И Крумовград успя да победи Ботев Пловдив на Колежа. Новакът в Първа лига успя да постигне обрат на стадион Христо Ботев, на който канарчетата още нямат записана победа в официален мач.

В 3-ата минута Ботев имаше златна възможност да започне двубоя по страхотен начин – с гол. Самуел Акере проби по десния фланг и върна топката към дъгата на наказателното поле, където Янис Карабельов бе оставен непокрит. Халфът шутира от движение, но твърде слабо, което позволи на стража Янко Георгиев да избие топката в корнер.

В 11-ата минута Николай Минков и Акере разиграха помежду си, а последният стреля изключително неточно. Две минути по-късно Ивелин Попов пробяга няколко метра с топка в крака, след което подаде към свободния Янис Карабельов. Той с едно докосване върна назад към Балоянис, чийто удар от движение излезе в аут.

В 21-вата минута Ботев поведе в резултата с гол на Ивелин Попов, който ознаменува дебюта си за “канарчетата” по най-добрия начин. Домакините организираха бърза контраатака, при която топката стигна до Акере на десния фланг. Той тръгна да се надиграва с Александър Георгиев, преодоля го и шутира силно. Янко Георгиев отрази в първия момент, но при добавката Ивелин Попов не сгреши.

Гостите имаха претенции за игра с ръка на футболист на Ботев секунди преди контраатаката, но ВАР провери гола и потвърди решението на главния съдия. В 34-ата минута Алекс Колев имаше реална възможност да изравни, но не успя да преодолее Хидайет Ханкич от близко разстояние.

В 42-рата минута Серкан Юсеин центрира добре от корнер, а Матей Шимич се извиси над всички и стреля с глава. Топката обаче беше насочена право в ръцете на Ханкич. Секунди по-късно Ботев сбърка с изнасянето, което позволи на Патрик Дос Сантош да шутира от пеналтерията. Ударът на нападателя беше много слаб и не затрудно стража на домакините.

В 50-ата минута Самуел Акере нямаше късмет, защото ударът му от около 20 метра разтресе дясната греда на вратата зад Янко Георгиев. В 54-ата минута Крумовград изравни след сериозна грешка на защитата и вратаря Ханкич. Центриране на Серкан Юсеин на втора греда прехвърли всички и достигна до Даниел Миланович. Той отклони към Патрик Луан, а бразилецът отблизо не сбърка за 1:1.

Гостите можеха и да стигнат до бърз обрат, но Ханкич спря удар на Сораков. В 59-ата минута Янис Карабельов направи непростим пропуск. Ивелин Попов стигна до аутлинията, след което подаде към свободния си колега. Карабельов шутира от движение, но твърде слабо. Янко Георгиев плонжира и улови. Три минути по-късно Диего Рапосо центрира от левия фланг, намирайки Серкан Юсеин. Халфът спря топката, нагласи я на удобния си крак и шутира, но право в обсега на Ханкич.

В 71-вата минута Даниел Миланович не се поколеба да шутира от около 20 метра. Топката премина много застрашително до дясната греда на вратата. В 77-ата минута бомбен изстрел на капитана Божидар Кацаров беше отразен от Ханкич. Две минути по-късно отново вратарят на Ботев трябваше да се намесва след коварен удар на Серкан Юсеин с левия крак. При добавката Юсеин прати топката в аут.

В 82’ кошмарът за Ботев Пловдив стана пълен след като Рапосо изведе гостите напред с ново попълнение.

67 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    4

    Не опорочавайте името на стадиона с името Колежа, стадиона си има прекрасно име и то е Христо Ботев. Всички други имена са позорни, срамни.

  2. 8
    3

    Срам,срам срам за цял Пловдив !И не Зингаревич , не Генчев, не Филипов са виновни за това,а онези , които си организираха разни протести,разни декларации писаха, които скандираха имената на тези ,които в момента се гаврят с тях ! Решението е едно от следващия мач Ботев на Коматево и никаво посещение на мачовете ! По добре празна база от колкото 2000 фена на Колежа ! РЕЗИЛ

    • 11
      2

      Защо срам за ,,цял Пловдив” ?! Какво общо имат изгрев бойските цигани ,харманлийските преселници и помаците от родопската яка ?

    • Кво общо имате с Пловдив ???!!!
      Пловдив е горд с отбора си който е лидер !!!!
      Кафеза с катуна са мн далече от градската част!!!!!
      Запомнете

    • Много горд родопчанин!Подкрепя отбора на “Крумовград”.Следват и останалите грандове да усетят силата ни.Огромна е ролята и на Неманя Миланович и треньорския щаб.
      Представете си само мачовете да се играят двеста км по на юг

  3. 5
    6

    Хора, дайте го малко по-спокойно. Последните 30 години ние станахме един среднявки отбор без асболютно никакви амбиции. Я си припомнете къде бяхме преди няколко години – в Б група. Я си припомнете къде бяхме преди Цецо – във В група. Я си припомнете къде бяхме между 2000 – 2010та година. В А група на 14,15 място или в Б

    Е сега поне сме в А група, ще дойдат и силни моменти

  4. 4
    9

    Момчета, защо се товарите? В 11 часа днес коефициент за Ботев 1.36, а за Крумовград 8.50. В 18.30 коефициент за Ботев 1.70, а за Крумовград 4.50. Играят два съмнително свързани отбора. Някой прави страшни пари от двойката.

    Не се ядосвайте. Чакаме 10 години стадион, ще дочакаме и отбор. Ботев е вечен – той не умира.

    • 4
      2

      Резил!!! И треньорът дряновец при тези резултати оставал. Все едно е Мауриньо, който се 2 доказал. Абсурдни неща. Чудя се на собственика, как му се дават пари за срамотии и да го плюят и обиждат на стадиона

  5. 4
    1

    Специален поздрав за Зинги : усти Усти моду!

  6. Тошко Танкиста: айде плюйте ме де! Кой сега е истински Ботевист?

  7. 14

    Молба: нека туд да играят Крумовград, а Ботев в Коматево!

  8. 9
    1

    СПРЕТЕ ДА ИЗЛАГАТЕ ГРАДА НИ ПОМАЦИ ВМИРИСЪНИ!

  9. 7
    2

    На купихме си карти да гледаме мачове, а бере СРАМ. Е Поне му напъкнийме гушата.

  10. 10
    4

    Чака ни съдбата на Рединг и Фремад. Изпадане в Б група и закотвяне там. Зингаревич, вън от Ботев, вън от България

  11. 13
    3

    На тоя треньор и Реал Мадрид да му дадеш, ще каже, че не е взел Мбапе и ще ги забие в дъното. Няма по-голям некадърник, докъде стигнахме?! НЯКОЙ ДА Е ПО-ЗЛЕ ОТ ИЗРУДИНА!!!

  12. 11
    2

    Една конспирация в кУматИвски стил!Връзката Локомотив-Наполи,дойде агент Хростолини.После връзката със Спартак Москва,дойде другия ни троянски кон Зингатевич!На всеки десет години ще ви закриваме,за да почнете от там където ви е мястото-на картофените нови в люти дербита с Секирово,Асеновец и второто ви отборче!

  13. 11
    2

    Стадиона е прокълнат,разрушавай!Обратно в кумативо,там вървеше!Вале каза “преди мен ботяф не съществуваше,падаха с по 6-0!Сменете името,не мърсете името на великия българин!

  14. 7
    1

    Бам маа му, кой нъ фани нъ бий кат тъпан на циганска сватба. Туй съ ни трай повеке бре джанъм.

  15. Хаха. Плешивия ЛЕШПЕР Андрей Спасов бързо ската статията за резила…

  16. ТОТО КУРВИ !!! МАЧ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ МЕЖДУ ДВА САТЕЛИТА!!!! МИНАЛИЯ СЕЗОН ВТОРИЯ ОТБОР НА БОТЕВ ПАК НАПРАВИ ОБРЪЩАШКА С КРУМОВГРАД !!! СЛУЧАЙНОСТ ЛИ ????

  17. 7
    1

    А бре баби, а бре обично селско чедо, да не си си прерязал вените заради тези жалки НЕКАДЪРНИЦИ. Никакъв тЪ няма в чатЪ, бре чедо. Да не си паднал в клоаката бре чедо.

  18. 8
    6

    Абсолютен некадърник! Да изкараш Секулич и на негово място да пуснеш Нади за да обръщаш мача. По-некадърен треньор не сме имали от много години. Зингаревич е другото зло. Но за слабите игри основният виновник е Генчев. И не мога да си обясня подкрепата на некадърността освен с още по-голяма некадърност. Хлапета, които не разбират от футбол пускат плакати в подкрепа на некадърника Станислав Генчев. С него изпадаме със сигурност.При това директно.

  19. 6
    1

    ТОТО КУРВИ !!! МАЧ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ МЕЖДУ ДВА САТЕЛИТА!!!! МИНАЛИЯ СЕЗОН ВТОРИЯ ОТБОР НА БОТЕВ ПАК НАПРАВИ ОБРЪЩАШКА С КРУМОВГРАД !!! СЛУЧАЙНОСТ ЛИ ???

  20. 1
    6

    А ве,мама ви да е..буферска,цяла седмица говорите че Тея щели да ни лягат,ся пак обърнахте плочата….разберете,ние сме много зле,дори не е за коментиране и най вероятно сме пътници,но уговорките сте ги правили само вие…лягали сте от отбори за да ни повлечете с вас в Б група в която стояхте 3 години и след това всички знаем какво стана….радвайте се за отбора си….за ваша статия има по 3-5 коментара,а тук сте много силни….личи си кой има комплекси….има една приказка която е много точна за вас ….”слънцето понякога огрява и кучия гъз”!!!Затова се радвайте че играете що годе прилично…и още нещо – нещо спряхте и Томаш да плюете,пак обърнахте плочата….със здраве

    • 7
      1

      А бре мамицата ви жалки, жълти мисирки, полягат курветините. В случая жълтите разпоретини.

    • До Канар .Приятелю те всички са обърнали плочата до един са обратни резби

      • Жълтият цвят ,това е цвета на педерастите!

    • Ето ги и комплексите,приселнико в града ни: 7:3 , 0:1 , 6:0 !!!

  21. 10

    Сега разбрахте ли защо е имало 300 полицаи ангажирани за мача! Ако още пилешките ви мозъчета не са го осъзнали да ви го кажа: ОБРЪЩАЛКА НА КОЕФ.67!!!! Този си играе с вас и вие му правите свирки! Миналата година в Б група с втория ви отбор и двата мача -обръщалки!!!!

  22. Джанъм, и утре не мога да си разходя новите жълти шалвари из чаршията от срам. Чутовен СРАМ, ЛОКОТО без бюджет – на ПЪРВО място нашти вмирисани жълтъци с четвърти бюджет копаят дъното като невротични еноти.

  23. Държахме са добре ама съдиата на ограби мончетата пла4ат ф саблекалната И защо Бай Плейна ги остави тез да на бият защо кат той им дава парата ако е тъй значи Крумовград е истенския Ботевъ да им налузят жълтити тенески и край на мъката. Крумари напред

  24. 6
    2

    И двата отбора си оправиха бюджета за сезона с този мач ТОТО КУРВИ!

  25. 7
    4

    Генчев е некадърник, платил на някой пияндурник да го защитава. Публиката на Ботев не само тази, която прави плакати

  26. 11
    1

    Жълта дънна риба с пет букви, обитаваща коматевското блато.

  27. 6
    4

    Не подкрепям Зингаревич как ръководи клуба поради много причини, но най-вече заради това, че школата не го интересува и това е ясно от факта , че Пачев и сие продължават да са там и нищо да не правят !
    Преди време казах, че докато школата не заработи и в първия отбор няма родни юноши на стадиона ще ходят все по-малко и по-малко привърженици…
    Но всички гледаха само към новия стадион …
    Стадион има футболисти няма…
    Сега всички гледат колко още ще е тук Зингаревич .
    И друг да дойде (а той ще дойде рано или късно) не заработи ли школата отбор който да пълни стадиона няма да имаме !
    Не подкрепям и Генчев (а в началото ми беше симпатичен) поради една основна причина (а има и още няколко) : В първото си изявление Генчев каза , че ще разчита на юноши от школата. Само, че не ги виждам !
    Юноши пускат смелите треньори!
    Чао , Генчев…
    Надявам се скоро да кажа и чао Пачев…

  28. 8
    2

    Жалко…такъв хубав стадион,а такъв пропаднал отбор…..

  29. 11
    3

    Поздравявам нашите жълти, интимни приятелки със старата градска песен:”шибай жълтите, шибай жълтите”.

  30. 3
    7

    КОГАТО НЯМАШ НЕОБХОДИМИТЕ ФУТБОЛИСТИ, КОГАТО СЕЛЕКЦИЯТА СЕ ТОЧИ С МЕСЕЦИ, КОГАТО ПОДГОТОВКАТА СЕ ПРАВИ В ДВИЖЕНИЕ, КОГАТО ИМА КАВГИ И РАЗПРАВИИ МЕЖДУ РЪКОВОДСТВО И ТРЕНЬОРИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧАТ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖИ СЪС СЕЛЕКЦИЯТА, ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ПРОБЛЕМИТЕ, ДА СЕ ЗАПАЗИ СПОКОЙСТВИЕ И ТОГАВА ЧАК ДА СЕ ВИДЯТ РЕЗУЛТАТИТЕ. СЕГА, КАКВОТО И ДА КАЖЕМ, БОТЕВ НЕ Е ЖЕЛАНИЯ ОТБОР! АЗ ЛИЧНО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ С ТОЗИ СОБСТВЕНИК, НЯМА ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА!

  31. Милост аллах, смили се над бедната, изтерзана папагалска душица и ни дай барем една точица, всевишни.

  32. 8
    1

    Катунарчетата днес са малко, но миришат като за много

    Тиквата в затвора – открадна 65 молиона за стадион за 100 селяка

    Reply
    Ех, колко жалко е да си папагал! Нали, Бонке!! 20.08.2023 At 19:33
    1
    Как бе!? Те са милиони… но са дъс шапки НЕВИДИМКИ … заради слънцето..

  33. 10
    1

    ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН

    Благодаря на селяндурите, РАДВАТЕ ЛОКОМОТИВ…

  34. 12
    1

    ЕВАЛА!!!
    НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!!

    ЖИВ ДА СИ, АГЕНТ ЦИНГАРЕВИЧ !!!

  35. 11

    Само Валентич ще Ви помогне, че и медал ще вземете, а сега плюйте по Тошко Танкоста!!!

  36. 12
    4

    Генчев тръгни си ако имаш малко морал?! Шепа хора те подкрепят но истинските Неее
    Срам позор!!!

  37. Асоциация на ходжите от родопската яка - необрязани /АХРЯН/
    13

    ВАЙ вай вай аллах, кво съ случи, че и сателита ни го НАБУЧИ.
    ВАЙ вай вай аллах мача свърши, и с новия директор сме същите мърши.

  38. 11

    Зинги, обичаме те, пери парички на наш гръб, дай малко цвят на отбора.

  39. 10
    1

    Искам да умра в тоалетна Веднага, Ботев е таалетна…

  40. 12

    Чак ме е жал за жълтите команчи!Не ми се коментира 🫠🫠🫠

  41. 11
    1

    Има само едни бултраси в света, които да прокопаят тунел от единия край на света до другия от да КОПАЯТ ДЪНОТО!!!

    След тунела на Земята почвайте тунел на Марс, Венера, Юпитер, Сатурн- ГАВРАТА С ВАС ЩЕ Е ВЕЧНА И ПОЩАДА НЯМА ДА ИМА…

  42. 14
    2

    Вече не са и за коментиране!!!Такава срамна страница се пише за първи път,поне от както аз съм фен на този отбор,а това са 30 години…пълен ужас,срам ме е много…

  43. 15
    1

    Браво, Зинга! Продължавай все така! Истинските ботевисти сме с теб. Не слушай 50-те наркомана какво викат.

  44. 10

    РАДВАЙТЕ СЕ НА РУСКИТЕ КУРВИ КОЙТО С КЕФ ВИ СЕРАТ ФОСТАТА

  45. 10

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ПАГ НЪ ИВАХА ТОС ПЪТ КРУМУВУ БАХ МААМО ДУКУГА?

  46. 13
    2

    Стадиона пълен, юношите играха супер 😄😄 Имаме най-добрата школа и най-готиния собственик!

  47. 13
    1

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И… ОП СА… ОП СА

    • 8
      1

      Колко беше коефицента ? Играхте линги жълти приятелки? Коматевски христолопии,да не ви е прокълнат стадиона ?Все падате!Да не се повтори това от преди 20 години.Как ще си кръщаваме сектора за гости, Христолов или Зингатевич ???

Коментарите са затворени