Отборът на Крумовград се наложи с минималното 1:0 над ЦСКА 1948 в последен мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача бе дело на Даниел Миланович в 73-ата минута на срещата в Пловдив.

Така новакът в родния елит прекъсна серия от три поредни загуби в шампионата и нанесе първо поражение на ЦСКА 1948 в първенството. Загубата е първа за тима и под ръководството на Атанас Рибарски, който пое „червените” още през миналия сезон.

Официален дебют за състава на гостите направи новото попълнение Никола Илиев, който дойде от състава на Интер.

Мачът в Пловдив започна в доста лежерно темпо, въпреки че в първите минути на срещата гостите от София имаха териториално предимство, от което обаче, възпитаниците на Атанас Рибарски не успяха да се възползват.

В 12-ата минута дойде и първото реално голово положение в мача, което бе на сметката на „червените”. Талис Енрике получи в наказателното поле, където бе оставен абсолютно непокрит. Той овладя топката, нагласи я на десния си крак и стреля силно, но късметът не бе на негова страна. Коженото кълбо срещна левия страничен стълб на вратата. Веднага след това Георги Русев също пробва да обстрелва вратата на противника, но ударът му с левия крак не попадна в целта.

След двадесет и две минути игра, домакините бяха много близо до откриване на резултата, след грешка на гостите в собствената си половина при изпълнение на тъч, футболистите на Крумовград отнеха топката, а Патрик Луан имаше възможност да стреля опасно от границата на наказателното поле, но и той не сполучи.

Една от най-интересните ситуации в срещата дойде в 26-ата минута на мача, когато след центриране в пеналта на гостите, играч на Крумовград игра с глава, а след това топката срещна тялото на Георги Русев. Главният рефер на срещата Драгомир Драганов веднага посочи бялата точка, смятайки че крилото на „червените” е играл с ръка. Ситуацията бе надлежно прегледана с помощта на ВАР, а след това самият Драганов бе повикан сам да види положението. На главния рефер не му отне много време да прецени, че е направил грешка и да отмени първоначалното си решение.

В 36-ата минута дойде и първия точен удар в мача. Той бе на сметката Педриньо от състава на гостите. Той се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар. Халфът на гостите стреля много добре, но Янко Георгиев със сетни усилия изби в корнер.

Така до почивката двата тима не успяха да се изненадат и логично приключиха първото полувреме без голове.

Втората част започна с добро положение за домакините от Крумовград. „Сините” стигнаха до първия си ъглов удар в мача, а след разиграването Елитон изчисти в нов корнер. След центрирането Кацаров успя да стреля с глава, но прати топката покрай вратата на Даниел Наумов.

Няколко минути след подновяването на играта след почивката, футболистите на Крумовград пропуснаха страхотен шанс да открият резултата. След центриране от поредния корнер в полза на домакините, Матей Шимич стреля с глава от границата на вратарското поле, но за негово нещастие топката срещна левия страничен стълб на вратата.

В 67-ата минута на мача на терена за ЦСКА 1948 се появи новото попълнение на тима Никола Илиев, който дойде преди няколко дни от италианския гранд Интер Милано. Той замени Георги Илиев, записвайки своя официален дебют с „червената” фланелка.

Резултатът в мача бе открит в 73-ата минута от Даниел Миланович. Защитникът на ЦСКА 1948 Симеон Петров сгреши фатално, след като не успя да изчисти добре топката пред собственото си наказателно поле. Вместо това той прати коженото кълбо право в Миланович, който бе абсолютно сам в половината на „червените”. Халфът пое топката, напредна няколко метра и с прекрасен прехвърлящ удар матира Даниел Наумов. Това бе първи гол за Миланович с екипа на новака в родния елит.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ако, в живота “честта” е № 1 и той се живее “честно” на първо място доказания мъжеложец с прозвището “Стикс”, следваше отдавна да се люлее на едно въже. Внимавай какво си пожеляваш нещастнико! Може би, честен живот? И като те застигне собствената чест, дали ще усетиш опиканите и осрани крака, на въжето тогава, когато живота вече ще е свършил?

  2. Сателитът от Крумувград с три пъти повече точки от ботевЪ, с двойно повече голове, с престижни победи, а в ботевЪ още се молят за първа победа. Само сателитът им може да им пусне, но ако Крумвград играят честно победа на колежа няма да се вземе…

Коментарите са затворени