Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, поздрави играчите си за победата над Пирин, казвайки, че успехът е изцяло тяхна заслуга. Томаш обаче не пожела да отговори на въпрос дали след срещата между феновете и ръководството вече има основа „смърфовете“ да преследват на спокойствие целите си за първенство.

Томаш прехвърли и въпрос за бъдещето на Бабакар Дион (б.р. – останал извън групата за Благоевград) към Павел Колев – изпълнителният директор на пловдивчани.

„Още след мача с Левски казах на играчите, че ни чака много тежък мач. Искам да похваля футболистите, днес бяха много отговорни. Публиката ни накара да се чувстваме като домакин. Успехът е само на футболистите. Контролираха събитията. Не успяхме да вкараме ранен гол както с Левски, но играчите заслужиха победата“.

„Ако мога да избирам сега, не бих искал да има червен картон за противниковия отбор. Промени и нашия отбор. Така ротации не се получават по най-добрия начин. Можеше да получим и гол в нашата врата, там трябва да работим. Вече е време да работим за следващия мач“.

„За да създадеш толкова положения, може би 3-4 стопроцентови, това означава, че играчите се влагат. Наясно сме много добре какво представлява пиринския дух. Победата е изцяло на футболистите. Запознат съм с Бабакар Дион – това е въпрос към Павел Колев“.

На въпрос дали са поставени условия за стабилни резултати на Локомотив след срещата между фенове и ръководство, Томаш заяви: „Не е от моята компетенция, задайте го на хората, които трябва“.