Дубълът на Ботев Пловдив постигна първата си победа в Трета лига. Канарчетата спечелиха регионалното дерби със Сокол Марково на базата на жълто-черните с 2:1. Срещата бе от втория кръг на шампионата на югоизточната трета лига.

Срещата премина без териториално надмощие на някой от двата отбора, като и двата тима изтърваха доста изгодни положения за гол.

“Канарчетата” стигнаха много трудно до успеха, а гостите затрудниха максимално пловдивчани. Попаденията за Ботев вкараха Гелин и Найденов, а тимът от Марково на три пъти нацели гредите.

В 8-ата минута гол на Емил Найденов за “канарчетата” бе отменен заради засада. В 15-ата минута играч на гостите разтресе напречната греда с мощен удар, а при добавката играч от Марково стреля над вратата.

В ответната атака “жълто-черните” откриха резултата, след центриране отляво и кратко разбъркване, при което Никола Гелин бе най-съобразителен и вкара за 1:0. Две минути по-късно Смъркалев отрази опасен удар.

В 31-ата минута груба грешка в отбраната на пловдивчани подари топката на Ангел Рахов и бившият играч на “канарчетата” вкара за 1:1.

Второто полувреме стартира с фрапантен пропуск за гостите от Марково, като в 53-ата минута “червено-сините” на два пъти нацелиха напречната греда. Първо това се случи при красив далечен удар, а при добавката нападател на гостите разтресе горната греда на вратата на Смъркалев.

В 57-ата минута Никола Гелин се пребори отлично и на шпагат върна топката към Емил Найденов, който на празна врата вкара за 2:1. В 68-ата минута нов гол на “жълто-черните” бе отменен заради засада.

В 72-ата минута Смъркалев улови далечен удар, а 3 минути по-късно шут на Гелин не намери очертанията на вратата. В 82-ата минута Смъркалев се намеси отлично, избивайки директен удар от фаул.

Секунди по-късно нов опасен удар към вратата на Ботев бе избит от “жълто-черния” страж. В добавеното време Ботев бе близо до трети гол, но на два пъти вратарят на гостите отрази удари към вратата си.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Смъркалев, Кущинаров, Сидеров, Татаров, Папазов, Гичев, Павлов, Гелин, Найденов, Арнаудов, Казаков

РЕЗЕРВИ: Божков, П. Иванов, Видев, Диклиев, Грибачев, Златанов, Цой, Видолов, Георгиев

СТАРШИ ТРЕНЬОР: Даниел Коен

13.08.2023

 

Голмайстори:

1:0 Никола Гелин (15’)
1:1 Ангел Рахов (32’)
2:1 Емил Найденов (60’)

Главен съдия: Стефан Стефанов – гр.Чирпан
Стадион: Никола Щерев – Старика
Начало: 19:00 часа

 

1 КОМЕНТАР

  1. 3
    4

    Когато играем в Коматево бием, трябва да се върнем в Коматево за доброто на Ботев! Стига срам в Пловдив, дайте да играем на село за победа?

Коментарите са затворени