Настоящият спортен директор на Ботев Пловдив Артур Платек в качеството си на съветник в Гурник Забже е участвал в разговори межу поляците и Локомотив Пловдив за играч на смърфовете, научи PlovdivDerby.com.
Това се е случило преди 2-3 години, разкриха наши източници, като до трансфер не се е стигнало, заради ниската сума, която са предлагали тогава от Полша на Христо Крушарски.

Платек, заедно със спортния директор на Гурник Забже са водили заедно разговорите с представители на Локо Пд, като настоящият шеф в Ботев Пд е изявил желание, ако офертата им бъде приета, лично да дойде да разговаря в Пловдив с футболиста. Още тогава Платек е бил представен на смърфовете, като скаут на Борусия, който работи като съветник в Гурник.

Припомняме ви, че Платек вчера посети Лаута, за да изгледа мача между Локо Пд и Арда. Специалистът си тръгна малко преди края на срещата, видя репортер на PlovdivDerby.com.

Преди мача той разговаря със служители на отбора домакин и се поиснтересува от строежа на стадиона в парк Лаута. Платек сподели, че е останал впечатлен при пристигнаето си в Пловдив от материалната база, с която разполага Ботев Пд. Платек заключи, че новите два стадиона в Пловдив със сигурност ще допринесат за развитието на българския футбол.