Ботев Пловдив ще направи пореден силен изходящ трансфер, след като е близо до сключване на сделка за продажбата на младия си нападател Уме Емануел в елитния белгийски Стандарт Лиеж, съобщава нигерийският сайт Isagoаl.

Според информацията, белгийците ще платят на „жълто-черните“ солидна трансферна сума в размер на 2 милиона евро. Интерес към нигериеца имаше от друг клуб от Белгия – Андерлехт, както и от френския Бордо, но по всичко изглежда, че 18-годишният Емануел ще стане играч на гранда от Лиеж. Нападателят отбеляза едно попадение в общо 20 мача за Ботев Плодив през миналия и този сезон. Той също взе участие и на Световното първенство до 20 години в Аржентина с отбора на Нигерия, на което се отчете с две асистенции в пет двубоя.

9 КОМЕНТАРИ

  1. Доколкото разбирам, г-н Зингаревич е решил да компенсира липсата на какъвто и да било социален елемент в нашата държава. На практика за около две седмица, нека са три, бяха обявени три трансфера, на скъсващи ни нервите нигерийци, за около 7 милиона. Евро, лева, няма значение, все пара. Освен това, изгонихме тези с що годе футболни умения и по сериозни заплати – Неделев, Бароан, Ману. И днес, със спечеленото и икономисаното започваме кампания по изхранването на футболисти-пенсионери, като ги назначаваме за година на хранилка.

  2. Тия хора от Лиеж, дали са гледали мача с Хебър и интересно какво са видяли? Два милиона€ не струват всичките чернилки накуп! Ай сиктир! Ама и журналистите са виновни да се разпространяват тия измислици!

  3. Всички Умета, Джеймс-червения картон, Точуквота и темподобни знайни и незнайни африканчета – на ИЗХОДА ! На тяхно място -бразилци. И нещата ще потръгнат, много е просто !

  4. Уважаеми селски беци Бултраси и вие Неаполетанците …..
    Уме и Нади са юношески национали на Нигерия!!!!!!
    За по простите Нигерия е страна в Африка със над 200 мил.население…..и от тези сигурно 5мил футболисти тези двамата са национали!!!!!!
    Така че да слушам че са некадърни а видиш ли нашите момчета не играели(изпадат от Б група да припомня)е меко казано смешно…
    Няма да се уморя да питам станало ли е нещо през 1926???????
    Не намирам нищо в нета😂

    • Ей, палячо, с какво точно са допринесли Уме и Нади за отбора до момента ? Танганайка също има юношески нациоални, и кво ?! Вземи си ги у вас ако искаш.

    • Има библиотека” Иван Вазов” за информация,драги ми смехурко! Нета те прави функционално неграмотен!

  5. Подобрихме всякакви рекорди по изходящи трансфери, да се смееш ли да плачеш ли, канарчета сме, но съвсем ни взеха за такива

  6. Продадохме за 15 мил Пелета не можем да купим две три бели момчета по 150 000 лв.Нещо не го разбирам

  7. Уме да го продава, Точукво Нади да го подарява като бонус към сделката. Русия негър е некадърен!

Коментарите са затворени