Ботев Пловдив задълбочи кризата, в която се намира от към резултати, след като тази вечер загуби гостуването си на Хебър. През първата част канарчетата пропуснаха дузпа и удариха греда, но през второто полувреме домакините откриха резултата, а след това на контраатака пропуснаха още куп положения. Жълто-черните имаха две възможности да изравнят, но ги пропиляха с лека ръка.

Във втори мач от кръга на трибуните своето място беше заел новият шеф на съдиите – Давид Фернандес Борбалан. След по-малко от две минути игра в Пазарджик Георги Николов пребори с тяло Станислав Работов след колебливи действия в отбраната на пловдивчани. Нападателят върна назад към Ангел Бастунов, който стреля от движение, но прекалено слабо, за да затрудни Хидайет Ханкич, който улови.

Гостите от Пловдив отвърнаха на предизвикателството, след като Константинос Балоянис проби отляво и видя отлично включилия се в наказателното поле на Хебър – Самюел Акере. Офанзивният футболист на Ботев стреля също от движение с левия крак, но изключително неточно от повече от изгодна позиция.

В 12-тата минута “гробарите” създадоха суматоха в наказателното поле на Ботев Пловдив. Георги Николов овладя в полето на “жълто-черните” и опита успореден пас към свой съотборник, но не намери такъв и играта продължи с владение на “канарчетата”. Десет след това пък Атанас Кабов получи извеждащ пас вляво по нападението на Хебър. Хидайет Ханкич тръгна да го пресреща, но се спря и застина на едно място. Кабов прецени да стреля от малък ъгъл и го стори неточно, макар Георги Николов да беше на по-чиста позиция за отбелязване на гол.

Секунди по-късно Карлос Охене центрира отлично топката в наказателното поле на госта, а Атанас Кабов се отскубна от отбраната на Ботев и можеше да нанесе удар с глава отблизо, ала юношата на Левски се размина с топката и тя отиде аут. В 27-ата минута Самюел Акере тръгна да се надиграва “един на един” в наказателното поле на Хебър с Роберт Мазан. Акере падна, а реферът Георги Давидов побърза да посочи бялата точка в полза на Ботев, но се видя намеса на ВАР.

В крайна сметка наказателният удар беше потвърден, макар падането на Акере да беше прекалено леко. Мартин Секулич изпълни наказателния удар, но Игонен спаси удара. Последва добавка с глава, която пък срещна десния страничен стълб на Хебър.

След изпълнението на дузпата пък стана голямо напрежение сред играчите на двата отбора, които започнаха яростно да се блъскат край тъчлинията с оглед решенията, взети от главния рефер. В крайна сметка Давидов потуши ситуацията с жълти картони, а също така изгони и един от асистентите на Любослав Пенев.

Седем преди края на първата част Красиан Колев отправи много силен удар към вратата на Хебър, ала бранител на пазарджиклии с тяло спря кълбото да влети във вратата му. При следващото нападение Кабов изведе Георги Николов да добра позиция за стрелба и тя се случи, но Ханкич спаси. Малко след това пък бе маркирана и засада на Николов.

Три след подновяването на играта домакините създадоха изключително скоростна контраатака отляво а Георги Николов надигра съперник и достави отлична топка в наказателното поле на Ботев, където отбраната на “канарчетата” тотално изпусна Ангел Бастунов.

Той стреля моментално, а след рикошет в тялото на Константинос Балоянис топката влетя във вратата на пловдивчани – 1:0.

В 52-ата Мартин Секулич беше изведен отлично зад отбраната на Хебър и напредна към вратата, но бързо беше затворен от бранител на пазарджиклии. Нападателят комбинира вляво с Роей Херман, който стреля, ала Жоао Сеско се хвърли на шпагат и блокира удара му, а играчът на Ботев изпита сериозни болки в крака си, но играта продължи с аут.

180 секунди след това Георги Вълчев някак уцели топката след ъглов удар, но Хидайет Ханкич направи много добро спасяване. В 59-ата Мартин Секулич премина красиво през няколко футболисти на Хебър в наказателното поле, включително и вратаря на домакините и подаде към Точукво Нади, който на празна врата направи по-трудното и прати кълбото над напречната греда на “гробарите”.

В 68-ата Георги Николов овладя топката и продължи наляво, където беше Ангел Бастунов. Той финтира добре Николай Минков, сменяйки посоката и шутира по диагонала, но Ханкич направи много стойностно спасяване в тази ситуация. След изпълнението на ъглов удар топката беше изчистена към Атанас Кабов. Той не се посвени да стреля от дистанция, но и този път Ханкич демонстрира качествата си.

Капитанът на Хебър – Георги Вълчев, опита късмета си от сериозно разстояние в 74-ата, след като никой не го атакува, но Хидайет Ханкич се разтегна максимално, за да предотврати втори гол във вратата си. Веднага след това резервата Степонавичюс се справи с бранител на Хебър и сви леко встрани към Балоянис. Крайният бранител отправи удар с левия крак, но топката премина встрани.

При ответното нападение Карлос Охене изведе прекрасно Ангел Бастунов сам срещу Хидайет Ханкич. Българинът напредна и опита да промуши топката между краката на стража, но той се намеси и изчисти в ъглов удар.

Осем преди края Ботев Пловдив остана с 10 човека. Влезлият като резерва през второто полувреме Джеймс Ето’о беше изгонен с втори жълт картон.

Две минути преди края Георги Вълчев и Хидайет Ханкич влязоха в словесен спор, след който Вълчев повали на земята вратаря на “канарчетата”, а реферът Давидов показа жълт картон и на двамата.

67 КОМЕНТАРИ

  1. Трябва доверие за Генчев и екипа му !!!

  2. 9
    2

    Единственият сателит в света, който е по- добър от господарския тим. Лошо е, че идва мач на ботевЪ с Крумовград- ще има полягане. Хубавото е, че ботевЪ не може да вкара от дузпа и на празна врата, така че сателитът ще трябва сам да си вкара гол- ще бият жълтите и пак ще ги гаврим!

    Няма да имате спокойна минута от черно- бялата гавра!

      • Евнух,може да гавриш само с езика си!Как са шест хуя в анала ти?

  3. 7
    2

    Салям алейкум, жълти трансджендъри, гейове, меки китки и откровени педерунгели!
    Цяла нощ, с тарторите от помаклъка ,сме обсъждали ситуациата в насрания ни отбор.
    И, знаете ли до какъв извод стигнахме? Че, най-важното е, Никога да не предаваме мюсулманската вяра в сърцата ни!
    И, спокойно. Сега ще ни легнат онези от Крумовград, и хем ще имаме победа на Гомнежа, хем ще се успокоят страхливите ни и накърнени жълто-черни души. Аллах е с нас!!! Онзи ден, бяхме със Сунай до родна Турция, за да си вземем нови шалвари, защото, старите ги осрахме достатъчно вече от униженията които ни донася любимия ни жълто-черен бездарен отбор. Не е лесно да си с разхлебена халка отзад, от системното изнасилване от всички отбори. Радвам се, че си запазих новите шалвари. Другия кръг, с кеф ще се изсера в шалварите от кеф, защото ще видим първа победа на Гомнежа.
    КрасотЪ ВярЪ Жълти Мисири

  4. 10
    3

    И таз неделя чиляк нимой да си покаже новите жълти шалвари на чаршията от срам. Срам, срам, срам, а и всевишния аллах не се смили да ни даде барем една точица.

  5. Асоциация на ходжите от родопската яка - необрязани /АХРЯН/
    10
    1

    ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ КВО СЪ СЛУЧИ, ЧЕ И ХЕБЪР НИ ГО НАБУЧИ.
    ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ МАЧА СВЪРШИ И С НОВИЯ ДИРЕКТОР – СЪЩИТЕ МЪРШИ.

  6. 10
    1

    Кажувах ви аз да си изпаднем кротко в б група , та барем видим победа от време на време.

  7. 7
    1

    Ми то кой нъ фани нъ бий кат тъпан на циганска сватба бре джанъм. Туй повеке ни съ трай.

  8. 10
    2

    Няма страшно, дънни риби.
    Свикнали сте.
    Шиши пак ще ви купи един-два мача накрая да не изпаднете

  9. 7
    3

    Кво й туй ва? Нимойти така, жъ
    са събличами вечи. Жъ са събличами!

  10. 9
    4

    Вандер, кажи ми защо изгониха маймуната? Игра ли 20 Мин? Аз ще ти кажа. За реплика. Маймуната влезна със идеята да бъде изгонен. Генчев иска играчи. Не маймуни. Вън руската курва. На там отиват нещата

    • 4
      4

      Е стига де, точно Ето’О ни е най-добрият. Влезна пренавит при негативен резултат, трябваше да е от самото начало. Почнахме мача без нито един дефанзивен играч. За това ви казвам, че треньорът ни е дебил!

        • 2
          1

          Централен, брат, централен. На английски CM. Пред защитата Янис не може да играе.

      • От самото начало смятам, че Генчев не е треньор за нас. Нито в Лудогорец, нито в Локо Сф направи нещо запомнящо се. При нас напрежението се реже с нож, а той не е човек, който може да се справи с това. Да не говори за начина, по който си реди състава. Не може да мъчиш Колев всеки мач на крилото… Не може да не взимаш в групата Рабей. Нямаш алтернатива в нападение и не взимаш даже Бароан. Вадиш титулярния вратар, заради една грешка, а вчера същия те спасява от линч с прекрасна игра, като не допуска срамът да е по-голям. Карабельов да не е дошъл с резервирано титулярно място?
        Слаб треньор, който бях сигурен, че няма да изкара до нова година!

  11. 2
    9

    ВЪН ЕВРЕИНА ОТ БОТЕВ! ЦИНГИ, ЧАО! ВЗЕМИ СИ ИЗРУДА И НЕКАДЪРНИЦИТЕ И ДА ТЕ НЯМА! СТИГА СЕ ГАВРИ С БОТЕВ И ФЕНОВЕТЕ!

  12. 8
    4

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И.. ОП СА… ОП СА

  13. 10
    4

    КЪНАРЙЕ БРТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ДА ПУТКРИПИМ НАШЯ БОТЕВЪ ВЪФ ТРУДНИТИ ВРИМЕНА ПЪЛНА ПУТКРЕПА ЗА ЗИНГАТА И БАЙ ПЛЕЙНА АЙЙЙ КЪНЕРЙЕЕЕ

  14. 13
    2

    Призовавам Ви братя Ботевисти никой да не ходи на следващият мач!Това е наказанието за руския боклук!

  15. 9
    4

    ДА ХОДЯТ НА МАЧОВЕ САМО ПЛАТЕНИТЕ РУСОРОБСКИ БОКЛУЦИ СРАММ

    • 8
      8

      Русия е велика, не по- малко велик и г-н Зингаревич…

  16. 8
    7

    Вандер ли си,къв си,но пишеш пълни глупости!!!Кажи гола от на кой зоната стана и 90% от атаките на Хебър през коя зона минаха?Плюеш по Генчев,но кажи,има един мач в който да сме излезли с един и същи състав?Чуди се как да нареди отбора,защото няма играчи,защото може да е докарал трима играчи,но за да подобри отбора, трябва да изчисти цялата селекция от босненския педераст!!!И кой да защитавам,руснака ли,или футболистите???

    • 8
      7

      Кажи, че обичаш ботевЪ и свършвай!Докарахте ни до оргазъм и ние обичаме ботевЪ…

    • 3
      6

      Братле, не можеш да ме убедиш, че футболистите ни са толкова бездарни. Просто тактически никой не знае какво да прави. Нямаме никаква тактика нито в защита, нито в средата, нито в нападение. Хебър са много класни под нашите футболисти в момента, освен ако ти не си луд фен на Бастунов.

      • Ботев имаше точно четири положения като това на Бастунов. При първото маймунката се подхлъзна и не улучи топката. При второто, този който щеше да замества Неделев, улучи защитник, а при другите две топката отиде в небесата. Тотално бездарие!

  17. 11
    6

    Не кълнете за смърт, бултраси, има един мъртвец и той е ботевЪ! Обичам ботевЪ, обичам ви и школата, обичам и Вале и Зингаревич- РАДВАТЕ МЕ…

    • 6
      5

      Умри боклук трите тумора в главата ти вече са пет

  18. 5
    5

    Следващият мач е с Крумовград !Падаме и Зингата си тръгва и Пинка идва да вземе отбора и стадиона!Това е целта!

    • 4
      3

      Да, според сляпо следващите Генчев сигурно и Крумовград има по-добра селекция! От ненужни на Генчев футболисти!!!

  19. 11
    5

    Някой да вижда разлика между Генчев и Изрудина?!

    • 7
      5

      Генчев искаше футболисти на определени постове,какво му докараха? Акелре и Нади и Херман Генчев ли ги докара..Глупак

      • 6
        5

        А Хебър имат по-класни футболисти, така ли? Умен си! А и Херман ни е най-борбеният футболист, ако искаш да знаеш!

        • 5
          3

          ТИ БОРЦИ ЛИ ХАРЕСВАШ? ТУК СЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ, НЕ ЧИЛИК! НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА УЦЕЛЯТ ВРАТАТА, НЕ МОГАТ ДА СИ Я ПОДАДАТ.

    • 5
      5

      Че на Генчев кой доведоха ве , ти да не се събуждаш от кома …само му еба…ме мамата на Генчев …Аз този Ботев повече не го припознавам с тези гадни негри …край , и никой нормален не трябва да го припознава , тоя “патрон” направи така , че човек да се чуди Селския или той е по-зле ! Пълна отврат е целия отбор от школа до състезатели, до патрони…

  20. 9
    3

    Безплатен съвет: НЕ ХОДЕТЕ НА НИКАКВИ МАЧОВЕ ПОВЕЧЕ, ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ ДА ПОБЕЖДАВАТ.
    Защото Вие си губите ценно време и пари а накрая за капак се ядосвате заради тези некадърници.

  21. 5
    7

    Дано тези дето слагат минуси на коментарите са буфери,щото ако са канари,ебахти и феновете дето са се пръкнали!!!трябва да се реже до кокъл,да влизат малките,пък да изпадаме.По добре с тях отколкото с руската мърша и неговите лайна….не мога да се поберат в кожата си….

  22. 12
    4

    Toва е моят ботевЪ! Негри и бездарници, които разхождат фланелката, ОБИЧАМ ботевЪ…Няма бесене, африканци, това е моят ботевЪ!!!

    • 3
      7

      Майка ти да ти умре в ръцете,и котки да и разнасят червата по казаните.

      • 2
        7

        Да не си жив да видиш и детето ти да го изпревари глупак

        • 2
          6

          Цял живот детски ковчези да носиш боклук,децата ти да умрат

          • Че къде хуй в тоя боклук, че и деца да има?

  23. 7
    3

    Изрудин си гледа само банковата сметка, не му пука за класиране, игра. Само трансфери, въртележки и мамунджулъци, отделно и на част от феновете си дава, абе красота и вяра..

  24. 13
    4

    АЙ КЪНАРЙЕ СИЧКИ В КОМАТЮУУ ДЪ ГИ ПОСРЕЩНЕМ!

  25. 17
    7

    Помаци гнусни вие сте олицетворение на приказката “Крадеца вика дръжте крадеца”!Нещо да кажете за Миней +,за съдиите,за тази смешна дузпа?Опитахте се да внушите на хората,че нас подпират съдиите,а е точно обратното и вместо да си гледате насрания отбор само си съчинявате глупости

  26. 10
    8

    Къде ти е селекцията, мръсна руска мършо? Вън от “Ботев”, вън от България!

    • 10
      5

      А къде е на Хебър селекцията?! Все пак в Ботев взехме и национали. Не знам защо така сляпо браните треньор, пълен аматьор и на всичкото отгоре обграден от миризливи говеда!

  27. 12
    6

    Това са аматьори….вече сме в битката за оцеляване.Продължавайте да търпите а онези си перат парите и се гаврят с половин град.Генчев вече си Скуби косите че дойде в този разбит отбор и му ебаха мамата…жал ми е за който и да е треньор който води тези лайна….боклуци долни,омитайте се от града и си взимайте тъпите ритнитопковци,това вече не се търпи….срам ме е от този отбор

    • 8
      3

      Генчев го назначи пимка! Докато се бърка в клуба все така ще е, защото е селянин-аматъор,помислил си че е хванал Господ за шлифера! Вън Зингито,вън Илиян, вън феновете на заплата при тях!!!

  28. 9
    2

    ИЗРУДА ДОКАРА 20 БАСТУНА В БОТЕВ, А ГЕНЧЕВ ТРЯБВА ОТ ТЯХ ДА ПРАВИ ОТБОР. НА ЗИНГАРЕВИЧ МУ ТРЯБВА ФАКИР, А НЕ ТРЕНЬОР. ГЕНЧЕВ ИЗЛЕЗЕ МНОГО ЗЕЛЕН И СЕ СЪГЛАСИ ДА ПОЕМЕ БОТЕВ БЕЗ СЕЛЕКЦИЯ, БЕЗ ПОДГОТОВКА СЪС ВСИЧКИ ФУТБОЛИСТИ. СЕГА ЗАРАДИ ТАЗИ НАИВНОСТ ЩЕ ПЛАТИ С ОСТАВКАТА СИ. ЛОШОТО Е, ЧЕ ДОРИ ДА СИ ОТИДЕ, ДОРИ ДА СЕ ВЗЕМАТ НОВИ ФУТБОЛИСТИ И НОВ ТРЕНЬОР, БОТЕВ НЯМА ДА ИМА ДОБЪР ОТБОР, ЗАЩОТО ОТБОР В ДВИЖЕНИЕ НЕ СЕ ПРАВИ!

    • Я пял!???Че кой проведе лятната подготовка?Дори се започна първи!!

      • 5
        3

        С КОЛКО ФУТБОЛИСТИ Я ЗАПОЧНА И ЗАЩО? КЪДЕ СА НОВИТЕ ФУТБОЛИСТИ? КОГА ДОЙДОХА? С КОЛКО ТРЕНИРОВКИ СА? КЪДЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ? ТЕЗИ ФУТБОЛИСТИ ДАЛИ СИ ЗНАЯТ ИМЕНАТА? НА КАКЪВ ЕЗИК СИ ГОВОРЯТ? КЪДЕ Е ОНЗИ КОЙТО ГИ ДОКАРА? КЪДЕ Е ОНЗИ, КОЙТО ОБЕЩАВАШЕ ШАМПИОНСКИ ОТБОР, ЕВРОТУРНИРИ И Т.Н.? ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ С ВЪПРОСИТЕ? ВСЕКИ ПОЛУСЕЗОН СЕ ГРАДИ НОВ ОТБОР И СЕ СМЕНЯТ ПО 10 НЕГРА?! КАК ДА СЕ СРАБОТИ ОТБОР? КЪДЕ СА ДУТБОЛИСТИТЕ КАТО НЕДЕЛЕВ, ЖОАО ПАОЛО, МАРКИНЬОС, АТ. ИЛИЕВ И Т.Н.?

  29. 6
    4

    Цялата политика на тоя шибаняк е за кенефа. Кой ще ги купи тези черни бездарници. Три милиона и не знам си кво. Вън всички начело с тоя Зингаривич ли е евреин гаден

  30. 7
    3

    Тоя шибан руснак да се маха. Толкова играчи на Ботев играят в други клубове и то много добре. Тоя тъпак напълни отбора с негри които за никакъв не стават. Срам безобразен отбор. Да изкарват отбора на юношите

    • 14
      4

      Няма как след като водещи членове на Бултрас взимат пари за охрана , магазина са взели и отделно взимат кеш за да не се говори срещу него!

  31. 7
    3

    Танганайците пак във КЕНЕФА,няма излизане от там. Мляскай ЛАЙНА.

  32. 8
    1

    Футболисти на Ботев, които знаят за какво са на терена: Ханкич.

    Това е, други няма.

  33. 10
    4

    ДА ЖИВЕЕ ЗИНГАРЕВИЧ И БУЛТРАСИТЕ ЗАПЛАТА ПРИ НЕГО !!!! ЗА ОХРАНА , МАГАЗИНЧЕ И КЕШ ЩЕ СИ ПОГРЕБАТ ОТБОРА !!! БЕЗЦЕННО!!!

  34. 6
    3

    Срам!!Щом и Хебър ви направи да излеждате като амотьори, дъно!!

Коментарите са затворени