкретни действия по преструктурирането на клуба. Очакваме още реални действия в кратък период от време, свързани с начините за финансиране на клуба и други, все още нерешени казуси.
Наясно сме, че наслоените с години проблеми няма как да бъдат решени незабавно. В сложната ситуация, в която се намираме, е нужно да се обединим и заедно да помогнем на Ботев Пловдив да се изправи на крака, за да носи отново радост на всички „жълто-черни“ привърженици. В този момент е важно ние – привърженици, ръководители, треньори и футболисти, да загърбим своето его и лични интересни, защото Ботев Пловдив е над всички нас.
Сдружение ПФК Ботев

31 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Ахахах ЖЪЛТИ СПЕРМОЯДИ СПРЕТЕ ДА ПЪЛЗИТЕ ИЗ ГРАДА НИ ЗАЩОТО СМЪРДИТЕ НА ПОТ И ОЦЕТ ОТ КИЛОМЕТРИ !!!! МАРШ ПО СЕЛАТА МАХАЛИТЕ И ОКОЛИЯТА ЖЪЛТИ МИШКИ БЕЗ СЪРЦА!!! TEЖКА Е СЪДБАТА НА ЖЪЛТИЯ ПОТНИК!!

  2. 3
    2

    до Стикс:
    глист, приятно ли ти е да те обиждат!? защо все взимаш отношение за нещо което уж не те касае – нали си от локУ. Стига чети статии за Ботев, уважавай се малко… или си скрит фен на жълто-черната магия, но не си признаваш!
    Дори Беше готов и даваше заявка, да станеш курбан за стадиона!
    Какво става с теб бе момче, ти си повече от фен на отбора!
    Разбирате ме те че искаш да се издигнеш до легенда и ти бъде поставен мономент до Мильо…
    Легендо, Така ще се знае в града кой е бил надарен и кой малкопишковец!

  3. 4
    2

    Стадиона,стадиона там е разковничето!!!Илиан го раздава все едно му е бащения!При този смешен наем 5-6000 лева.каква,потенциална,печалба има всеки мач билети плюс кетъринг!На там са насочени усилията на клана ДПС!!!

  4. 3
    2

    Да напишеш в едно изречение “неприемливо”, “неупълномощени” и “не представляващи”…, пиле се слято бе, официозиии. Вземеър си поне един грамотен сред вас…
    И това е официална позиция…смях, смях

  5. 2
    2

    1-ВИ ЦИТАТ: “ПУБЛИКАТА НА БОТЕВ Е В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.“

    2-РИ ЦИТАТ : “ТОВА СА ПСЕВДОФЕНОВЕ, КОИТО ПОЗОРЯТ КЛУБА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.“

    3-ТИ ЦИТАТ: “НИКАКЪВ СПОНСОР НЯМА ДА ДОЙДЕ В ТОЗИ БАРДАК!“
    С две думи- ЖЪЛТА КОЧИНА

  6. 4
    5

    До всички, които си мислят, че ако го няма Зинги и няма да го има и “Ботев”:
    Вие, мърши, така говорихте и за Христолов, пък нз – “Ботев” го има все още!
    С модерна база и красив стадион!
    Що не плачете сега за Селския?

  7. 7
    2

    1. Зингаревич е прав, че фенове, които крещят на стадиона ” негрите вън” ще изгонят всеки спонсор и читав играч.
    2. Илиан е зависим политически и икономически от ДПС и явно има поръчка да махне Зингаревич, за да се намърда Дебелия и Палийски.
    3. От позицията на какъв Филипов иска каквото и да било? От тези чатове, единственото нещо, което ке вижда е, че е потресаващо неграмотен.
    4. Стадионът не го построи Илиан, а държавата. Филипов единствено се облагодетелства от строежа.
    5. Ботев си има собственик и преди да започнат да му се месят фенове и неграмотни бизнесмени, и да му карат Генчевци, Карабельовци и сие, отборът бе на трето място и игра в Европа.

    • 3
      5

      Ей, на теб ти харесваше онзи Ботев който играеше без нито един български футболист ли? И какво направи онзи отбор който игра в Европа? Да ти припомня ли-отпадна още срещу първия съперник.

      • 8
        4

        Предпочитам 11 чужденци пред това да гледам мъките на Минков, Работов, Карабельов, Тонев итн. Много е тъпо да се избират футболисти на етнически принцип , а не по качества. Било некадърно, но било наше и трябвало да играе.

    • Гиздаков ти ли си? Ботев игра в Европа два мача и си замина безславно! Следващия сезон ако не бяха уредили мачовете с Пирин и Черно море отивахме на изпадане! Собственика на клуба псвен, че е малоумен е и абсолютно неадекватен! И хайде сдружението да покаже въпросният договор и да каже колко пари дължи Ботев на фирми на ватника!

  8. 6
    3

    Господа от сдружението, 10 000 000 вярно ли е това? Ако е вярно от какво сте доволни?

  9. 6
    3

    Нито ми пука за Илиян, нито за Зингаревич, но явно е имало надупване срещу рубли…много мекошава декларацийка за положението ни.

  10. 13
    5

    Господа от сдружението, проверете твърдението на Илиян, че Зингаревич дава парите си за Ботев като заеми и ако не е вярно излезте и опровергае това твърдение, защото това след време ще е голям проблем.

  11. 5
    4

    Истината е една, трябва да излезе по бързо.
    Напред мой Ботев

  12. 9
    3

    Заплаткаджиите са се изсрали мощно и миризливо!

  13. 9
    14

    Май не помните, колко мръсотия и интриги направихте спрямо Белия, сдружението, когато играех е красив футбол. А сега сигурно чакате някой лев или евро от Зингата. Президент Бьлгарин, и ст. треньор Бьлгарин, това ни е играта. А за Илиян няма какво да кажете, стадион за тези пари няма изграден никьде. Що сдружението не го изградихте. Гиздаков да каже как махна Белия.

    • 7
      4

      Няма няма хаха само за 20 000 000 в Турция вдигнаха 2 пъти по-хубав и голям стадион 🙂

  14. Стикс- това че ботевиста е дебил го говоря цял живот...
    8
    7

    1-ВИ ЦИТАТ: “ПУБЛИКАТА НА БОТЕВ Е В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.“

    2-РИ ЦИТАТ : “ТОВА СА ПСЕВДОФЕНОВЕ, КОИТО ПОЗОРЯТ КЛУБА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.“

    3-ТИ ЦИТАТ: “НИКАКЪВ СПОНСОР НЯМА ДА ДОЙДЕ В ТОЗИ БАРДАК!“

  15. 4
    3

    И аз наблюдава. Добре сте ми дошли есички! Очаквам ви, и Зинги и Плея и от сдружението най-вече.

  16. 11
    3

    Филипов може да е добър бизнес ръководител, но очевидно е слаб стратег. С лекота си създава врагове, после иска да печели битки. Ето, например в Община Пловдив, не искат и да чуят за него…

  17. 18
    8

    Браво на Сдружението. Не трябва да допускат Илиан, Ачо и ДПС до Ботев.

  18. 14
    18

    ПРЕДЛАГАМ САМО ПЛАТЕНОТО( ПОДКУПНО) СДРУЖЕНИЕ ДА ХОДИ НА МАЧОВЕТЕ. ПРЕДАТЕЛИ И СЛАГАЧИ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА! НЕ СЛУЧАЙНО БЪЛГАРИЯ Е БИЛА 200 ГОДИНИ ПОД ВИЗАНТИЙСКО, 500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО ,45 ГОДИНИ ПОД КОМУНИСТИЧЕСКО ИГО. НЕ СЛУЧАЙНО ПОЕТЪТ Е КАЗАЛ: НЕ НАРОД, А МЪРША. НЕКА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ СРАМУВАТ ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ, СЕ РАЗГРАНИЧАТ И ДА БОЙКОТИРАТ ТЕЗИ ДЯВОЛСКИ ИЗЧАДИЯ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА БОТЕВ!

    • 19
      4

      Илияне стига си срал вече, мръсник ДПСарски!

      • 8
        6

        И АЗ ЛИ СТАНАХ ИЛИЯН? НЕ СЪМ МУ АДВОКАТ, НО ЧОВЕКЪТ КАЗВА, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ ДА БЪДЕ В РЪКОВОДСТВОТО, АКЦИИТЕ ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ НА СДРУЖЕНИЕТО!!!!!!!!, И БОТВИСТИТЕ ДА СИ ИЗБЕРАТ РЪКОВОДСТВО! КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА? ЛИПСВА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НА ПРИБЛИЖЕНИТЕ, НАЛИ? НЯМА ПАРИ, НЯМА ПОДКРЕПА! ЗА ТОВА БОТЕВ МОЖЕ ДА ПОТЪВА, НО ЗИНГИТО ДАВА МАНГИЗИ И ТОЙ Е ПО ДОБРИЯ ВАРИАНТ! ЗА ВАС, НЕ ЗА БОТЕВ! ЖАЛКИ МЪРШИ, СВИКНАЛИ СТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ХРАНИЛКА. ВЪРТИТЕ СЕ КАТО ЛЕШОЯДИ. МОЖЕ ДА Е МАЛКО, НО ПОСТОЯННО. ВИЕ СТЕ СРАМ НЕ САМО ЗА БОТЕВ, НО И ЗА БЪЛГАРИЯ! ТАКА УЧИТЕ И ДЕЦАТА СИ, КОЕТО Е НАЙ ТРАГИЧНО. НЕ СЛУЧАЙНО ПРОФ. ХРИСТОВ КАЗВА, ЧЕ ДО 2050 Г. НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ! ЩЕ НИ ВЗЕМАТ И ТЕРИТОРИЯТА, И ГОРИТЕ, И ПЛАНИНИТЕ, И РЕКИТЕ И МОРЕТО, И ВЪЗДУХА И ВСИЧКО!

        • 3
          3

          Сдружението са си избере ръководство!
          Явно си мислиш, че пред базата в Коматево чакат 10 човека с куфарчетата, готови да дават по 10 млн на година. Единственото нещо, което ще направите е, да фалирате отново клуба

Коментарите са затворени